Криза на възрастта.. и кой как се справя

• 12 955
  • 320
  •   1
Отговори
# 120
Доста от арабите пият, макар да не си признават и да не е според религията им. Много от тях пушат 🍃, за отношението им към жените като към изтривалка да не говорим.

# 121

Анди, мъжете с които контактува леля ми, от години не живеят с жените си...но не се развеждат...аз също не се развеждам, никога, при никакви обстоятелства.

Ако един от двамата реши да се разведе, няма да има нужда от разрешението на другия. А на много от арабите жените са толкова покорни, че няма накъде, ама не им помага.

# 122
Ейнджъл иска да каже, че вселената ти дава това, което искаш. Само трябва да го визуализираш в главата си. Тоест Равето ако знае точно какъв мъж иска, вселената ще и го даде. Докато, като разсъждава: квот Таков...вселената и дава неподходящи.
Ама аз знам, какво искам, ама не храня супер очаквания, че ако евентуално съм го намерила, той знае.
Така ако евентуално не се получи, разочарованието ще е по-малко. Вие там си търсите партньори във ваши родни води, т.е. говорите един език, имате сходна култура, обичаи, сходна религия и пак не случвате. Мен питате ли ме?
Ами, въобще не е същото! Затова и аз не влагам супер очаквания. В противен случай ще съм си вечно сама, а аз не искам.
В предначертаността на вселената не мога да вярвам, защото не вярвам в нея. По-скоро правя, каквото за мен е правилно, пък каквото сабя покаже! Blush

# 123
Цитат
В предначертаността на вселената не мога да вярвам, защото не вярвам в нея.
То и тя не вярва в тебе. Тъй, че сте квит.
Не умееш и не знаеш как да даваш, обаче искаш. Това Вселената го знае, ама като не вярваш. Не знам, не знам.

# 124
Цитат
В предначертаността на вселената не мога да вярвам, защото не вярвам в нея.
То и тя не вярва в тебе. Тъй, че сте квит.
Не умееш и не знаеш как да даваш, обаче искаш. Това Вселената го знае, ама като не вярваш. Не знам, не знам.
Умея, бе! Ама само, на който го заслужава. Сега това грешка ли е? Ако ми докажеш, че и ти не си така, ще ти повярвам. На предният също му давах. Той не го заслужаваше и затова се стигна до разрив. На мен най-лошата черта винаги е била, че съм адски търпелива. Затова и работя в посока на поправяне на този недостатък. Не можеш да казваш вечно "да" на нещо, което заслужава едно твърдо "не". Blush
Aaaa това с шариата не си го пожелавайте!
Аз затова и съм се ориентирала към единствената държава, в която няма шариат.
Има обаче други проблеми. Затова и не тръгвам с голямата кошница. На 50 години не можеш да имаш големи очаквания, особено ако е имало друга преди теб и тя вече е създала някакво семейство. Винаги го има сравнението. А аз тук не мога да се преборя, защото нещата са различни и несравними.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 15:24 от Ravenna

# 125
Равена, ти си прясно разведена, ако не се лъжа. Ако дълго си била извън оборот, много ясно, че няма да си като обиграна бръмчалка, а ще го караш на проба и грешка. Ако си била предадена, ще си предпазлива. Пожелавам ти връзка, каквато душата ти иска!

# 126
  • Морето
Разврат е да си имаш приятел, отдушник, някой който харесваш, но не можеш да бъдеш с него, защото имаш много какво да губиш...под разврат не визирам някакви секс практики, които не можеш да пробваш с мъжа ти, защото това е гимнастика, нито секс с много и различни мъже,защото това го слагам в графа пи ар за пред приятелките..разврат за мен е точно да обичаш друг, а да живееш с мъжа ти, така от всеки взимаш най-доброто за теб...от мъжа ти сигурност, от приятеля любов...

А мен ме разкъсахте преди време. И аз съм човек и аз имам нужда от любов.
Жена на 40+ и трудно?
Да трудно и почти невъзможно е да намери читав свободен мъж. Защото такива няма.
Ако има такъв то вече някоя го е развела и си е неин.
Изключение правят читави мъже който са хванали благоверната в крачка и са се развели.
Но са малко, защото опитни жени избягват да изпускат читави мъже.
А иначе самоуважаваща се жена на 40+ да бъде уважавана и обичана - никакъв проблем.

# 127
Колко тъжен пост на Innovation.
Не, това не е разврат.
Останалото за читавото също го слагаме в графа тъга.

# 128
  • Морето
Забравих да споделя, че това горе са наблюдения споделени от свободни дами на 40+.
Да не са весели.

# 129
Е и? Повечето хора са нещастни в своята същност. Това не означава, че са общовалидни истини за всеки човек. Живот с подобни нагласи е обречен.

# 130
Като жена, 2 пъти взимала се след 40 със свободен мъж, изобщо не мога да се съглася, че няма мъже. Още повече, за тази безумна теория за разврата..което не е дори разврат, а долен к..к.

# 131
  • София
Аз нали ви бях споменала, че "контактувам" с BetterUp? Та на една от сесиите повдигнах точно тази тема, за "страха от бъдещето". (Моето трето дете наесен е студент, ще учи мноооого далече и аз за пръв път от 33 години насам ще съм без дете. Empty nesters ставаме с ММ. И като добавим предателствата на тялото ми: менопаузалното шкембе, дископатиите (една от тях във врата ми ми доведе тази зима пареза на лявата ръка, че се стигна до операция и подмяна на диск), картината на страха стана пълна. От скука не мога да се оплача: работа много, предизвикателства много, но там съм в свои води и "шпоря смело", сега почваме и с пътуванията за удоволствие.) Ще ви пиша какво ме посъветва коуча (жена от Дания, една година е по-голяма от мен): страхът е нормален, даже полезен, това е човешко  - ако не изпитвахме страх, нямаше да сме живи, а начинът да преодоляваш страха е да правиш многократно това, от което те е страх, когато опознаеш неизвестното, то става известно и вече не те е страх от него, един вид го владееш.  Гугълнете си Susan Jeffers, чудесни обяснения и подкасти има по темата.

# 132
  • Морето
Общовалидна е гравитацията. С малки изключения.
Не е необходимо да са нещастни. Просто гледат на положението реалистично а не с розовките очилца и си вземат решенията.
Дори и малко, дори и откраднато щастие за мен, а и за други си струва. За други не.
Аз свикнах да гледам реалистично на нещата. И се старая да съм оптимист. Но никой не знае какво предстои. Какво събитие ще се случи и в каква посока ще го тласне това.

# 133
Има читави свободни мъже, както и жени на 40+, а и боклуците за едни са съкровища за други.

В нехармоничните връзки все идва момент, в който си правиш равносметката и спираш да се самозалъгваш. И ако ти стиска променяш нещата. Не защото не си свестен човек, а защото връзката не е била читава.

# 134
Като жена, 2 пъти взимала се след 40 със свободен мъж, изобщо не мога да се съглася, че няма мъже. Още повече, за тази безумна теория за разврата..което не е дори разврат, а долен к..к.

Ей, това е прекалено! Ама простено да ти е! Аз не се чувствам обидена.
След като един свободен мъж има право да сменя партньорите си, защо една жена да не може?
Инак не виждам, как точно бих се открила с евентуалния ми бъдещ, ако се държим само за ръце и обсъждаме квантовата механика. Не всички са чак такива физици-капацитети.Joy

Общи условия

Активация на акаунт