Отговори
# 540
Аз съм 22гс, качила съм 5 кг до тук. И съм 60 кг при височина 165см. Бебето е 513 гр. А знаете ли какъв е нормалният пулс на плода, 142 удара в минута го измериха днес? Някой има ли проблем с бъбреците, че мойто диване май притиска на моменти нещо и получавам подобно на бъбречни кризи в по лека форма, та ми дадоха и направление за уролог, да видим да няма запушване/задържане на урина?
И мене на няколко пъти ме заболя от ляво бъбрека

# 541
А знаете ли какъв е нормалният пулс на плода, 142 удара в минута го измериха днес?

И аз го гледах това наскоро, че имам едни спомени за 166, пък на последния преглед док каза 149.
То явно се променя с времето, ето какво намерих:
5-та седмица – 90-100 удара;
6-7 седмица – 100-130 удара;
8-9 седмица – 130-150 удара;
10-11 седмица – 130-160 удара;
12-13 седмица – 140-170 удара;
14-15 седмица – 140-180 удара;
16-17 седмица – 140-170 удара;
18-19 седмица – 130-170 удара;
20-21 седмица – 140-170 удара;
22-23 седмица – 130-160 удара;
24-40 седмица – 120-160 удара.
- Източник: https://biomall.bg/surdechen-puls-na-ploda-koga-se-proqvqva-kak- … -go-chuem-1-chast

# 542
В 22+5 бях + 5.5 кг, а бебче - 489 гр, малко ми се вижда на фона на вашите бебоци, ама АГ каза че си е супер. Ние и двамата с таткото не сме от най едрите, та знам ли...
Обачееее много ме дразни тоя целулит, никога не съм имала толкова, незнам дали е, защото спрях тренировките и само на разходките разчитам или е на хормонална основа...
Като се роди бебче ноември месец, смятам със слинга и тук във Варна в Бриз има един паметник с много стъпала, където доста хора спортуват, та ще катеря нагоре надолу с бебето 😀
Иначе за якето, може на таткото някое голямо яке-върху слинга и бебето, или имало и такива якета специални, но незнам дали си струва да се инвестира в такова и колко струват въобще..

# 543
Molly, в Лидл пускат якета за бебеносене по около 40 лв, може да следиш. Аз си купих от сайта Ремикс чисто ново с етикет за 5 лв Simple Smile че иначе в специализираните магазини цените им са оляляяяяя. Аз второто бебе го носех без специално яке и никак не ми беше удобно- моите не успявах да ги закопчея и ми беше студено.
Целулитът пада след раждането, не го мисли, хормони+задръжка на вода+лятна бременност е цялата работа

# 544
Май само аз съм качила толкова малко 3кг Joy в 24 седмица съм

И аз съм като тебе в 23+4 съм и нямам пълни 3кг качени

# 545
Като сте отворили темата за килограмите , аз до началото на 20гс бях качила само 1кг, обаче след  9 дни на морето в хотел с много вкусна храна съм с още 3кг отгоре. Надявам се поне половината от тях да сваля, сега като се прибрах. Иначе на прегледа в последния ден от 21гс бебокът беше 458г. Едър върви, предвид че и двамата с баща му сме дребни, ама се надявам да се е метнал на татковия му род и да стане голям мъж. Аз почвам пак с ограничаването в храната, защото съм с ИР и не искам да стигам до ГД.

# 546
Iren, като казваш последния ден от 21 г. с. 21 пълни с. +6 дни ли имаш предвид? Тъп въпрос ама ми е още малко объркано кой как ги брои

# 547
Iren, като казваш последния ден от 21 г. с. 21 пълни с. +6 дни ли имаш предвид? Тъп въпрос ама ми е още малко объркано кой как ги брои
Това 21+6 е 22 седмица . Имам предвид точно 20+7 =21гс

# 548
Molly ,

Паметникът ми е любимо място за тренировка на открито 🤗 Аз живея на 10 мин. от него.

# 549
  • Варна
Аз съм +7 кг вече. Май съм в 26 г.с. Нормално е от сега до края да се качва по 500 г на седмица и по 1 см в обиколка на корема.

# 550
500 гр на седмица малеееееее звучи ми като цял тон . Аз се надявам да не стана повече от +10 +12 за цяла бременност .

# 551
Момичета, бърз въпрос - много почна да ме мъчи лявото ребро, с една затолпляща болка, под гърдите - случвало ли ви се е, това от разширяването ли е , какво е?
Освен това от два дни съм с подути пръсти на ръцете и краката, което предполагам, че е от задържането на вода. Това отминава ли от само себе си (аз съм с ниско кръвно по принцип, 80/60), или има ли някакви лекове, освен гимнастика и движение?

И аз го имам този проблем, почти непрекъсната болка вляво, под гърдата, все едно нещо ме подпира в реброто. И нощем ме боли даже, адски е дразнещо. Питах АГ-то, каза че вероятно бебето подпира, но на мен ми се вижда доста високо, за да е бебето. Не знам, надявам се да отмине.
И кръст ме боли вече здраво, разпада започва полека... Засега поне не се подувам, но аз и никога досега не съм се подувала при бременност, надявам се и този път да ми се размине.

# 552
  • до най-прекрасния мъж
В началото на 19 г.с. съм. Въртя си едни 300-400 гр нагоре-надолу. Надявам се до края на 5-ти месец да не качвам. Така или иначе апетит нямам, ще се възползвам от това максимално. Храня се редовно, но без да прекалявам и с ограничени въглехидрати, че и аз като Ирен съм с ИР. Целта ми е да не качвам на мен, а само на бебчо и там плацента, води и т.н. Не знам дали ще успея, но се надявам. След свалените близо 10 кг през първите 3 месеца, сега се въртя 74.5-75 кг. По принцип съм си едра и се въртя около тези кг, ако не броя рязкото качване на близо 20 кг за последните години, от които 18 кг вече свалих.

# 553
Здравейте момичета! Бременна съм с близнаци в 24г.с. От 2-3 дни ме наболява кръста и корема долу ниско, е не е постоянно, но е като болка при цикъл. От вчера почна да ми се втвърдява и корема, и усещането е доста неприятно! Днес сутринта за около 20 минути се втвърди 6-7 пъти,и взех да се притеснявам,а имам час при док на 30.07. Дали са въпросните Бракстън Х контракции? Пия нош-па при нужда, Алеркат, и Диаспорал.

# 554
Pischi аз съм на 5 мин от паметника, редовно ходих там преди бременността...може и да сме се засичали 😀

Относно тези втвърдявания ми звучи точно като бракстън хикс, не съм сиг дали не трябва да се увеличи магнезият, защото в алеракта и диаспорал не е много, щом и болка има най добре се консултирайте с АГ

Общи условия

Активация на акаунт