Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 3

• 73 018
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Здравей Стелана,
Аз  и ММ успяхме в Киев след 6 неуспешни опита в България. Аз бях на 43. Имам близнаци след 4 върнати ембриона. Но имам позната която след4 върнати ембриона има 1 бебе. Не се колебай, всички там са страхотни. Стискам ти палци

# 466
Момичета, интересува ме в случай на неуспех от първи път с ДЯ, търсят ли докторите причината за това преди следващ опит и какво бихте ми препоръчали като пакет. Имам шест неуспешни опити в Бг и според докторите проблемът са ми ембрионите, но се притеснявам да не би да имам и проблем с имплантацията. Затова ме интересува дали в случай на неуспех търсят причината или просто предлагат пореден опит?

# 467
Момичета, интересува ме в случай на неуспех от първи път с ДЯ, търсят ли докторите причината за това преди следващ опит и какво бихте ми препоръчали като пакет. Имам шест неуспешни опити в Бг и според докторите проблемът са ми ембрионите, но се притеснявам да не би да имам и проблем с имплантацията. Затова ме интересува дали в случай на неуспех търсят причината или просто предлагат пореден опит?
Здравей, аз също имам 6 неуспешни опита в БГ - никога не съм имала имплантация. В момента съм бременна от първи опит в Биотекском. Доколкото знам от други мами, които не са успели от първия път, че за втория променят целия протокол и включват допълнителни неща. Не се притеснявай, довери им се напълно и ще успееш и от първия

# 468
Здравейте, аз имам два неуспешни опита в клиниката и не сме променили почти нищо в подготовката. Разликата беше, че втория път направихме двоен трансфер. Причините за неуспехите ги търся с друг лекар. След първия опит правих Хистероскопия.

# 469
Стелана, ние върнахме 3 ембриона и на 44г родих близнаците. Бременността ми премина без абсолютно никакви проблеми, напук хилядите ми притеснения Simple Smile
Не че няма и други случаи, и всички са имали моя късмет, но това не зависи толкова от годините ни, или близнаци или едно бебче.
За съжаление няма как да знаем предварително, но трябва да мислим позитивно Simple Smile
K. Lera, успех!
Поздрави на Киев 365, прекрасни спомени имам, чак ми се идва пак Simple Smile
Ние ходихме и в зоопарка, с градския транспотр не беше далече

# 470
  • София
Аз родих близначките на 46, хванаха се 2 от 4 ембриона при втория ни опит. Имахме 4-5 променени неща между първия и втория опит, по мое настояване. Д-р Игнатиевна одобри всичките ми желания, като предложи и двоен трансфер.

# 471
  • София
delisardeli би ли споделила какво сте променили, ако е удобно.

# 472
Delisardeli и аз бих искала да попитам какво променихте ако е удобно . Първият ми опит завърши със спиране на сърдечна дейност във  9г.с. и много тежък медикаментозен аборт . Писах на Виктория и попитах какви изследвания трябва да направим  преди 15 дена, но нямам отговор. Явно са заети.

# 473
  • София
При мен първият опит завърши с БХ. Затова и част от предприетите стъпки са свързани с това.
- нов донор, както предлагат на всички
- оплождане ИМСИ, вместо ИКСИ
- инжекции ЧХГ след трансфера за подпомагане на имплантацията
- двоен трансфер - 2х2 ембриона на 5 и 7 ден
- различна схема на естрофем и кортикостероиди при подготовката за трансфер
- различна комбинация вливки биовен / интралипид преди трансфер
- изследване на прогестерон в деня на трансфера

В допълнение на това между двата опита бях пуснала изследване за вътрематочни инфекции, за да изключа и този риск. Следях стриктно нива на витамини и ТСХ. Ходех на тренировки и отслабнах 3-4кг с намаляване на въглехидратите, с което се почувствах доста добре.

# 474
Какво имате предвид пред инфекции за вътрематочни инфекции, биопсии или друго?

# 475
# 476
Благодаря ви, и аз исках да направя това този цикъл, но се затрудних с вземането на пробата, но следващия мисля да се справя!

# 477
Delisardeli, по Ваша преценка ли сте правили изследванията?
На нас не са искали допълнителни изследвания след първи неуспешен опит. Предполагат, че причината за неуспеха е изместен имплантанционен прозорец. Смениха лекаря, донорката и схемата за втория опит, който ни предстои.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 09:29 от amid_

# 478
  • София
Да, аз сама си пуснах изследванията. Това беше едно от нещата които все още не бях пускала.

В моя случай те предложиха нов донор и двоен трансфер (това се прави за уцелване на имплантационния прозорец). Останалото поисках по моя преценка, те се съгласиха.

# 479
При първия ми трансфер имах метилпреднизолон,  вливка биовен, лепило, изследване протромбин тайм (аз поисках понеже ми изписаха  клексан) . Всичко беше наред с ембриона растеше правилно и сърдечната дейност беше нормална до 9г.с. след това спря сърцето. Нямаме никакви изследвания освен тези които искат от Киев и спермограма.  Какво бихте ме посъветвали да пуснем  преди вторият ни опит? Ще съм Ви благодарна ако на  някой  му се е случило нещо подобно и сподели. Може и на лични. Мерси предварително.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 06:29 от Ani-Vesco Dimovi 689849

Общи условия

Активация на акаунт