Отговори
# 555
Здравейте момичета! Бременна съм с близнаци в 24г.с. От 2-3 дни ме наболява кръста и корема долу ниско, е не е постоянно, но е като болка при цикъл. От вчера почна да ми се втвърдява и корема, и усещането е доста неприятно! Днес сутринта за около 20 минути се втвърди 6-7 пъти,и взех да се притеснявам,а имам час при док на 30.07. Дали са въпросните Бракстън Х контракции? Пия нош-па при нужда, Алеркат, и Диаспорал.
Аз съм от Декемврийките с близнаци. Съветвам Ви да се свържете още днес с лекар. Легнете по начин, по който не се втвърдява корема и не го пипайте, защото пипането причинява контракции.

# 556
Имах такъв епизод с предната бременност, стреснах се да не тръгна да раждам преждевременно и пих втори Диаспорал, консултирах се с АГ възможно най-скоро. След това последваха два месеца лежане вкъщи за задържане плюс два диаспорала дневно. Според мен се консултирай с АГ бързичко, защото дори да са подготвителни контракции, са били в серия, която не е ок да се случва. Нормата е примерно 5 или малко над 5 (при по-чувствителните матки до 10) за целия ден.

# 557
Добро утро дами 🙂 Пускам едно запитване, макар че знам, че вече се е коментирало ама се побърквам. Колко често и силно усещате вашите бебчета? Хората казват че все по силно ще го усещам, но аз не усещам по силно, а напротив 😒 В 24+5 съм. Незнам аз ли си внушавам... Всеки ден си го усещам, но по малко-сутрин и по малко - вечер и все едно деликатно. Притеснявам се.. Преди 2 седмици ходих на фетална ЕКГ и на нормална фетална морфология и всичко беше ок... Сега за сефте прегледите са ми през месец, до сега ходих на 2-3 седмици по мое желание и това допълнително ме напряга, ако можех сигурно всеки ден щях да ходя да си го гледам... Общо взето все нещо ме терзае 😀

# 558
Моли, аз днес завършвам 22гс, усещанам го всеки ден по няколко пъти - къде по-интензивно, къде по-слабо. До сега точно 2 пъти съм го усетила наистина силно . Първия път , като бяхме на морето, ММ си беше сложил ръката на корема ми и така го ритна, че му отмести ръката и втория път докато говорихме двамата по вайбър , ме ритна малчо 3 пъти едно след друго в дясно, където ми е по принцип по-чувствителната страна на корема и имам много гъдел и то така ме ритна, че се виждаше и как ми подскача коремът мястото на ритничето. Много зависи как е застанал в момента дивакът. Особено активен е , като легна по гръб, пия студена вода със сода или хапвам сладолед.

# 559
Много зависи как е застанало бебето . Моята ме рита деликатно но от време на време като НЕ уцели предната плацента си се получва шут Simple Smile Но общо взето рядко е това.Важното е да се усеща . Рано е още за силни ритници

# 560
Моли, разбирам те, че и на мен сега ми се пада 1 месец въпреки, че се преглеждам при двама доктори и това ме напряга, ама пусто лято и отпуски. Първа бременност ми е не знам кое е силно, но по моя преценка не го усещам особено силно (което сигурно не е лошо Simple Smile ), в 22+5 съм, имало е няколко дни дето много се върти, но обикновено е активен по около 3 пъти на ден. Те много от времето спят. Но чуват вече външни неща, може да се събуди от резки шумове или по-силна музика примерно.

# 561
И аз от време на време се филмирам, че не го усещам младежа достатъчно често, но просто защото последните 10на дни е особено активен и не знам дали е заради задната плацента, но си го усещам силничко (за което нямам нищо против, разбира се Heart ), даже се вижда как корема ми се мести, отделно се кефи да ми се дупи и ми се получава нещо като "цицина" на корема Grinning и когато спре и е в покой се чудя всичко ок ли е - ама и той трябва да почива Simple Smile

Аз друг въпрос да питам - от началото на бременността до сега колко пъти са ви взимали секрет за МБ?
И към дамите с инвитро (че не сме малко и ние - Одри, Иренка и останалите) - мислите ли пак да изследвате хламидия, мико- и уреплазма, след като преди старт на процедурите сме ги изследвали и са били отрицателни?

