Мисля, че не ме обича вече

• 14 161
  • 197
  •   1
Отговори
# 120
Мило момиче, ти поне виждаш, че "човека" не струва. А аз 20 години си затварях очите.
 Как става раздялата - сядаш един ден и си казваш: Повече не искам да живея така. Заделяш си от първата заплата - една сума - 200-300-400лв(като не му плащаш на сегашния). Пускаш комп, лаптоп или ... и търсиш квартира - може и с хазяи, квартиранти(по-евтино е). Избираш си фирма и отиваш там. Според късмета - може и веднага да изкочи нещо. Ако не е веднага, се зареждаш с търпение и си записваш изцепките на сегашния си приятел. Запази тези изцепки, ще ти потрябват за понататък.
   В новата квартира можеш като начало и с една чанта дрехи от първа необходимост(зависи от действията на приятеля ти - доколко е спокоен). После ще си прибереш останалото.
   И тук почва трудното. В началото е еуфория: Браво на мен! Оттървах се!  Направих го! Спираш всякакви опити за контакт, обещания от типа"Аз ще се променя", социални мрежи и телефонни обаждания.
  Ще мислиш за него - какво прави? Мисли ли за мен? дали да не му се обадя( само за малко)...
  После в паметта изникват хубавите спомени. Лошите някъде изчезват, забравят се. И почваш да се чудиш - дали не сбърках? Ето тогава ще са ти полезни записките за изцепките му - пазиш ли ги още? Трябва да ги прочетеш и да си спомниш защо си тръгнала.

Ще мине доста време докато съвсем се оттръскаш. Защото такава връзка е като наркотик за теб и ще има абстиненция - няма да ти се размине.
  Но накрая ще разбереш, че си направила най-доброто за себе си.
  Колкото повече отлагаш, колкото повече години минат, толкова по-трудно ще става. Успех ти желае някой, който макар и късно, но го направи.

Благодаря много за думите ви. Имах нужда да чуя нещо такова.

# 121
Ох, върнах се назад във времето, един бивш, също караше такси, умираше си да му се обадя да дойде да ме вземе. Само да уточня живеех на село , а той работеше в най-близкия град(20км) , винаги когато се наложеше да пътувам той беше 30мин по рано пред нас да ме чака. Никога 1 стотинка не е взел, доставяше му удоволствие. До ден днешен сме си приятели!
И един друг бивш малко като твоя.
Зима, януари месец, аз съм с 38,5 градуса температура и 35лв до заплата (15дни) .Беше към 21 часа, звъня му аз и му казвам ,,карай ме до града" а нашия мълчи и след малко вика " а имаш ли 15лв за бензин". От тогава ми е бивш, и ,, здравей" не ми е приятно да му казвам!
Момиче, млада си , щом от сега ти се въртят такива мисли, не се чуди а бягай. По добре няма да става! Ще срещнеш много по стойностни мъже, не си хаби младостта! Живота ти е в твоите ръце! Успех ти желая, дано вземеш правилното решение!

# 122
Мина време, не знам дали още следиш темата, но се сетих за още нещо. И то май е най-важното.
  Една раздяла започва първо от ума, душата. Когато човекът до теб толкова те разочарова, че започваш да се чудиш какво ти дава. Може да мине много време(както при мен), а може и по-бързо да се осъзнаеш. И то да осъзнаеш, че той/ тя няма да се променят. Каквото и да направиш. И да няма 100001 "последен шанс". При мен трудността идваше от 2 създадени вече деца. А и аз все търсех вината( да не върват нещата между нас) в себе си.
     Трудно се приема, че си сбъркал и не сте един за друг. Трудно се преодолява собственото его, което трябва да отстъпи и да признае, че в случая си сгрешил - като си избрал този човек. Или че връзката вече се е изчерпала.
    След тези и още куп други терзания разбираш, че с този човек вече не можеш да живееш и трябва да направиш нещо. Естествено това е раздялата. Но някакси не ни се иска да е това. Ако може нещо друго, което да върне любовта и отношението от началото на връзката.
   И започваш едно безкрайно отлагане. Даваш още 1 шанс на човека - да осъзнае , че греши и че ти много го обичаш. Може. Може би и той те обича по свой си начин. Но неговият начин не е твоя.
   И когато след време емоционално си узрял и се решиш на раздяла, поглеждаш назад и съжаляваш за изгубеното време. Защото това време е бил един малък кошмар от редуващи се разправии, затишие, компромиси, очакване на поредната промяна. Но в никакъв случай не е пълноценен живот.
  А ти си млада - дай шанс на себе си за нормален живот с човек, който те обича по твоя начин.

