ЮЛЧЕТО реда обича, ала налага своя - малко непривичен!

• 10 721
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Lioness, и на мен първата ми мисъл беше, че ТИ си бременна и се наканих да пиша поздравления, ама после се усетих Blush

И аз така, Лъвице, на първи прочит се обърках Simple Smile

сняяяяг вааалиии, ваааалииии, вааааалиииии cold newsm47
Ха честито да ни е по софийско му!

От мен честитки за сняг не чакайте - мразя да ми е студено, а в момента още повече. Киснах повече от 50 мин да чакам скапания автобус, че да се разходя до НДК и малко по магазините (оставих мъжете да спят) и след като порядъчно измръзнах, и ми се скапа настроението, се прибрах  Sad.

Депресарският сезон официално започна! smile3511

# 211
Аз мразя началото на есента и първите по-студени дни , но щом завали сняг настроението ми се оправя, а пък и с наближаването на Коледни и новогодишни празници още повече.Честит да ви е и нас вас първият сняг, макар и малко оскъден.

Емчо също ни прави бойкот през последните нощи и няма спане от него. На него също са му подути кътниците и в най-скоро време ще избият, и явно и при нас това е проблема, но направо ще изкрейза, ако продължава дълго време. Вечер заспива, спи около 2 часа, и точно когато аз си лягам, купона започва с тряскането по решетките и таблите на креватчето, последвани от мрънкане, и съответно ставам по 10-15 пъти. В момента в който уж се е успокоил и аз се връщам в леглото си, лягам завивам се, и отново започва да се върти и да мрънка. Снощи най-накрая го взе баща му при нас на спалнята, и като започна една веселба и едно говорене, колкото му бях ядосана, забочнах да се смея на  непрестанните му приказки. След като видях, че и при нас няма да заспи го преместих пак в неговото легло, и той продължи там, но аз този път не му обръщах внимание, и той по някое време е заспал, но аз заспах чак към 3ч. до тогава не бях мигнала и се чувствах като парцал. И си мислех, че поне сутринта ще поспи повечко, но нищо подобно - в 7,15ч. вече беше прав в креватчето и мрънкаше, аз го сложих пак да легне и аз успях да подремна още близо час, със няколко ставания естествено ................... и така. А от няколко седмици започна да спи повечко през деня - по 3 - 3 часа и половина, и се събужда към 16ч. следобяд. И днес го сложих малко по-рано за да стане по-рано, и вечерта да му се доспи повечко. Сега току що се събуди го чувам и пак откара 3 часа сън. Аз също успях да дремна 1 час сега.  Дано тази нощ е по-спокойна. Пожелавам го на всички.

# 212
Относно приказването и уменията и аз смятам, че Вики е далеч от това, което беше цитирано от книгите.....Тя знае да казва по-отдавна "ба - ба" - за куче, "па-па" - за патето, "тати", "папи" - когато види нещо и реши, че става за ядене, от понеделник казва и "мама" Heart Eyes, преди като искаше да покаже, че нещо го няма разперяше ръчички, а от 3 дена добавя и "няма". Иначе на някакъв си неин език доста говори, като сменя и интонациите, но най-сладка е като се кара... Simple Smile Командите ги разпознава и всичко изпълнява.........но само когато е на кеф, разбира всичко според мен....Като й кажа "попей на мама" и започва да пее и то с думички......Като една истинска дама много голямо удоволствие й доставя да се кичи с гривнички и герданчета. От сега е абонирана за дискотеките - така си врътка задничето все едно е родена танцьорка. И Вики като всяко дете обича да си играе не с предназначените за това играчки, а с всевъзможни други глупости, които са 1000 пъти по-интересни. И тя обича да подрежда нещата в едно легенче и го разнася из стаите, после го изсипва и започва да ги прибира.
За спането, ако не я мъчи нещо си спи в креватчето, но заспива с биба. После сама я изплюва, а ако през нощта промърмори аз й я давам и тя пак заспива. През деня въобще не се сеща за нея.
Отскоро ми прави впечатление, че когато сме навън с нейната приятелка /тя е колкото нея/ вече не се карат за играчките, а се разбират - докато преди трябваше и двете да имат едни и същи неща. Но най-любимото им е да си играят на криеница - едната се крие зад пейката, а другата наднича и я търси и голям смях удрят тогава Grinning

