ЮЛЧЕТО реда обича, ала налага своя - малко непривичен!

• 10 710
  • 276
  •   1
Отговори
# 240
# 241
  • временно във Пицеландия
ето ме! ние вече сме с тати отново,много сме доволни,както ви казах си го помни и беше много доволна като го видя,даже си поплака като се наложи той да излезе  вчера за малко.и сутринта много учудена,че леглото и е тясно,един допълнителен голям човек тук  Laughing . и му показа всичките си нови умения-да яде с лъжичка,да пие от сламка,да прави ку-ку скривайки си сама очите с ръце,да дава целувки... абе тати беше направо изумен за 20 дни какви промени.а Герито толкова доволна,че непрекъснато го сочи с пръстче и обяснява на всички:тата,тата,т.е да не би да се объркаме,да знаем че е нейният тати.само го преследва по стайте и му говори и обяснава.представям си и на детето му е писнало само мен и бабите да гледа тези дни и малко разнообразие и е добре дошло.
и от снощи съм официално бременна за пред родата-казахме на бабите,а те отначало си помислиха че се шегуваме и почнаха да се смеят  Mr. Green  после ги убедихме и се наизвадиха уискита и почерпки,абе радват се май.... не ги разбирам,докато искаха внучета,сега май остават учудени от факта.
тати ни донесе и боза и пием с удоволстие и си искаме още сами.
а да,вече съм в отбора на некърмещите и Гергка не се сеща сякаш,откакто беше болна желанието и от самосебе си намаля и не търси.аз малко се попристегнах един ден с чаршаф около гърдите,не знам  дали направих добре,но болеше а тя не иска да суче и сега вече пресъхна кранчето.айде след 9 месеца пак съм на линия обаче
 а за готвенето ами тя яде от нашите,мисля че по скоро би се продрискало от люто или чер. пипер,отколкото от чубрица,много безобидна ми изглежда да раздразни стомаха.и аз не обичам солено,та слагам минимума в манджите и после все мъж ми и свекървата досоляват,ама не е мой проблем  Whistling
а миналата седмица получих и годишното меню от яслата да знаем с какво ги хранят ама сега като се замисля не знам там колко солят...и аз използвам много босилека,обожавам го

# 242
Аз съм от тез, дето смятат, че това, което е вкусно за големите, не значи, че задължително е вкусно и за децата...Т.Е. това, че ние обичаме соленко, не значи, че трябва да даваме солено на децата си...както и за сладкото. Мартин не е близвал досега попара със захар, например, и си я яде с голям кеф, за учудване на педито и разни баби /без наща си, разбира се...тя е модерна  Joy/. Не мога още да си представя, че ще давам от нашите манджи на Мартин, защото това означава да ги правя безвкусни за нас. Все пак малко черно пиперче, макар и бяло  Grinning, си добавям на манджите. така че предпочитам всеки да си яде свойта манджа и да няма недоволни  Grinning.

# 243
Здрасти момичета
Първо Тони добре дошла   bouquet
Асе аз се отказах от 4 пръчки на кръст  Laughing за стълбите понеже ми се стори по описанията на Сънли че са пълен боклук на неоправдано висока цена Mr. Green.Габи вече им взе одавна цаката на стълбите ще се моля да няма инциденти и това е  Whistling

За подправките Габи одаван е на общо манджорно и ние не ядем люто и чак толкова пикантно така че няма реално какво да ограничавам.Сол по малко и други подправки също давам одавна.
За чубрицата имам малко резерви въпреки че знам че е любима българска подправка.Преди време гледах предаване където се коментираше че честото и приемане и по големите количества дразнят стомаха и дори спомагат за образуването на гастрити.Незнам доколко е вярно но ние недолюбваме чубрица и без друго.
За дрешоците за бебоците .Досега имаме почти нишо Mr. Green
-боти на Чиполино
Трябва да вземем обаче ботушки.Към гумените такива съм с резерви.Кръчето остава ледено студено вътре дори и с термочорап.А някой даже и пропускат от снега.Та ще търся нещо то естествена кожа.
-Носим си стария космонавт вече то няколко дена макар и малко да върви към умаляване. Laughing
Имаме нов подарък от леля от Франция който е за големия студ и страшно топли но с него прилича на Мечо Пух точно Габка  hahaha Та няма да копувам
-термо панталонки някакви трябва да взема.Джинси ,дънки или нещо от сорта
-2 чорпогащника имаме вече и ги носим нон стоп
-блузки една две ватирани ще взема
-Яке едно че само с едно сме и нестава така

