Как става раздялата - сядаш един ден и си казваш: Повече не искам да живея така. Заделяш си от първата заплата - една сума - 200-300-400лв(като не му плащаш на сегашния). Пускаш комп, лаптоп или ... и търсиш квартира - може и с хазяи, квартиранти(по-евтино е). Избираш си фирма и отиваш там. Според късмета - може и веднага да изкочи нещо. Ако не е веднага, се зареждаш с търпение и си записваш изцепките на сегашния си приятел. Запази тези изцепки, ще ти потрябват за понататък.
В новата квартира можеш като начало и с една чанта дрехи от първа необходимост(зависи от действията на приятеля ти - доколко е спокоен). После ще си прибереш останалото.
И тук почва трудното. В началото е еуфория: Браво на мен! Оттървах се! Направих го! Спираш всякакви опити за контакт, обещания от типа"Аз ще се променя", социални мрежи и телефонни обаждания.
Ще мислиш за него - какво прави? Мисли ли за мен? дали да не му се обадя( само за малко)...
После в паметта изникват хубавите спомени. Лошите някъде изчезват, забравят се. И почваш да се чудиш - дали не сбърках? Ето тогава ще са ти полезни записките за изцепките му - пазиш ли ги още? Трябва да ги прочетеш и да си спомниш защо си тръгнала.
Ще мине доста време докато съвсем се оттръскаш. Защото такава връзка е като наркотик за теб и ще има абстиненция - няма да ти се размине.
Но накрая ще разбереш, че си направила най-доброто за себе си.
Колкото повече отлагаш, колкото повече години минат, толкова по-трудно ще става. Успех ти желае някой, който макар и късно, но го направи.
Благодаря много за думите ви. Имах нужда да чуя нещо такова.