Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 3

• 72 975
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Момичета, писала съм на Виктория преди близо година и не искам отново да и задавам същите въпроси. Тези, които сега ще ходят, искам да ги попитам, все още ли мога да подготвя и да изпратя документите, както и да купя самолетните билети за дата по мое усмотрение или трябва да съгласувам датата за първо посещение с нея?

# 616
Момичета, писала съм на Виктория преди близо година и не искам отново да и задавам същите въпроси. Тези, които сега ще ходят, искам да ги попитам, все още ли мога да подготвя и да изпратя документите, както и да купя самолетните билети за дата по мое усмотрение или трябва да съгласувам датата за първо посещение с нея?

Аз бях определила датите на полетите, когато и писах. Виктория ми записа час за планираната дата, с уговорката когато купя билетите да ги изпратя за посрещането.

# 617

Трябва да съгласуване с Виктория датата за посещението си ,после да си закупите билетите и да й пратите, заедно с паспортите си,правите си и застраховка, която да покрива ковид на границата ги проверяват!

# 618
Здравейте и аз да попитам по темата с резервиране то на билетите. Скоро писах на Виктория какво е необходимо, като изследвания и документи за започване на процедура. Отговори ми, че се правят изследвания, които се изпращат, както и копия от паспортите. Прочетох последните мнения, че билетите и датите резервираме ние и тогава съгласуваме с Виктория записването на час, аз мислех, че след изпращането на изследванията и документите, тогава от клиниката ни определят час, кога трябва да сме там. Да разбирам ли, че всъщност след изпращането на документите, ние избираме кога да пътуваме и вече в клиниката се съобразяват с датите?
И още един въпрос, кои фирми правят здравни застраховки за там и онлайн ли се закупуват?

# 619
Здравейте и аз да попитам по темата с резервиране то на билетите. Скоро писах на Виктория какво е необходимо, като изследвания и документи за започване на процедура. Отговори ми, че се правят изследвания, които се изпращат, както и копия от паспортите. Прочетох последните мнения, че билетите и датите резервираме ние и тогава съгласуваме с Виктория записването на час, аз мислех, че след изпращането на изследванията и документите, тогава от клиниката ни определят час, кога трябва да сме там. Да разбирам ли, че всъщност след изпращането на документите, ние избираме кога да пътуваме и вече в клиниката се съобразяват с датите?
И още един въпрос, кои фирми правят здравни застраховки за там и ионлайн ли се закупуват?

Да, точно така. Вчера писах на Виктория. Записа ми час.
"След като ще си закупите самолетни билети моля да ми изпратите информация за полета Ви заедно с паспортите,поне 4-5 дни преди пристигането Ви." Това е отговорът и относно другите документи.

# 620
Здравейте, писах на Виктория в края на януари за уговаряне на ден и час за първоначален разговор. Тя ми отговори след 2 дни, че може онлайн, може и когато идват в София.
Аз й казах, че тъй като датата е чак в края на февруари, предпочитам онлайн. Тогава тя помоли да й изпратя какви изследвания имаме и история. Всичко направих, описах и изпратих.
И до днес все още нямам отговор с предложение от нея за първоначален разговор.
Нещо грешно ли правя? Четейки тук колко бързо отговаря, ми се струва, че нещо не е наред и ми е странно защо отговорите й се бавят по 1+ седмица. И то с нищо конкретно.
Започнах да си мисля и, че може би обстановката там не е розова и може би не бързат да поемат нови пациенти.... но пък виждам, че има момичета, които ще пътуват ...
Дайте съвет дали нещо не правя както трябва. Но много искам да се чуем с нея/тях и да изговорим нещата...

# 621
  • София
toch,
моите предположения са, че по някаква причина последния ти мейл не е стигнал до Виктория.
1. Провери си папката за спам, да не би мейла да е отишъл по някаква причина там.
2. Качи всички файлове с изследвания в някой сайт за споделяне на файлове - wetransfer е много лесен и удобен за целта.
3. Изпрати нов мейл с линк към тези документи и различна "тема/относно" на писмото.

При мен забавяне на отговор е имало само по време на празници, отпуска или ако някой от въпросите ми изисква отговор от доктор.

Успех!

