Фентъзи и фантастика - 22

• 34 738
  • 703
  •   1
Отговори
# 465
Мерси. нямам еpub, ще почакам да я пуснат в тхt или rtf, но ще имам предвид линка и ще го наглеждам периодично.

Иначе сега започнах пак да гледам Проект Синя книга. Гледах веднъж филма, но много непоследователно, повечето серии не съм ги гледал и сега ми е като нов. Всички актьори играят много добре. Знам какво стана накрая,
Скрит текст:
много ме е яд за капитана
и ме е яд, че не продължи филма.
Мими се радвам, че най-накрая разбра  с какво се занимава Алън Хайнек и стана част от екипа . Не мога да си спомня в кой момент правят филма за Синя книга, защото части от филма съм гледал ведъж, други части - при повторно гледане, но...да видим

Странни светлини в небето

ИЗвънземни....в Розуел
Руснаците атакуват.....
Проект "Синя Книга"

# 466
Това не е планираният финал - трябваше да има продължение, създателите на сериала се опитаха да го продадат на друга телевизия след канселирането, но не намериха купувач. При това, не беше с лоши рейтинги, просто е продукция на Хистори ченъл, които по принцип не правят сериали и не знам защо им трябваше да се занимават, ако не са финансово подготвени.

# 467
pppqqq

да то се вижда, че не е планираният финал
Скрит текст:
в крайна сметка не намериха тялото на капитана, а просто той изчезна когато започнаха да хвърлят бомбите. Предвид, че видя НЛО-та може много неща да са станали. Не бих се изненадал нито да сменят партньора на Хайнек, нито капитана да се върне
но...жалко, Луцифер се върна на екран, но Синя книга няма да има тази съдба, а имаше добри актьори и хубав сюжет.
От друга страна е може би по-добре че свърши докато бе интересен. Сега с интерес ще следя повторно сериите.За мен това е може би най-добрата роля на Нийл Макдноу (e и като Деймиън Дарк го биваше), а и Ейдън Гилън направи уникална роля. В Сравнение с ИнТ тук ми изглежда много по-човечен и достъпен. Женските персонажи също са интересни - от Мими, която помага на мъжа си, до Сузи, която е шпионка, но човешкото не й е чуждо.

Сега съм много затормозен, водя битка на няколко канала - гледам Синя книга по единия, превключвам на Игри на Волята на другия, после скачам на Натуре- то да гледам Речни чудовища, а и други неща гледам. Снощи по едно време прехвърчах през Последният легион и Одисей.

Едит - не си права, Хисторито направиха един чудесен сериал - Викинги и ето че правят втори добър сериал. Друг е въпросът за финансовото обезпечение.

Странни светлини в небето....

Извънземни кацат в Розуел....

Руснаците атакуват....

Проект Синя книга

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 14:21 от Лорд Сняг

# 468
Да, но Викинги беше огромен успех (според мен продължи прекалено дълго) - може би са искали всичките им сериали да са толкова успешни.
Синя книга го дават по две телевизии в момента, но не знам часовете. По Он еър и по Епик драма.

# 469
еми към 20 00 часа  (19,30??? Все пак са няколко серии)го гледах снощи. но не съм сигурен по коя от двете, защото Епик драма съм я сложил на 4 канала Он Еър - на 8. Ве пак мисля, че беше Епик Драма. По-едно време  към края ми се засече с Игри на Волята по Нова (канал 2), а те почват в 21.00

Смъкнал съм си няколко книги за четене тия дни, ще има какво да се коментира. (мисля че се казваше капан за върколаци книгата)Прави ми впечатление че Бардуго е много плодотворен автор, като вляза в книжарницата половината книги са негови.

pppqqq
Скрит текст:
Лагерта, Лагерта. Много за кратко време ми стана любима Катрин Уиник. Виждам я и като Биргит Сребролъката в Колелото и като Кетрикен в Сага за Убиеца на Робин Хоб

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 14:36 от Лорд Сняг

# 470
Сега погледнах днешната програма - по Он еър - от 20,30, по Епик - два епизода от 19 и 19,45.
Но сигурно са различни сезони.

