Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фентъзи и фантастика - 22

 • 9 639
 • 249
 •   1
Отговори

Анкета

Да разчупим малко модела Wink Какво ще направите, ако срещнете дракон?

Опции:

# 45
 • Мнения: 10 001
Още малко хумор от Гарт Никс.

Как се пише телеграфно писмо

    
Скрит текст:
ДО КРАЛ ТЪЧСТОУН И АБХОРСЕН САБРИЕЛ

    ПОСОЛСТВО НА СТАРОТО КРАЛСТВО КОРВИЪР АНСЕЛСТИЕР

    КОПИЕ ДО ЕЛИМЕР ЧРЕЗ ПОЩЕНСКИ ЯСТРЕБ

    

    ДОМЪТ ОБГРАДЕН МЪРТВИ И КЛОР, СЕГА ВИСШ МЪРТЪВ . ХЕДЖ Е НЕКРОМАНТ . НИК С ХЕДЖ.  ТЕ ИЗКОПАВАТ ЗЛОТО. БЛИЗО ДО ЕДЖ . ЗАМИНАВАМ ЕДЖ С ЛЕЛЯ ЛИРАЕЛ, БИВША КЛЕЪР СЕГА БЪДЕЩ АБХОРСЕН . И МОГЕТ И КУЧЕТО ОТ ХАРТАТА НА ЛИРАЕЛ. ЩЕ НАПРАВИМ ВЪЗМОЖНОТО . ИЗПРАТЕТЕ ПОМОЩ. ЕЛАТЕ ЛИЧНО МНОГО СПЕШНО. ИЗПРАТЕНО ДВЕ СЕДМИЦИ ПРЕДИ ДЕНЯ НА СРЕДАТА НА ЛЯТОТО САМЕТ КРАЙ
любимите ми ситуации с Могет
Скрит текст:
Не забравяйте, че ви предупредих за този път — инструктира ги той. — Събудете ме, когато ужасното нещо, което предстои да се случи, се случи, или ако има вероятност да се намокря.

Преди някой да успее да отговори, Могет се намести по-надълбоко в раницата и дори очите му и едното ухо се скриха.

— Защо аз да го нося? — попита обидено Сам. — Той е слуга на Абхорсен.

От раницата се подаде една лапа и във врата на Сам се заби нокът, но не разкъса кожата. Сам се сепна и изруга.


забавата продължава
Скрит текст:
Навярно съм наполовина Абхорсен — каза Лираел, а тонът й показваше, че на самата нея й е трудно да го повярва. — Всъщност мисля, че съм полусестра на твоята майка. Твоят дядо е бил мой баща. Искам да кажа, че съм твоя леля. Полулеля. Съжалявам...
 Сам я погледна така, сякаш всякакви други разкрития щяха да го накарат да полудее.

— Откъде привиденията разбраха, че трябва да ти дадат тази туника? — попита той.

Аз им казах — отвърна Могет, подавайки глава от един близък стол. Личеше, че е бил задрямал, защото цялата му козина беше настръхнала.

— Ти откъде разбра? — попита Сам.
— Служил съм на Абхорсен много векове — каза Могет, докато се привеждаше в ред. — Така че зная кое какво е.

Скрит текст:
Властна е, нали? — обърна се Могет към Сам, който ги следваше по-бавно. — Напомня ми за майка ти.

— Млъквай — каза Сам и отмести един клон, който заплашваше да го удари по лицето.

— Нали знаеш, че би трябвало да бягаме с все сила в обратната посока — каза Могет. — Така ли е? ...
Не ставай глупав, Могет. Ще си починем малко, след това ще си сложа кожата на Хартата, която направих на лодката и ще отлетя долу като бухал. Кучето също може да отлети и двамата заедно ще открием Ник и ще го измъкнем. Вие със Сам ще ни последвате и ще се срещнем край течащата вода — онзи поток там. Дотогава ще разполагаме с дневна светлина и течаща вода, и ще можем да разберем от Ник какво става. Какво мислите?

