Отговори
# 180
Tanya 676320 ,можеш да ползваш Реапарил за мазане.

# 181
Момичета, започнаха ли гърдите ви да се подготвят за кърменето? Smile
Нали чета книгата на Хедра и там пише как да стимулираш гърдите в първите часове, ако бебето не е при теб, за да се подготвят. Техниката е: стискаш с палец и показалец близо до зърното, като палеца е отгоре, показалеца отдолу и леко издърпваш. Не знам защо, но вчера докато бях под душа реших да пробвам дали ще стане нещо (любопитство, какво да правиш Sweat Smile )
За моя изненада от дясното зърно потече капка- две бистра лепкава течност. До сега никога гърдите ми нито са ме боляли, нито е текло нещо от тях и ми беше интересно да наблюдавам, че се подготвят за бебето Simple Smile Много искам да кърмя и се надявам да се получи. Силно се надявам и това да не са фалшви сигнали и да имам кърма в крайна сметка Simple Smile В 18-та седмица съм.

# 182
Да, вече организмът произвежда коластра. Няма как да нямаш кърма, това е физиологично невъзможно. Това са стари отживелици от навремето- да нямаш кърма, да не е хранителна, да е водниста, да спира от стрес и тинтири минтири. Има обаче много объркващи съвети, незнание и криви акушерки дето може да те побъркат и объркат. Така че чети си Хедра, гледай лекции на Ася Демирева за кърмето и като се роди бебче- веднага или възможно най-скоро на гърда, ако дори след като си се образовала имаш въпроси, съмнения, колебания като дойде време за кърмене- НЕ питаш акушерки, баби, лели, форуми (освен ако някой от гореизброените не е сертифициран консултант), а звъниш веднага на консултант по кърмене. Кърменето е тема, която в момента е крайно незасегната в България и е процес, който не се стимулира активно и достатъчно в почти никой родилен дом. Всичко си е в нашите ръце и в тези на консултантите по кърмене

# 183
Зааега не ги стимулирай, защото това предизвиква контракции. Но да сигурно и моите имат. Аз 1 година след като спрях кърмене също след изтискване имах капки кърма, така че това са процеси които запопват и свършват бавно. А вече количеатвата се стимулират, в завсимост от потреблението. В много редки случаи липса има и е дело на нарушен хормонален баланс. Но ако пиеш достатъчно вода, храниш се достатъчно и стимулираш с кърмене или цедене - кърма има при всяка. Аз съм с огормен бюст, моя близка с малък и двете имахме не спрямо големината, а спрямо стимулацията. Тя имаше даже много по-големи запази замразена кърма.

# 184
Здравейте, момичета !
Писах в групите във фсб, но нека и тук.
В сряда във Варна ще се проведе следният семинар с Ася Демирова относно кърменето.

www.facebook.com/1887468861530730/posts/3016085275335744/

Аз се записах. Някоя друга мама ще ходи ли?

# 185
Този семинар звучи супер, мен и трите въпроса ме вълнуват. Сега им писах дали ще правят такъв и в София.

# 186
Момичета за кърменето трябва и упоритост Simple Smile С първото ми дете изобщо нямаше кой да ми покаже, гърдите ми станаха на камък, вдигнах температура, не знаех храни ли се изобщо бебето. Цедене, кърмене, изобщо кошмар, но бях решила, че ще кърмя и стана Simple Smile. С второто дете в болницата ми обясняваха как трябва да го дохранвам, защото още нямало достатъчно кърма. Да ама не, познайте дали съм ги слушала Simple Smile Даже втория е щастливо кърмен до 1.3 год. Надявам се и този път да се получи.