# 123
Мина време, не знам дали още следиш темата, но се сетих за още нещо. И то май е най-важното.
  Една раздяла започва първо от ума, душата. Когато човекът до теб толкова те разочарова, че започваш да се чудиш какво ти дава. Може да мине много време(както при мен), а може и по-бързо да се осъзнаеш. И то да осъзнаеш, че той/ тя няма да се променят. Каквото и да направиш. И да няма 100001 "последен шанс". При мен трудността идваше от 2 създадени вече деца. А и аз все търсех вината( да не върват нещата между нас) в себе си.
     Трудно се приема, че си сбъркал и не сте един за друг. Трудно се преодолява собственото его, което трябва да отстъпи и да признае, че в случая си сгрешил - като си избрал този човек. Или че връзката вече се е изчерпала.
    След тези и още куп други терзания разбираш, че с този човек вече не можеш да живееш и трябва да направиш нещо. Естествено това е раздялата. Но някакси не ни се иска да е това. Ако може нещо друго, което да върне любовта и отношението от началото на връзката.
   И започваш едно безкрайно отлагане. Даваш още 1 шанс на човека - да осъзнае , че греши и че ти много го обичаш. Може. Може би и той те обича по свой си начин. Но неговият начин не е твоя.
   И когато след време емоционално си узрял и се решиш на раздяла, поглеждаш назад и съжаляваш за изгубеното време. Защото това време е бил един малък кошмар от редуващи се разправии, затишие, компромиси, очакване на поредната промяна. Но в никакъв случай не е пълноценен живот.
  А ти си млада - дай шанс на себе си за нормален живот с човек, който те обича по твоя начин.

Аз също преди мислех, че аз нещо не правя както трябва и се опитвах да се поправям, но видях че това не помага и спрях. Истината е, че аз не искам да се разделяме и затова ми е толкова трудно, знам че трябва и че не е редно спрямо мен самата да стоя в такава връзка.

# 124
Тоест - виждаш, че не те обича, но искаш да останеш с него.
Избираш да си нещастна. Твое право е, много хора избират нещастието.

# 125
По-скоро си свикнала много с него и сега ще ти е доста трудно  ,да отвикнеш .

# 126
Истината е, че аз не искам да се разделяме и затова ми е толкова трудно, знам че трябва и че не е редно спрямо мен самата да стоя в такава връзка.
Какво значи "не е редно"? Закон няма за това, никой няма да дойде да ти тропа на вратата че вършиш нещо нередно. Напротив, съвсем нормално е една двойка да си живуркат заедно защото така им е по-практично, повечето бракове са така като се огледаш, далеч от буйна страст като Скарлет ОХара и Рет Бътлър. Само не се разбра за какво се оплакваш тука, като след това казваш че раздялата не е вариянт. Живеете си без да се дърпате за косите, нали? Ако искаш обичане винаги може да си хванеш любовник, да си флиртуваш навън или да си четеш романтични романчета.

# 127
Тези дни попаднах на един толкова смислен коментар от потребителка- “ Животът трябва да се изживее, не да се изстрадва!”.
 Иначе, кой- както си иска, де.

# 128
Оф, поредната "малка булка".
Бактън!

# 129
Това филм ли е?

# 130
Това филм ли е?
В случая - поведенчески модел - на невръстна възраст се правят на съпруги/дом. помощнички/спонсорки...

# 131
Истината е, че аз не искам да се разделяме и затова ми е толкова трудно, знам че трябва и че не е редно спрямо мен самата да стоя в такава връзка.
Какво значи "не е редно"? Закон няма за това, никой няма да дойде да ти тропа на вратата че вършиш нещо нередно. Напротив, съвсем нормално е една двойка да си живуркат заедно защото така им е по-практично, повечето бракове са така като се огледаш, далеч от буйна страст като Скарлет ОХара и Рет Бътлър. Само не се разбра за какво се оплакваш тука, като след това казваш че раздялата не е вариянт. Живеете си без да се дърпате за косите, нали? Ако искаш обичане винаги може да си хванеш любовник, да си флиртуваш навън или да си четеш романтични романчета.

Не е редно, защото знам, че има много други хора, които биха се отнасяли 200 пъти по добре към мен и просто като се замислиш че целия ти живот примерно ще мине така без да получиш вниманието, което заслужаваш или въобще стабилна връзка и някак си става “нередно”.И да ясно е че има много такива връзки (подобни) в застои или незнам как да го нарека, където няма любов като по филмите, но поне има уважение.

# 132
Я вземи хвърли монета ези-тура и каквото се падне. Досега разговорът тук минава в редуващи се искам-неискам и не му се вижда краят. Хем раздялата с този не е на дневен ред, хем знаеш че има други които ще се отнасят 200 пъти по-добре с тебе. Явно не можеш да избереш сама, хвърляй чоп да се разрешат нещата, че живота си върви. Няма смисъл само да седиш и да се чудиш, като вземеш решение поне ще почнеш да работиш по подобрението на ситуацията, независимо коя се е паднала. Оставате заедно и правиш най-доброто възможно от връзката, или се разделяте и почваш да си търсиш тия с по-доброто отношение.

# 133
Lonely, не само в тази връзка, но и в живота ти извън нея има едно правило: ако не покажеш уважение и грижа към себе си (не егоизъм, а себеуважение), никой няма да те вземе на сериозно и да те уважава.
Поеми си въздух и дай крачка напред. Бъди решителна и ще видиш как сама ще си благодариш след време.

# 134
Може би си нерешителна, колеблива, неинициативна. И аз съм така. Все още не си "узряла" емоционално за раздяла. Спокойна си в познатото русло и се страхуваш да започнеш нещо ново.
   Никой отвън не може да те спаси от теб самата. Нито един съвет няма да изпълниш ако сама не стигнеш до него.
   Само не раждай дете с надеждата да оправиш нещата - децата не са за укрепване на връзки. И не свършва добре подобно начинание.

Общи условия

Активация на акаунт