# 213
Сняг - лоша работа. Много го мразя! smile3516

Сега друг проблем - прибрах си прекрасните цветя от балкона, за да не мръзнат цяла зима, въпреки, че е остъклен. Дребните наредих по первазите, но с големите ми палми - голям проблем! Как ще им реагира Диан?! нИскам да не им обръща внимание и да ги подминава както пердетата, например  Praynig Има една малка възможност да ги кача на последния етаж във входа, но малко се притеснявам, защото са в много хубави големи керамични саксии, да не ми ги свият! Освен това си падам малко маниачка и там няма как да им обръщам толкова внимание - да ги въртя на 2-3 дни, да не се изкривят и да ги поливам когато имат нужда, а не по график... Толкова са ми станали големи, правилни и хубави, много ще ми е мъчно ако Диан ги скубе и се наложи да ги кача.  Cry

Той снощи направи първите си самостоятелни крачки, даже бая походи и се покефи, но днес явно е забравил как става и не ще.  hahaha

# 214
Ооооо Асе, ти си моята кърмаческа гордост  Heart Eyes и като гледах и Миглена на може да те спре  Mr. Green - което си е за отбелязване  Laughing  - Дано си удържи на думата и направи специално предаване за кърменето  Heart Eyes

ЧЕСТИТ ВИ ПЪРВИ СНЯГ по софийско - пуснах си коледния диск, замислих се за предстоящата шопинг терапия, творя тук едни коледни красотий иииииииииииии настроението ми е скочило на 6 - обожавам Коледата и снега  Hug

Лъвичке айде де  Mr. Green докато Огич не ти е взел съвсем акъла и страха  Laughing и между другото щеше да ме консултираш за покупка на фото  Wink - аз си чакам  Crazy

# 215
  • В средата на времето
Здравейте и от мен и Криско  Grinning
Чета много редовно, но нещо хич не ми е до писане.. Rolling Eyes Ходих две седмици на работа и от понеделник съм болнични заради Криско. След повече от 10 дни кашлица, която непрекъснато се променяше, но според педи-то чисти му били гърдите, днес ме поздрави с "Бронхиолит"..Изписа разни неща..та така..болен е малкия..Оказва се, че педиатъра не може да ми изпише повече от 7 дни болнични за Криско. За по-дълъг срок се минавало на лекарски комисии..които били само 3 за цяла София..някакви такива ми ги разказваше..нещо ми е криво..и хич не се зарадвах на първия сняг..
Аз днес хич не успях да гледам Ася.. Confused но от друга тема по повод предаването прочетох как след като Аси споделила че вече 15 месеца безпроблемно кърми, докторицата я стопирала с аргумента да престава вече, че да не депресира разни майки дето и 3 месеца не успявали да кърмят.. Joy доста смешно ми стана.. hahaha

# 216
  • Варна.
хванах самия край на предаването, жалко, но Аси ти - изглеждаше много добре!
и при нас нощните събуждания са постоянни напоследък, избиват едновременно и двата горни кътника, пищене, носене, снощи я взех при мен на леглото, сякаш малко по-бързо се успокояваше. иначе ме е страх да не поиска да спи отново при мен. през деня също е трудно, мрънка, мрънка, пищи.
Ая, преди време шоколадовата мама (Амей) даде идея за едни калъфи от плат, които се нахлузват на саксиите, аз ших такива, защото Калина ровеше в пръстта, от тогава не се занимава изобщо с цветята.