# 562
Аз няма да изследвам тези неща пак . Няма смисл , те са опасни много в начална бременност най вече.Иначе Мб ми е взимана 1 път в 13 та май бях тогава но както вече знаеш от Сигридов пия пробиотици и чесно нямам никакви оплаквания освен течението но то си го има не заради гъбите Simple Smile
Предполагам че ще ми вземе или е сега на прегледа утре или след морето. Въпреки че аз няма да се къпя ни в море ни в басейн де.

# 563
И на мен ми е взимана само 1 път МБ в 14та седмица и до там. Просто не знам колко често се взима секрет (като нямаш оплаквания) по време на цялата бременност и дали до сега 1 път не е малко.

# 564
Моят реагира на една песен и му я пускам като искам да се размърда, иначе и при мен се вижда по корема къде е застанал, както и ако гледам корема в очакване виждам къде е ритничето, но много деликатно. Преди се мърдаше като пия студена лимонада, сега последните два пъти не подейства. Само тръпна да ги усетя тези ритничета, говоря му, пея какво ли не Grinning
Секрет за микробиология ми е взиман 2 пъти, веднъж в началото и веднъж по мое желание май беше някъде около 18 седмица, не помня точно.

# 565
Кали, МБ в 12-13та седмица и сега пак в 21, че имам течение.
Плазми няма да изследвам, но в Надежда пак ми искат вирусология и ми иде да се гръмна, има няма 6 месеца и пак ми я искат за нещо Simple Smile - сигурно ще пусна пакета в цибалаб за 50 лева, той включва и хламидия.

# 566
  • Варна
Аз съм в 26 г.с. вече се усещат движенията значително. През деня, вечер, докато спя също и се събуждам от тях. Но зависи и от бебето. Една позната обясняваше, че нейното е било явно по мързеливичко и много малко го е усещала. Пък сега ако знаете какъв юнак е, не се спира хахах
Най-лесният начин да го провокираш е да лежиш по гръб.

# 567
Аз в 26та седмица имам обратния проблем - това бебе не спира! Чудя се кога спи, май само нощем. През деня непрекъснато рита, върти се, леко хиперактивно ми идва. Някога момичетата бяха доста по-кротки в корема ми и ги усещах по няколко пъти на ден само и то с внимаване. Този младеж е толкова буен вече, че истински се тревожа дали няма да ме разпори и да изскочи като позаякне още. Определено е до бебе, някои са по-активни от други, нямам друго обяснение на огромните разлики с различните бременностти.
Иначе МБ и на мен 2 пъти са ми взимали. Нямам оплаквания, но си ми пускат, според мен е част от стандартните изследвания заедно с кръвните и урината. Подозирам и трети път ще ми пуснат в трети триместър.

# 568
Аз съм в 23 г.с. и го усещам от време на време, лекичко...майка ми пък мисли, че му вижда главата в едната част на корема, но може и да е дупето му...Аз лежа главно по гръб, не ми е удобно настрани, въртя се леко на ляво де, но не мога напълно...та в тази връзка -по колко лежите на ден горе долу, колко сте активни през деня? Аз бях на лежащ режим 2 месеца и сега сякаш свикнах, и си ми е най-добре легнала...

# 569
Ами аз не лежа много много, като изключим първите 3 месеца, когато и аз имах проблеми и ми се наложи да пазя леглото.... сега гледам да съм активна, даже като се застоя на едно място не се чувствам ок, почва да ме боли тук и там. Таргета ми е 10000 крачки на ден, но обикновено стигам до към 7000. Не си позволявам обаче друга физическа активност различна от разходка, че ме е страх ....

Общи условия

Активация на акаунт