Криза на възрастта.. и кой как се справя

• 12 949
  • 320
  •   1
Отговори
# 270
Да, разбирам, но наистина не съм имала нито такива кризи, нито просветленията след тях явно Simple Smile

# 271
Според мен дали ще преживееш катарзис или не, си зависи и от емоционалността на съответния човек. При мен катарзисите са много полезни, аз се изправям  и съм буквално друг човек, чувствам го като земетресението за земните недра, изпускаш натрупаните тектонични сили и се успокояваш.

# 272
  • София
Да, точно така. Зависи от емоционалността на човек. Просто при някои хора емоциите вървят по-гладко, докато при други са бълбук-бълбук.

# 273
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тогава и аз не съм изживявала катарзис досега.

Може да си някакъв балансиран и земен човек без свръхочаквания от себе си и от Света и затова

# 274
Аз го приемам като да си ринал дъното емоционално и психически и в момента, в който се отърсваш от цялото самосъжаление, огорчение и безнадежност и погледнеш на нещата от друг ъгъл и започнеш отново да живееш, да планираш, да се надяваш, да обичаш себе си. Колкото по-дълбоко и дълго е потъването, толкова по-изразен е катарзисът.

# 275
Аз го приемам като да си ринал дъното емоционално и психически и в момента, в който се отърсваш от цялото самосъжаление, огорчение и безнадежност и погледнеш на нещата от друг ъгъл и започнеш отново да живееш, да планираш, да се надяваш, да обичаш себе си. Колкото по-дълбоко и дълго е потъването, толкова по-изразен е катарзисът.
Точно. Heart

# 276
А някой никога не сме достигали до такъв катарзис. Всъщност винаги, дори да съм умирала, съм имала неистова жажда за живот.

# 277
  • София
Анди, разрешавай на хората да бъдат успешни, противно на твоите нужди. Ако си преживял един, не е задължително да преживееш още десет. Ако си преживя десет, не е задължително да станат двадесет. Липсва ти малко свежест и надежда в погледа.
А ако хората отстрани си въобразяват за теб, че Ти си преминаваш живота от катарзис в катарзиса, това е най-смешното нещо на света.

Не става въпрос за мен и аз нито мога да забраня, нито да разреша на някого нещо. Тези неща не съм ги измислила аз, а ходят по хората, на някои им става стереотип на живот, макар за мен да е проява повече на неустойчива психика. Литкат се  на двата края. Ти имаш право да се смееш колкото си искаш.

# 278
Скрит текст:
Анди, разрешавай на хората да бъдат успешни, противно на твоите нужди. Ако си преживял един, не е задължително да преживееш още десет. Ако си преживя десет, не е задължително да станат двадесет. Липсва ти малко свежест и надежда в погледа.
А ако хората отстрани си въобразяват за теб, че Ти си преминаваш живота от катарзис в катарзиса, това е най-смешното нещо на света.

Не става въпрос за мен и аз нито мога да забраня, нито да разреша на някого нещо. Тези неща не съм ги измислила аз, а ходят по хората, на някои им става стереотип на живот, макар за мен да е проява повече на неустойчива психика. Литкат се  на двата края. Ти имаш право да се смееш колкото си искаш.
Смучеш си ги от пръста и ги представяш гаче ли са някаква закономерност. Разбира се, че ще се смея.

# 279
  • София
Размиване на понятия, Андариел.
Нямаш ясни дефиниции.

# 280
  • София
Каква дефиниция, има хора, които преливат от състояние в състояние на катарзис горе-долу на 3-4 години. За мен дори са опасни, защото на тях не може да се разчита. Да го кажа така - идват ми вповече хора в крайностите. Предпочитам "умерено депресиран", което означава нито да е твърде позитивен, нито да е твърде депресиран, а реалист. Реалистите са леко депресирани, защото не са склонни да приемат и разсъждават твърде оптимистично, което води до рисково поведение, нито да са се отказали и да я карат на самотек.

# 281
Няма такива чести катарзиси. Ако има, начи нещата са за лечение. Хората минали през катарзис, стават и по-смирени и приемащи. Това е нещо доста пречистващо за съзнанието. Рядко следва нов катарзис, ако преживеният е качествен.

# 282
  • София
Катарзисът е субективно изживяване, особено откакто тази думичка стана много модерна, всичко живо преживява катарзиси. То вече аман от такива, искам някакви по-обикновени! Simple Smile

# 283
Класифицирането на хората се прави за потвърждение на собствените ти рамки и възгледи. А хората не са типови издания, различни размери, по каталог, че да ги наместиш по един изфантазиран от теб признак. Всеки е с отделна житейска история, индивидуална и с лични особености. Като ти убягва това, аз не бих могла да приема типизирането ти и обобщенията на база общи приказки за адекватен подход и реалистична преценка.
 Не оспорвам правото ти да мислиш каквото и да било, но познавайки те като потребител, който от девет дола вода ще почне да носи, само и само да ме обори и да защити думите си, подчертавам, че това е личното ми мнение. Нека не влизаме в досадни за хората изяснявания.

# 284
  • София
Нищо не ми убягва. Колкото и всеки да е уникална снежинка, повечето хора си приличаме по нещо с други хора и попадаме в някакви категории. А категориите ги измислят хората, а не са спуснати или изсечени от извънземните. Уникални, уникални индивиди и пак си приличат.

Общи условия

Активация на акаунт