# 217
Момичета, благодаря за комплиментите  bouquet Обещавам следващия път да напомня, а не само да спомена Embarassed Ама и на мен ми става неудобно, че медийните изяви зачестяват... все едно - гледайте как ще ви се фукам Embarassed Малко ми е терсене, ама ще си казвам Wink

# 218
Абе, мацки, аз го ударих на майтап Wink от такива смехорански постове , а вие  ме взехте на мезенце  reverance. Ама знаете ли какво става след 1-2-3 такива поздравления, аnewsm09? Да ходя май да си правя проверка на състоянието, че току виж сте ме "обрекли"  pregnant

Хаха, само да не стане сега като приказката за лъжливото овчарче  Crazy

Ели, за топене на бибата в Калгел не се бях сетила, виж един път я топнах в ракия, ама все тая... От два дена й давам на пръстчето и тя сама го хапва /не че това е желаният ефект/ и се маже по лицето, щото нали е кремче Crazy Тя и в списание като види снимка на кремове почва да си маже бузките Wink А най-смешна е като види едно детеце, седнало на гърне - всеки път го сочи и се напъва Laughing

За цветята и аз се замислих, трудна работа да им се намери "спокойно" място в апартамента newsm78 Хубаво, че две саксии експедирах в офиса.

Цветенце, честит рожден ден - мнооого хубави неща ти желая  bouquet

# 219
Честит рожден ден, Цветенце! Пожелавам ти много здраве, късмет, любов и само положителни емоции! nbirthday

Не знам дали помните, че преди месец Вики ми беше бръкнала в окото и имах удвоено око....  Embarassed. Та днес трябваше да ходя на контролен преглед......и сутринта като се събуждам цялото бяло на окото станало червено /като при недоспиване/  Confused Чудя се какво ми има и дали в съня не съм го ударила нещо.... Thinking И след като отидох на прегледа се установи, че  окото ми се е възстановило от удареното.......но трябва да продължавам вечер преди лягане да го мажа още месец /защото през нощта окото ставало по-сухо и лесно раздразнително/. А червеното се дължало на конюктивит, който най-вероятно пак се дължи на Вики  Wink Тя миналата седмица беше леко настинала, но с конюктивит. И така сега трябва 5 дена и капки да слагам, за да излекувам окото Simple Smile
Междудругото относно неспането на дребосъците според мен не трябва да се изключва и настинките и по-точно зачервяването на ушите. При нас два пъти така се получи - Вики не спи и само плаче и аз не мога да я успокоя, на другия ден с признаци за настинка и я водя на доктор и при прегледа се установи, че ушите са й зачервени.... а докторът още преди да й ги погледне каза, че щом не е могла да спи е вероятно да е от ушите............поне при нас е така:)

# 220
Засега слава Богу  Praynig Диан не обръща грам внимание на цветята! А са бая големи, като храсти са и много си ме кефят! Измислих някакъв вариант като ги сложих - понеже пердетата са ми почти до пода, мога да ги скрия зад тях, но засега няма нужда. Грозничко ще се получи, но не повече, от колкото ако ги облека в плат. Все някога очаквам да им опита пръстта, но да видим кога ще е...

И Дидо явно го мъчат зъби през нощта, защото въпреки, че е от най-добре спящите деца, се събужда по 2-3 пъти с боен вик, обръща се няколко пъти, намира си бибата и заспива отново. Понякога сутрин към 6-7ч се развиква повече да го взема на нашето легло и като го взема бързо се унася и си спим до 10. Откакто смениха времето, спим до 10, вече прилично, че преди беше до 11, едвам смогвахме да си вземем кухнята.  Grinning А вчера следобяд спа 4 часа това дете и после вечерта си заспа както обичайно в 11.