# 471
различни са. По Он Еър май въртят стари неща, по-назад ми изглеждат поне със седем-осем серии.
По Он Еър преди  две вечери обясниха на Сузи,
Скрит текст:
че трябва да отвлече капитана, а снощи като ги гледах, те вече имаха връзка и се разкри измамата и си казах ?
! какво съм пропуснал? Явно от едната телевизия съм скочил на другата.
Още една причина да вярвам, че
Скрит текст:
капитана е жив
. Дано като се възстанови нормалната ситуация да започне малко по-малко да се подобряват нещата за филмите.
Впрочем много филми използват стрийминг платформи, мисля, че може да се помисли в тази насока.

# 472
  • Разпиляна във въображението
Пробвахме го "Синя книга", но не успя да ни грабне. ММ даже взел, че го изтрил.

# 473
  • София
Мерси. нямам еpub, ще почакам да я пуснат в тхt или rtf, но ще имам предвид линка и ще го наглеждам периодично.

Лорд Сняг, ето я в rtf - https://docs.google.com/document/d/1VwJDxTOk6OLKd-Mdh2st-Rk_FpgP … /edit?usp=sharing

Последна редакция: сб, 30 окт 2021, 12:45 от MayBach

# 474
Мога ли отнякъде да си изтегля или чета комикса по който е Locke and key?

# 475
Майбах, супер си. Целувки.

# 476
Четох, че Евангелието на Локи имало втора част, която пак е за Локи, но не е по мотиви на митологията, а е типичен тийн роман. Определено няма да я чета.
Колкото и да ми е тъжно, оказахте се права. Явно научи ли се едно куче да яде лайна и един писател да дращи чиклит - отучване няма... Да съсипе тъпата УФТСЪ такъв разкошен сюжет, превръщайки го в малоумна тийн-история! Направо съм бесен! Изтрих всичко на Джоан Харис освен "Евангелието..." и я вкарах в черния си списък.

# 477
Прочетох Александър Беляев. Владетелят на света.

Страхотен разказ - за силата на човешкия ум. Върна ме във времето, когато фантастиката се задавше от хора като  като Павел Вежинов, Мирча Елиаде, Станислав Лем и Майк Резник
Скрит текст:
Чрез помощтта на супер-масова- хипноза Щирнер превръща в бездушни роботи всички.  Чрез хипноза той успява да превърне обикновената стенографка Елза Глок в богата наследница;  чрез хипноза той я разделя от годеника й,  Зауер, като подчинява него и нея на волята си  и се  сдобива с красива  и богата жена, която  му е покорна робиня; чрез нейните пари той, става финансов магнат, зашеметявайки борсата; когато могъщите финансисти се обединяват срещу него чрез хипноза той спира тях и финансовите министри ; чрез хипноза спира полицаи  които искат да го арестуват, дори - армии. Берлин запустява, Щирнер налага властта си над Прусия, оръдията на Франция замлъкват, самолетите САЩ отстъпват... Щирнер създава мощно психо оръжие и воюва с цели нации. Но самият той чувства огромна умора, контролирайки все повече и повече хора, а с отдалечаването на разстоянията му се налага да изразходва все повече сили....враговете му се опомнят. Те търсят друг  телепат, който да го блокира - руснака Каспирки. Започва "нямата война"....
Как ще завърши  този титаничен сблъсък ще научим от Александър Беляев във Владетелят на света

Действието е леко мудно, но пък увлекателно, с непрестанна градация на напрежение. Финалът поне за мен бе неочакван.

Давам 5,5 /6 на тази книга

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 12:49 от Лорд Сняг

# 478
  • Майничка
Дай едно поколение нагоре от споменатите - Хърбърт Уелс, Алексей Толстой, Бъроуз и, да кажем, Светослав Минков.😉

# 479
Препоръчайте нещо за 15 годишен младеж моля - ако е поредица да е излязла цялата и да не е над 3 книги Simple Smile

Исках Изтръгнати от корен да взема ама нещо няма наличност Sad

Общи условия

Активация на акаунт