Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 3

• 72 991
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Доколкото знам "пренасянето" на биологичен материал между различни държави е много труден (юридически, логистично ...) и скъп процес.
Но най-добре ще Ви отговорят координаторките от клиниката.

Здравейте момичета!
Може би моя въпрос ще ви се стори глупав, но все пак да попитам. Има ли някаква възможност да си поръчам замръзени яйцеклетки или готови ембриони от Киев, по-точно от Биотекском? Също така да ми препоръчите някаква агенция която би съгласила да ми помогне.

# 556
  • София
Преди да отида в Биотекском бях разпитвала FirstEggBank - те са украинска банка за яйцеклетки. Само цената на яйцеклетките беше колкото двоен опит в Биотекском. Като ми каза цената на транспорта, и като почна да ми обяснява за документите за внос на биологичен материал, се отказах.

В крайна сметка след 3 "екскурзии" до Киев всичко при нас се получи 😂

Моля всички бременни и мами да ми пишат (може и на лични), за да ги включа в списъка. Знам колко е важно когато се интересуваш от някоя клиника, да има други които да споделят опит. Това е елементарно усилие, която всяка от нас може да направи, за да помогне на следващите.
Благодаря!

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 21:34 от delisardeli

# 557
Няма нужда да искаш ДЯ от Биотехком. Има клиники в Бг, които работят с тяхната донорска банка, например НП Лайф в Пловдив.

# 558
Да споделя и моя горчив опит с поръчани замразени 8 яйцеклетки, оплодени 6 ембриона и върнати на 3 пъти х2- успеваемост кръгла нула.
Съжалявам за средствата, нервите и времето, което загубих в бг клиники, а не се насочих директно към Биотекском, може би ме плашеше, че е в чужбина, как ще се организираме с пътувания, работа, средства.
Сега март-април ще се насочим натам. Дано не се случат някои непредвидени събития.

# 559

valya2704, да от Овобанк.

# 560
Здравейте. Скоро не съм писала. Родих бебчетата си преждевременно. Малкия живя 34 дена и почина, дъщеричката ни беше 90 дена в неонатологията. Миналата седмица я изписаха и вчера се наложи пак да я приемат в болницата. Днес ми се обадиха от болницата и казаха че имат съмнение за една ужасна наследствена нелечима болест-муковисцидоза. Въпроса ми е правят ли се генетични изследвания на донорите. Знам че преминават през изследвания обаче генетични дали им правят. Ние сме с донорска Я и донорски сперматозоид и това ми дава някакво успокоение. Надявам се кръвните резултати да са отрицателни, но резултат ще има след 1 месец и ще се побъркаме в нас.

# 561
Много съжалявам, Мики!

# 562
Мисля, че донорите се изследват за cystic fibrosis.
Дано момиченцето се оправи и моите съболезнования за момченцето.

# 563
Мики, ужасно съжалявам! Disappointed Relieved
Стискам палци от цялото си сърце момиченцето да се оправи и лекарите да грешат! Hands Pray
Знам със сигурност, че се правят генетични изследвания на донорите.
Питала съм многократно Виктория по различни поводи.
Ние сме с ДЯ, още в началото казаха, че държат на кариотип при мъжа ми,
защото, ако има генетично заболяване, не правят опит с негов материал, а препоръчват донор.
След това, като правих редукция, защото не правих никакъв скрининг.
Виктория ме успокояваше, че са направени всички изследвания - генетични,
на донорката, така че да има детето заболяване, шансът е нищожен.
Даже само две фетални направих, пропуснах последната.
Въпреки че ме хвана и ковида почти накрая, родих здраво дете.
Това, което си преживяла, е наистина ужасно! Кураж! ❤️
Силно се надявам да е грешка и малката душичка да се оправи! Hands Pray

# 564
Здравейте и от мен,аз мисля че не правят генетични изследвания.При мен се получи мисед аборт, ембриона беше със синдром на Даун.Другата двойка с която бяхме и при тях се получи същото,но беше с друг синдром.Случайност или не ,за жалост много често започнахме да чуваме за подобни неща.

# 565
  • София
За съжаление не могат да изследват за всички генетични болести, а някои са и просто лош късмет, като Даун.

# 566
Но при толкова млади донорки, рискът би трябвало да е много, много малък. Учудващо е, ако се случва често при тях.

# 567
Аз вярвам на Виктория, а и лекарката ни го каза на първичния,
че държат на генетичните изследвания, иначе нямаше да правят задължително кариотип при мъжа.
Няма никаква логика да не правят на донорите, като ще е за тяхна сметка де факто.
Не им е изгодно да се започва втори опит, като могат да си спестят средствата, които са усвоили.
Много съжалявам и разбирам напълно какво чувстват момичета, преживели подобен кошмар,
но да се говори, че това е честа практика, не съм съгласна!
Следя темата от самото начало, запознах се с много двойки, още преди да започна,
за генетичен проблем, при родено дете, не съм чувала досега, за спонтанни аборти, разбира се,
че има, и много момичета са писали в темата, но не са споменали на какво са се дължали точно.
Всяко правило си има изключение, за жалост! Всичко е възможно,
гаранция на 100% никой не може да даде, но това не означава, че е често срещано!
Даун специално може да се види на феталната още в 11 г.с., аз тогава правих.
Много е неприятно, ако така се получи, но поне не губиш правото си за 2 опит.
До 13 г.с. някъде поемаха ангажимент при мен от клиниката.
И понеже не правих БХС дори, заради редукцията, понеже нямаше смисъл,
както и пренатест, лекарката каза, че няма смисъл, Виктория пое ангажимент за моя случай,
че лично ще говори с управителя на клиниката, ако се установи проблем на втората фетална,
да не изгубя правото си на 2 опит, понеже платихме двойния пакет.
Така че за мен са много коректни, нямам причина да се съмнявам в тях!
Успех желая на всички! Flowers Four Leaf Clover  И още веднъж - много силно стискам палци на Мики
и се моля да е грешка и всичко да е наред! Hands Pray

# 568
  • София
Но при толкова млади донорки, рискът би трябвало да е много, много малък. Учудващо е, ако се случва често при тях.
дали се случва често или се появяват новорегистрирани във форума  с познати?
Напоследък ми се струва че форума се ползва за реклама от кой ли не и за плюене по конкуренцията.

# 569
Мики, моля се дъщеричката ви да е добре и скоро всички да сте заедно вкъщи. Съжалявам за загубата на момченцето ви Sad
Аз лично не знам, какви изследвания се правят на донорките. Но това, което чета много ме притесни.
Вече имам два неуспешни опита в Биотекс, а разказаните в последните постове истории, ме карат да се замисля, дали да продължа там.

Общи условия

Активация на акаунт