# 221
  • временно във Пицеландия
Момичета, благодаря за комплиментите  bouquet Обещавам следващия път да напомня, а не само да спомена Embarassed Ама и на мен ми става неудобно, че медийните изяви зачестяват... все едно - гледайте как ще ви се фукам Embarassed Малко ми е терсене, ама ще си казвам Wink
ами хубава работа сега,ми аз как иначе да ти видя очите изобщо,поне по ТВто,ще пробвам на запис да гледам предаването,въпреки че Миглена слабо я дишам(лично мнение). и никакви че се фукаш,ами си казвай овреме  Grinning
 пък аз си нямам много цветя,за които да се притеснявам  Sad а толкова ги обичам,у дома имах такива папрати... направо чудо,сега обаче си донесохме здравец,поне с това мога да се похваля,че италианците нямат такова и двете саксийки ми се хванаха,но не знам дали ди ги прибирам през зимата вътре,все пак на двора си виреее целогодишно без да е на топло.  Thinking
 и тук голям студ,момичета,Герито вече задължително е с чорпогащниче под панталонките,дали не я изнежвам... ама много ми е студено,та поне съм застрахована че е добре.само с ръкавиците сме малко на вие,но при повече усърдие от моя страна половината от времето докато сме на вън издържа с тях.
 и да се похваля,най-сетне нашия тати пътува днес и утре,се надявам да си го гушкаме,че близо 20 дни сме без него.а Герито не го е забравила,понеже само ми го показва на снимки с викове "тата-тата'',а щом чуе дрънчене на ключове веднага ентусиазирано започва да сочи вратата и да пак го вика,понеже Иван има тежка връзка с ключове и винаги като се прибира се чува характерното им дрънчене пред врата.
др. за похвалване-че от1 седмица и малко отгоре пие сама със сламка,преди и беше много странно и лъжичката съвем сериозно   влезе в самостоятелна употреба

# 222
  • София
пък аз си нямам много цветя,за които да се притеснявам  Sad а толкова ги обичам,у дома имах такива папрати... направо чудо,сега обаче си донесохме здравец,поне с това мога да се похваля,че италианците нямат такова и двете саксийки ми се хванаха,но не знам дали ди ги прибирам през зимата вътре,все пак на двора си виреее целогодишно без да е на топло.  Thinking

Моят здравец миналата зима я изкара цялата на балкона (не е остъклен) и още си е жив  Wink .

# 223
Емилиян поредни няколко нощи не ни оставя да спиме и се буди, снощи даже и плака много - давах му Нурофен, намазах му зъбите с калгел и се успокои и заспа, тази нощ събуждането беше за по-кратко време - за около 1 час. Онази нощ близо 3 часа стоя буден и си говорихме и си играхме. Незнам - егаси и зъбите, егаси и чудото. Да свършва вече тази серия, че ще изперкам. Може би защото не съм свикнала от неспящо дете и затова ми е толкова кофти, но ........... като не си доспивам с всеки изминал ден се чувствам все по-скапана, и с по-кофти настроение, а това неминуемо се отразява и при грижите ми за детето през деня, защото съм изморена и ........... нали се сещате как се чувствам, предполагам, че при повечето от вас ви е познато. Толкова не съм бодувала през първите дни на Емчо, колкото последната седмица.

На нас ни подариха шишенце от тези със сламките, и първия ден, когато му дадох да пие от него не схвана как става номера, на следващия ден след няколко тренировки схвана как става, и започна да пие и му стана кеф, че успява, и като го трясна от земята дъното му се разцепи и го счупихме. Та замного кратко  му беше пиенето от сламка. Ще му взема пак такова, но от тези с по-дебелата пластмаса, които са малко като гумирани от долу, защото това беше пластмаса, но от тези лъскавите, наподобяващи стъкло.

# 224
Здравейте и от нас!
Тони, благодаря ти, че забеляза отсъствието ми!   bouquet

Честит рожден ден на всички, които пропуснах!
Виктор вече проходи, но някак забравя, че може - трябва да го оставя прав и да го подканя. Много е смешен, как балансира и колко е доволен от себе си. Днес най-любимо му беше да пада, голям смях, ама да видим кога ще стане от играчка - плачка. Говори доста и повтаря всичко, което чуе (много от  думите звучат еднакво, но ако знаеш за какво става въпрос, се разбира  Wink). Знае всяко нещо за какво служи и къде трябва да бъде, особено държи всичко да е със затворени капачки. Ходи си редовно в гърнето и си казва. Не го имам за някакъв гений и знам, че уменията му са съсвем нормални, но това не ми пречи да се изпълвам с гордост като го гледам  Embarassed Тия дни в квартала не мога да видя майка с количка или с малко дете, а иначе е пълно  Thinking Не мога да си обясня защо не ги извеждат, колкото и да е студено, поне има слънце и е ясно. А утре като завали сняг? Всеки си решава, но за мен няма нищо по-хубаво от чистия въздух!

Общи условия

Активация на акаунт