Много лошо че вече бавно съхнат дрехите и все нещо недостига Crossing Arms
Габриелка беше много болна тези дни и затова неписах.Разминахме се този път без антибиотици слава богу.Повръщане ,разстройство .2 дена нищо неискаше да яде .Единствено кисело мляко неотказа.Сега е ок`
Поздрави на всички   bouquet Heart Eyes

# 244
Светле   bouquet Айде, искам да видя малкия Пух  Heart Eyes, снахичката, де. Wink
Попара със захар и аз не съм давала, а също и чай. Не виждам никакъв смисъл, при положение, че ги харесва и без. А и попарата все пак е закуска, защо да се подслажда. За другите храни - ние не ядем нито пикантно, нито мазно, нито солено - така че всичко е подходящо за Виктор.
Ботуши и ние нямаме още  Embarassed Embarassed Embarassed

# 245
здравейте и от мен.
Дари хапва чубрица, сол, магданоз, копър, джоджен, всичко в умерени количества. Други подправки не слагам.

Добре, че вече имаме ботушки та съм спокойна. Остана само още един комплект Яке+панталон /тип космонафт/ да купим и сме готови.

Утре съм записала час за фризьор за мойта госпожица, че косата е вече много буйна Mr. Green, пречи й, доста време ми отнема да я изсуша, а тя не стои мирна.  hahaha Но държа да е с хубава прическа, а пък дано и фризьорката се справи Rolling Eyes Дано не съжалявам, утре ще покажа. Sunglasses

# 246
Аз също му слагам и сол и захар в яденетата. А вече за другите подправки - копър и магданоз, за друго не се сещам, но в общи линии и ние клониме към общата кухня, и от почти всичко си хапва. Даже онзи ден ядохме салата от кисело зеле и той искаше и свекър ми му даде малко, и от там цяла вечер плака за това кисело зеле, и стигнахме до заключението че и ние няма да ядеме повече, за да не го дразниме.
Ботушки ние си имаме вече. баща ми му донесе от Италия и са много сладки, но малко трудно се обуват, та незнам ..........
Емчо го подстригвахме вече 2 пъти. Като първия път беше много послушен и стоя доста мирно и фризьорката го подстрига добре, ноооооооооо втория път такъв рев му дръпна, че едвам го подстрига от тук от там, колкото да не е без хич, и сега тази седмица съм замислила и ние да го водим на прическа, и баща му иска да му направим модерна прическа, което много си съмнявам как ще стане, но ще видим. Дано стои мирно.

# 247
Аз доста я пазих Сияна... и уж продължавам, ама тези дни сме пълна къща и всеки яде когато и каквото намери, а Сияна е като цветарка. Днес на обед е отказала яденето от кухнята за сметка на филия хляб с кюфте. После козунак с мармалад, бисквити... и приключи със солидна порция кърма и туршия Rolling Eyes Та ние като сме с татко й ядем след като тя легне, но сега с баба й и ядо й вкъщи просто не може да се вечеря след 10 ... та така Grinning
иначе на нея не й пречи - солено, безсолно, сладко или без захар - стига да е на масата и тя да може да бърка из чиниите - проблем няма Mr. Green

# 248
Диан като едно злоядо дете се е запознал сравнително рано с рискови, но полезни храни, като ядки, мед, цитруси, подправки с идеята да му предизвикат апетита, да ги хареса и яде повече. Всъщност като го сравня с булшинството квартални бебета е захранен мноооого по-късно от тях с въпросните храни, но по-рано от моите възгледи за безопасно и правилно захранване. 
Листни подправки като чубрица, дафинов лист, джоджен, магданоз и копър яде съвсем спокойно от 9-10 месечен. Сладкия червен пипер не го броя за подправка, а за зеленчук. Наскоро по пример от прочетено на състава на Семперско бурканче за над 1г. му сложих в манджата и вече по-дразнещите джинджифил и бял пипер, в микроскопични количества - в много злояд период беше навлязъл.  Crazy
На солено го научиха от кухнята на 10 месеца  Confused За сладкото се радвам, че определено препочита мед пред всякаква захар.  Grinning

# 249
  • Варна.
и при нас подправките са в оборот, избягвам само черния пипер, слагам по малко сол в храната от кухнята иначе не се яде. преминава вече към нашата храна, все пак кухнята ме улеснява на обед, защото не ми се готвят храни още от сутринта. вечер или е на нарязани неща (кашкавал, краставица, маслини, пуешко филе, сухар) или на каквото сме готвили ако е подходящо. кремовете също не ги харесва. и на заспиване си изпива 210мл АМ.
къде се изгуби толкова народ? на работа ли се върнаха мамите?