— Това е четвъртият най-глупав план, който съм чувал от някой Абхорсен — отвърна Могет. — Хареса ми онази част с подремването, макар че пропусна да споменеш вечеря.
Скрит текст:
Да — каза сериозно Лираел. — Точно с това трябва да се занимаваме. Трябва да решим какво да правим. Това е по-важно от всичко останало.

С изключение на обяда, защото никой не може да прави планове на празен стомах — намеси се Могет, подкрепен шумно от гладния лай на Кучето.
Скрит текст:
—  Сам ще вземе Белгер, а… аз ще направлявам Астарел и… и Кибет, за да запълним седморката.

— Хмф — излая кучето, като стана и някак смущаващо заизвива задната половина на тялото си. — Не Кибет. Аз ще представлявам себе си.

Ръката на Лираел си играеше с каишката, която заглушаваше Астарел и тя едва успя да спре жалния зов на звънеца, който щеше да запрати всички свои слушатели в смъртта.

Но ти каза, че не си един от Седмината! — възмути се тя, макар отдавна да подозираше истината за кучето. Просто не искаше да го признае дори пред себе си, защото то беше най-добрият и най-старият й, а дълго време и единствен, приятел. Лираел не можеше да си представи Кибет като свой приятел.

Излъгах — отвърна весело кучето. — Това е една от причините да съм Падналото куче. Освен това, аз съм само остатък от Кибет, по някакъв заобиколен, второстепенен начин. Не съм съвсем същият. Но ще се изправя срещу Унищожителя. Срещу Оранис, като един от вашата Седморка.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 13:49 от Лорд Сняг

# 46
 • Мнения: 5 930
Не е по темата, знам, но да ви кажа, че Джоан Роулинг е прекрасна и като автор на криминални романи. И стилът е отличен, и интригата е добре поставена. Нямаш чувството, че са те изиграли (всички улики са там), но до края не си сигурнен кой кой е наистина. За "Корморан Страйк" говоря, но и с "Вакантен пост" няма да сбъркате.

# 47
 • Мнения: 3 913
Аз пък съвсем по темата ще изтипосам новината, че утре предстои да излезе нова книга на Брандън Сандерсън на българския пазар, първа от новата му поредица "Алкатрас срещу злите библиотекари". За щастие или за съжаление, тя е само 302 страници. Освен това Сиела наскоро издадоха новия роман на Джош Малерман "Денят на прасето". Зачетох се в анотацията и не знам защо, но веднага направих една неволна асоциация с "Фермата" на Джордж Оруел. Може и да нямат нищо общо помежду си, но първото ми впечатление е такова. Забелязвам обаче, че от доста време са обявили за предстоящи "Евангелието на Локи" на Джоан Харис, "Без паника" на Нийл Геймън и "Проблемът с мира" на Джо Абъркромби. Ще видят ли бял свят у нас или да не тая надежда? Първите две книги даже май над година седят в този раздел и няма помръдване.

# 48
 • Мнения: 24 381
Евангелието на Локи скоро го гледах в предстоящи на Сиела; чудех се дали да си го включа в списъка за следващата им промоция.

  # 49
  • Мнения: 10 001
  Балкай Heart Eyes Винаги съм се чудил, дали ще излезе серията за Алкатраз на Брандън Сандърсън у нас и ето че това намира отговор.

  # 50
  • Мнения: 484
  Освен това Сиела наскоро издадоха новия роман на Джош Малерман "Денят на прасето". Зачетох се в анотацията и не знам защо, но веднага направих една неволна асоциация с "Фермата" на Джордж Оруел. Може и да нямат нищо общо помежду си, но първото ми впечатление е такова.
  И аз съм много любопитна за "Денят на прасето" и със сигурност ще е следващата ми покупка. Бях чела точно такова резюме - нещо което би се получило, ако Стивън Кинг беше написал "Фермата на животните".

