Криза на възрастта.. и кой как се справя

• 12 946
  • 320
  •   1
Отговори
# 15
Зелда, размя ме яко! 😂

Жените след 40 кризата я борят или с разврат, или с езотерика. Понякога с двете заедно.
Мъжете в по-добрия вариант си купуват мотор.

По темата - никакви кризи нямам аз, само финансови периодично..)
Когато бях млада все драматизирах, страдах и се самоизяждах за глупости.
След това минах набързо през разврата и се кротнах в езотериката. Екстра ми е и се радвам пълноценно на всичко в живота ми..)

# 16
Предпочитам разврат пред криза. Сега за мен този метод е неприложим, много съм влюбчива, но който го може евала

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 15:15 от Не се сърди, човече

# 17
  • София
Развратът също е начин за справяне с кризите. Алкохолът е най-честият саморазрушителен начин за справяне, разни духовни течения, разврат. Както се изразяват понякога хората "за да заглуша гласовете в главата си и да забравя".

# 18
Развратът също е начин за справяне с кризите. Алкохолът е най-честият саморазрушителен начин за справяне, разни духовни течения, разврат. Както се изразяват понякога хората "за да заглуша гласовете в главата си и да забравя".

С тази разлика, Анди, че алкохола и разврата наистина разрушават. А “залитането” в другата посока - развива и спасява..)

# 19
  • София
Разните там духовни течения са също толкова саморазрушителни, защото вместо да мобилизират човека, го тласкат в някакво безвремие и полузаспало състояние. Мен повече ме притесняват такива неща, отколкото алкохола и разврата, защото от последните две човек може да изтрезнее.

# 20
От личен опит или само от наблюдение го разбираш?)

# 21
  • София
Личен опит нямам, но материята ме интересува. Психологическите манипулации са най-лошите, защото те са невидими. Дори много често хора, които са със склонност към зависимости се поддават на разни духовни и езотерични течения в опит да се справят със зависимостите си, което още повече влошава нещата.

# 22
Крайности в залитанията има във всички варианти. И все пак едното е градивно, а другото разпадащо.

# 23
Аз съм с рядка и мазна коса и ужасно се обиждам на тема плешиви жени...моля, моля, всеки си е с комплексите...

# 24
  • София
Кое е градивно, езотариката и духовните течения ли? Нищо градивно няма, това са суеверия и манипулации в едно.

# 25
Развратът и езотериката може и да представляват душевна корозия, ама езотериката е и скучна.

# 26
Vyasko,
Изненада ме..)
П.С - в езотериката има много повече “разврат”, от колкото можеш  да си представиш. Просто е с един партньор..)

# 27
На 25 кризата беше свързана с липсата на постоянна работа (работех по специалността си, но сезонно).
На 30 кризата беше свързана със скорошна раздяла с един добър, но страшно неориентиран човечец и яд, че дори големи хора не знаят какво искат. Оттогава никак не търпя объркани, неразбрали, неразбрани типове и вечно провалящи поради това чуждите планове.
Тази година правя 35 и ме хваща отсега криза, че на толкова години тепърва ще си давам зор само заради себе си.

Никак не ги боря, чакам да минат и след това ги добавям към списъка 'За мрънкане'.

# 28
  • волно калдъръмче
Няма криза на възрастта. Сядаш си на задника, приемаш, че остаряваш и взимаш максималното от това, което ти се предоставя. А то се предоставя, само да имаш очи да го видиш.

Моя приятелка защити докторантура през това време. Друга драматично смени работата и тръгна по мъже. Трета си седи вкъщи и обгрижва домочадието. Така решили - така направили. Аз съм на друга вълна - бачкам здраво, за да си позволя пътувания, създавам нови котнакти, почти не пропускам танци и партита. Все още имам неща за решаване, различни от личните ми и това ме обременява в известна степен. Косур да има, както се вика.

Последна редакция: нд, 13 юни 2021, 13:18 от Вяра

# 29
  • София
Криза на възрастта има и тя е свързана с определени периоди и събития. Житейските задачи, които повечето хора трябва да решат по някакъв начин в определени периоди от живота си. Тези житейски задачи започват от раждането и хората си ги знаят интуитивно. На определени възрастови интервали става оценка и преоценка на миналото.

Общи условия

Активация на акаунт