# 622
Имам чувството, че някои хора очакват твърде много от клиниката. Това е просто бизнес, ние сме клиенти. Както навсякъде, трябва да си настояваме, ако има забавяне и нещо не ни харесва.
Понеже те са свикнали да са любезни, хубаво е и ние да сме любезни, че умрях от срам една българка как се караше с тях на летището и после в клиниката.
За тези, на които темата им прилича на реклама, така е, защото пишат повече успелите, другите си ближем раните, готвим се за нови опити и не ни е много до писане. Разбира се, Викториите и лекарите не са идеални, имам забележки, но като цяло каквото влиза в договора го изпълняват.
Единствената ми забележка е, че не обясняват, а не всички сме правили многократни опити и не знаем за какво става въпрос. Имат много клиенти и ако човек не настоява, просто няма време за разяснения. Просто другия път ще знам, няма да се стресирам толкова и ще мисля повече преди да вземам решенията.
Няма смисъл да се пита Виктория дали да се ходи в клиниката. Само ѝ се губи времето, а тя и без това е натоварена, затова и се бави с отговорите, които не са спешни. Тя няма как да знае дали ще има полети, военни действия и нови вълни на пандемии.
Клиниката едва ли ще затвори, освен ако няма бомбандировки и не ги евакуират. Животът продължава. Дядо ми по време на Втората световна е бил войник в Гърция, вдигнал се е от там да се върне до Северна България, да си вземе изпита и  майсторското свидетелство, и после се е върнал обратно. Страхът си е страх, но хората пак са продължавали да работят, да се женят и да правят деца.
Ние ще правим втория си опит другия месец. Дано няма военни действия. Лошото е, че ако се пренасочим към друга държава и клиника, пак няма гаранция, че всичко ще е наред, оказа се, че уж сигурният ни свят е много несигурен.
За съжаление живеем в интересни времена.
Извинявайте за дългото и може би малко объркано писание, просто не ми стана приятно от тросването на съфорумката, която реши да ходи другаде, макар да знам какво напрежение е да броиш всеки ден бездетие.
Също така си мисля за украинците. Застрашени са работата  и домовете им, живота на близките им. А ние се притесняваме, че Виктория не ни е отговорила същия ден. И аз си гледам пощата по сто пъти на ден, няма какво да се лъжем.
Цитат
И още един въпрос, кои фирми правят здравни застраховки за там и онлайн ли се закупуват?
Следи този сайт за изискванията на Украйна:
visitukraine.today
Там има форма за закупуване на застраховка. Имаш опция за избиране на компания, обаче няма значение коя ще избереш, всички изброени стават.

# 623
Ако под "тросналата се съфорумка" визираш мен, то решението ми съвсем не е резултат от нечие лошо отношение, най-малко пък тук във форума от инкогнито лица, а защото за себе си смятам, че ще ми е излишно допълнително напрежение и притеснение относно сигурността ми и внезапни промени в плановете за действие по процедурите.
Благодаря за милия пост, явно си единствена, която си разбрала думите ми. Аз съм в доста начален етап и никога не се знае дали пък след време няма да се обърна към Киев при неуспех/неудовлетвореност.

# 624
Фръц!, извинявай за подбора на думи, може би не е най-подходящ, но такова впечатление оставиха в мен мненията ти. За съжаление предимствата на форума са за сметка на по-трудното общуване, поради липсата на невербална комуникация.
Пожелавам ти късмет и успех! Hug

# 625
toch,
моите предположения са, че по някаква причина последния ти мейл не е стигнал до Виктория.
1. Провери си папката за спам, да не би мейла да е отишъл по някаква причина там.
2. Качи всички файлове с изследвания в някой сайт за споделяне на файлове - wetransfer е много лесен и удобен за целта.
3. Изпрати нов мейл с линк към тези документи и различна "тема/относно" на писмото.

При мен забавяне на отговор е имало само по време на празници, отпуска или ако някой от въпросите ми изисква отговор от доктор.

Успех!

Благодаря много за отговора! Simple Smile
Ще напиша нов мейл и пак ще прикача всичко (и аз използвам wetransfer Simple Smile)

# 626
  • Пловдив
Момичета, извинявам се, ако вече се е писало, потърсих, но не намерих инфо, откъде купувате самолетните билети, че аз намирам само такива с прикачване. Има ли директни полети от БГ?

# 627
  • София
Ryanair, Windrose, esky, плюс чартърни полети от Варна лятото

# 628
  • София
Раянеър имат евтини полети https://www.ryanair.com/bg/bg
Иначе това е  тяхна компания, мисля, че и те имаха полети  https://windrose.aero/
Може би и България еър

# 629
Здравейте, момичета. Един опит означава една стимулация и един трансфер или една стимулация и няколко трансфера, ако първия е неуспешен и ако има повече ембриони замразени?
Прави ли се ПИД или по желание? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт