Фентъзи и фантастика - 22

• 34 741
  • 703
  •   1
Отговори
# 450
Възможно е за по-младите да е така, ама за дъртите магарета, дето сме израснали с романа, си беше шестица от тотото.😉

Много съм щастлива, как е направено и че не са го обърнали на екшън ... като почти всичко напоследък.

Мъжът ми не е чел книгата и каза, че му харесва и също каза, че не разбира много. Аз обясних което се сетих, ма няма как да преценя какво е да го гледаш като съвсем ново.

# 451
  • София
Аз ужасно много се надявам (знам, твърде оптимистично), че в резултат от филма много хора ще се навият да прочетат тази гениална класика на жанра. Франк Хърбърт е вложил толкова много идеи и направо ясновидство на моменти в "Дюната", че заслужава да излезе от забравата. (така и никога не разбрах, защо Dune не е Дюна, а Дюн на български)

# 452
Абе той по едно време става доста трудно четим Simple Smile, но определено е приятен Simple Smile може и аз да дам шанс на още няколко части Simple Smile

# 453
Става трудно четим, защото синът му започва да пише книгите.

# 454
Аааа вярно че така беше Simple Smile

# 455
Става трудно четим, защото синът му започва да пише книгите.

Не знаех!!
Аз харесвам и по-късните Дюнове, особено последните 2 и ми се ще някой ден да ги прочета наново.

# 456
Днес прочетох Сянка и кост 2 и 3 на Бардуго.
Не съм впечатлен, доста сълзливи мелодрами, въпреки че нивото е над средното за този жанр, но не е и нещо уникално.
Наистина - нямаше глупости като в първата част, където девойката половин книга не може да се усети, че Тъмнейший я пързаля, но това как
Скрит текст:
Николай се конкурираше с Мал
ми дойде в повече. Почти очаквах
Скрит текст:
Тъмнейши да се прероди в Николай, когато той започна отново да се появява
Някои решения които главната героиня взе бяха страшно нелепи.  Иначе втората част има своя мрачен чар, в сравнение с първата, но е много далеч от класиките в жанра.
накрая ми стана интересно, когато
Скрит текст:
тя трябваше да убие Мал, но това че го възкресиха ми стана много тъпо.
като цяло - давам  среден 3 + на тази поредица по шестобалната система

# 457
В началото на ноември на български ще излезе нова книга на В. Е. Шуаб. Ето официалното съобщение:
https://www.facebook.com/255846757034/posts/10158101422517035/
Сюжетът не ми допада особено, ще изчакам отзиви.

И да добавя и аз - страшно ми хареса "Дюн"! Това, че можело да няма продължения, защото е очевидно насочен основно към феновете на романа, е невероятно тъжно.

# 458
Май все пак ще има едно продължение. Представил се е прилично в САЩ - не отлично, но и не е изгърмял.

# 459
Чакам Сайтоник Simple Smile да ме прати в Нищото Simple Smile)) Поръчах я след известно чудене. Артлайн имат д о70% тази седмица, някои книги са намалени доста прилични.
На тийнчето взех Дерек Лангли последните две книги, които ги нямахме.

# 460
Днес разбрах, че след Към небето и Към звездите има една малка книжка, която обяснява какво се случва на Метален рой, докато Спенса я няма - https://www.goodreads.com/book/show/57903876-sunreach
Българският превод би следвало да е Към Слънцето Wink
Има я на английски в Рулит, ще я прочета и ще споделя впечатление.
Май щяло да има още такива съпътстващи новели.

# 461
pppqqq мерси за информацията, ще я прочета и аз.
Предполагам, че щом имаме Към Небето, Към Звездите, Към Никъде последната част сигурно ще е Към Нова Вселена.

# 462
Вчера я започнах, не е точно така, както съм го написала - действието стартира след завръщането на Спенса (финала на Към звездите) и продължава след нейното изчезване. От гледна точка на Фрея/ФМ.
Чак сега разбрах, че оригиналното име на Метален рой е Детритус (също и име на известен полицай/страж/трол от Света на Диска) Simple Smile

# 463
pppqqq може ли линка, не я намирам на английски в рулит?

# 464
Търсачката им е скапана, а и книгата е въведена по странен начин, затова не я намираш. Ето я: https://www.rulit.me/books/sunreach-download-675414.html
Само епуб, но може да намериш сайт, в който да промениш формата - има много такива и са безплатни.

Общи условия

Активация на акаунт