# 187
аз да си призная чесно без да ме упреквате ме е гнус от докозване и пипане на зърна , и е преди малко като четох как се стискате направо ме притресе . Не знам дали ще се справя с тая задача

# 188
Семинара звучи супер, дали ги качват онлайн на страничката?
Таня мъжът ми попадна в подобна ситуация скоро, без да се е удрял или нещо подобно, просто от нищо то не можеше да си мърда изобщо китката, 3 дена болки при най малкото движение. Оказа се някакво възпаление, маза 1 ден с Арника мед долор и на следващия ден беше ок... Но незнам дали е ок за бременни

# 189
За арниката знам, че няма проблем да се мажем. Акушерката ми каза при болки в тазобедрените да се мажа. За другите неща не знам.

# 190
Този семинар ще е супер, много искам да присъствам, но точно тогава ми е феталната морфология. Препоръчвам който може да отиде, точно нейна лекция преди 9 години ме обучи и нахъса да кърмя, общо 3 г кърмачески стаж с двете ми деца и нито капка АМ дължа на нейната лекция Simple Smile

# 191
Аз следях много Елена Василева от училище МА-МА(да не се бърка с "и за мама"), тя също има страхотна лекция за кърменето и знам от там, че кърма нямат само 2% на планетата и то поради някакви болести, а не просто така. Така че, както са ти казали - да нямаш кърма е малко от едно време. Аз "нямах кърма" в началото, защото малкият цокаше по малко и заспиваше и както са писали - кърмата се регулира спрямо търсенето, така че моята драстично намаля(гърдите си мислят, че няма нужда от толкова мляко и спират да произвеждат такива количества, така се случва и постепенното отбиване) и майка ми ми набиваше как нямам кърма и да го дохранвам,да не е гладен. Аз обаче си знаех, че количеството се регулира и не се дадох - кърмя, той заспива, аз цедя и така отново, свързах се с консултант по кърмене и нещата потръгнаха, отбих си го сама на 10м по собствено желание, така че наистина, ако си решила да кърмиш - обърни се към консултанти по кърмене, а не към познати, колкото и да са ти близки Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 22:23 от Gamora

# 192
  • Варна
Здравейте, момичета !
Писах в групите във фсб, но нека и тук.
В сряда във Варна ще се проведе следният семинар с Ася Демирова относно кърменето.

www.facebook.com/1887468861530730/posts/3016085275335744/

Аз се записах. Някоя друга мама ще ходи ли?
Аз работя още, тъй че няма как да присъствам. Иначе лекциите са много полезни. Особено на Ла Лече Лига, навремето, много неща научих. На списание 9 м и на "и за мама" бяха повърхностни и винаги с рекламна цел, къде помпите на Авент, къде стволовите клетки.....

# 193
Елена Василева има страхотна лекция за дишане по време на раждане. Наскоро пак я гледах, предното бебе с нейните инструкции го родих и стана скорострелно, нито ми падна кръвното, нито получих световъртеж като първия път. Изобщо- в днешно време има доста полезни лекции и книги, стига човек да иска да се образова и да не разчита само на акушерките, педиатрите или да му дойде инстинкт отгоре Simple Smile преди 9 г като бях бременна за пръв път имаше по 1-2 лекции на тримесечие. Сега са много училища и много лекции, на всичкото отгоре са онлайн повечето, дори не трябва да живееш в голям град или да отделиш време, за да ходиш някъде

# 194
Елена Василева има страхотна лекция за дишане по време на раждане. Наскоро пак я гледах, предното бебе с нейните инструкции го родих и стана скорострелно, нито ми падна кръвното, нито получих световъртеж като първия път. Изобщо- в днешно време има доста полезни лекции и книги, стига човек да иска да се образова и да не разчита само на акушерките, педиатрите или да му дойде инстинкт отгоре Simple Smile преди 9 г като бях бременна за пръв път имаше по 1-2 лекции на тримесечие. Сега са много училища и много лекции, на всичкото отгоре са онлайн повечето, дори не трябва да живееш в голям град или да отделиш време, за да ходиш някъде

Може ли да потърсиш лекцията и да я споделиш?

Общи условия

Активация на акаунт