# 250
Тони правихте ли пита на Вики Wink че да се самопоканим Laughing

Аз да се разпиша и тази вечер Mr. Green

Днеска купих едно безръкавно яке на Габи много практична дрешка чак ме е яд че не взех по рано Mr. Green

Сега чета Фън Шуй за детското пространство .Има свежи идеи които по нататък ще споделя Heart Eyes

# 251
  • София
И аз ползвам подправки, но стандартни: копър, магданоз, чубрица, джоджен. Черен пипер (btw AQ, семперските пюрета и под годинка имат бял пипер) за дреби не слагам. Сол много малко, после досолявам или оставям всеки да си слага, че аз ям по-солено, а мъжът ми не. Захар не слагам, те в кухнята се "грижат" за всичко - и за сол и за захар.

Иначе от скоро Калоян е фен на туршия, стерилизирани краставички и други подобни вкусотии - ама да не помислите, че аз съм ги дала  Joy, няма такова нещо. Освен това е любител на екстремните преживявания - яде суров лук, мръщи се и пак го яде, както и лимон и разни подобни не особено вкусни, но полезни неща. Абе пораснаха си децата и това е...

# 252
  • София
При нас е силно казано, че е на обща храна. Уж само яйца не яде, ама като не й давам солено и сладко,  и пипер и люто и пържено.... То не остана. Понеже не сме на кухня, когато готвя за нас не слагам нещата, които тя не яде и после си ги добавяме в чиниите.
Сега голям хит е храненето с 2 лъжици - за всеки по една. Справя се все по-добре, особено ако храната се лепи по лъжицата. Естествено след 2 мин губи търпение и ако не съм до нея минава на хранене с ръце.

Мами, а малчовците ви пият ли още мляко? АМ или това за след 1г.?
При мен кърмата доста намаля, сега кърменето е по-скоро ритуал, а не хранене. Притеснявам се приема ли достатъчно млечни храни?
Сутрин закуската е нещо със сирене, хапва и по около 100 гр кисело мляко. Рядко успявам да пробутам следобед някоя млечна каша.

Онзи ден излезнахме след дъжда на разходка и имаше такива апетитни локви... Тук нали вече ги бяхме обсъждали (локвите и мацотенето в калта).
Е, аз явно още имам да претръпвам Sick Просто не можах да я оставя да вилнее... Кога се свиква?????????????

Иначе най-любимата ни дума е КАКА. Само чака да я питаме каква е и с най-милото и лигаво гласче казва КАКА hahaha Сещате се какъв фурор предизвиква hahaha
И по този повод днес ходихме семейно на фетална морфология. С бебо всичко е наред. И всъщност ще е БЕБА!!! Ще носим рокли отново!!! Татито ни е много щастлив (за учудване на всички).
Та бебка вече е много активна - голямо ритане и бутане прави. Особено ако Ида е поседнала върху корема  ми положението става .... #Crazy

# 253
newsm59 baloni newsm59 baloni
Честит Рожедн Ден Izida
newsm59 baloni newsm59 baloni

# 254
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ИЗИДА Hug ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ, УСМИВКИ И МНОГО СБЪДНАТИ МЕЧТИ!

Ara75, честита бебКА, много се умилих на постинга ти Heart Eyes В интерес на истината и Лили като я питаш как се казва вика "кака", ама при нас е друг подтекста.
Вчера бяхме на фризьор /то май и други тук щяха да бъдат/ и операцията мина учудващо добре. Таткото също е подстриган, само аз се въздържах Mr. Green

За подправките сме като повечето от вас. За АМ - Лили много го обича и пие Нестле Джуниър по следната странна схема - към 21ч 180 гр, 24ч - 100 гр и сутрин към 6-7ч още 180 гр. Няма отказване и това е.

Аз пък искам друго да питам - кога мъниците почват да употребяват "да" и "не"  по предназначение? За не-то май вече всички са наясно, но за "да" не се получава още newsm78 Преди 2 дни я учихме като й викаме по име, да казва "да" и уж възприема Grinning

Общи условия

Активация на акаунт