  # 51
  • Мнения: 24 381
  Евангелието на Локи щяло да излезе до седмица. Ако някой го вземе сега, да драсне едно ревю, за да знам, дали да го включвам в списъка ми за следващата голяма промоция.
   

  # 52
  • Мнения: 3 066
  Евангелието на Локи щяло да излезе до седмица. Ако някой го вземе сега, да драсне едно ревю, за да знам, дали да го включвам в списъка ми за следващата голяма промоция.
   
  Евангелието на Локи и Заветът на Локи ги има руски в лаврийд. Честно казано, заприличаха ми на приятна поносима смесица от марвълски бози и стила на Залазни.

  # 53
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 17 514
  От мен значи "пас" Simple Smile Опитвам се да гледам сериала за Локи, но без голям интерес.

  # 54
  • Мнения: 24 381
  И аз май ще се откажа (от книгата и от сериала). Обичам всякаква митология, но Марвел не чак толкова, а и нямам специален афинитет към Локи.

  # 55
  • Мнения: 3 913
  Аз ще се пробвам, макар фенове на Джоан Харис да твърдят, че не я бива във фентъзито.

  # 56
  • София
  • Мнения: 905
  Някой вече прочете ли "Проектът Аве Мария" на Анди Уеър? Аз го мъча вече цяла седмица и дотук, въпреки приятно ироничния стил, нищо хубаво не мога да кажа...
  Може би и ефектът на последователността играе роля, след "Трите тела" ми изглежда не като фантастика, а като зле скалъпена фантасмагория.

  # 57
  • Мнения: 3 913
  Евангелието на Локи щяло да излезе до седмица.

  Обявената от Сиела дата е 6 юли. 392 страници ще е книгата и ще струва 18 лв.

  # 58
  • Мнения: 685
  О, много ми допадна новата анкета Smile Сетих се за снимката на Салвадор Дали с мравояда и се замислих колко би било яко да си имам дракон Animal Dragon

  Скрит текст:

  Аз дадох малко назад от фантасмагорите след като изчетох за норматив Досиетата Дрезден (Dresden FIles) и Хрониките на железния друид (The Iron druid chronicles)

  Скрит текст:
  Последните 2 книги от Железния друид ме фрустрираха до безобразие и имах нужда от почивка.

  Но сега, докато работя слушам Коралайн в Youtube и за детска книжка върви доста интересно Smile А хората от Приказките на Братя Грим се оплакваха...

  # 59
  • Мнения: 10 001
  Снощи прочетох Бриджит Кемерер  - проклятие за мрак и самота/1 книга от поредицата. Книжката е от типа чиклит и в основата си е преразказ на концепцията за Красавицата и звяра, а финалът малко е като във филма  " В името на краля" с Джейсъм Стейтъм,
  Скрит текст:
  особено в частта със размененият син на краля
  , но като идеята е поднесена симпатично.

  За пореден път имаме две гледни точни - на принца  Рен и на девойката Харпър. За разлика от други романи от този вид  жанр - например при  Касандра Клеър - девойката не припада веднага по него, нито бързат да правят веднага секс.
  Ако трябва да сравнявам книгата с тази на друга авторка бих посочил Кийра Кас ("Eлитът"). И там между девойката и принцъп има перипетии, те постепенно се "откриват" един за друг,  чез ухажавне, а не чрез бурен секс.
  Лично на мен този тип литература в която има романтика ми е далеч по-приятна. Езикът на авторката Бриджит Кемерер не е пошъл, не ми е направил неприятно впечатление. Диалозите може и да са леко наивни, но съм чел къде по-наивни неща
  Друго което ми направи приятно впечатление е, разказът за "Красавицата и звяра" е силно осъвременен.
  Финалът е отворен, макар и хубав. Научавам обаче, че имало и втора книга и съм в страшно раздвоение да я чета ли.

  Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 09:31 от Лорд Сняг

  Общи условия

  Активация на акаунт