Отговори
# 570
Аз в някои дни усещам, че бебчето е по-активно, в други дни едва едва го усещам. Примерно, преди няколко дни го усещах по-осезаемо от вчера и днес. В 24+1 съм. Моите прегледи също на в месеца 1 път. Чудя се няма ли да зачестят в трети триместър? Нали май се следят тонове? МБ са ми вземали 1 път в 14 г.с.
Момичета, ако имате някакви оплаквания откъм по-обилен секрет и особено ако намирисва, поискайте си обезателно да ви направят МБ. Моя позната, уж при добър екип от лекар и акушерка, когато роди имало инфекция и бебчето беше на антибиотик. Аз имам лек секрет и мисля, че е нормално, но ако видя, че се увеличава, ще си поискам МБ.
Относно движението, аз се разхождам сутрин и вечер, като правя по около 15000 крачки. Понякога са по-малко, понякога повече. В някои сутрини правя лек стречинг, облекчава болки в кръстта и тазобедрените стави.
А знаете ли какво изследване или вид преглед се прави в 27 г.с.? В началото, още 6 г.с. се бях видяла с един професор и ми каза кои са важните прегледи и в коя седмица се правят. Бях записала за втората ФМ и феталната ехокардиография, но съм пропуснала да запиша какво се прави в 27 г.с.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 14:58 от Pischi

# 571
в 27 ма нищо не се прави , след 30 та се прави втора фетална

# 572
А обременяване с глюкоза задължително ли се прави?

# 573
Обременяване поне на мен ще ми правят единствено ако захарта ми е висока (утре ще ходя за изследвания).
За движенията - моята или си пада мързелана, или защото е девойка и е с предна плацента, но изобщо не я усещам толкова колкото батковците й. Особено малкият батко не спеше грам, аз вървя, той се върти и ме ритка, само вечер спеше с мен. Явно е до бебе и разположение на плацентата. Има видими движения, но с предните бебета по това време голяма фиеста падаше Simple Smile

# 574
Кали , микробиология ми взеха за първи път сега в началото на 20гс и се оказа , че имам единични Кандида, които ще лекуваме, нищо че нямам оплаквания. Според доц. Конова МБ се пуска по веднъж във всеки триместър, като ме остави по преценка на АГ да решим дали ще правим и плазмите, ама не ми се даваха допълнително пари и се отказах.
Обременяване с глюкоза е по преценка. Аз съм с ИР  и ендокриноложката каза, че, ако успявам да си контролирам състоянието като досега, няма да се наложи. Следя си КЗ и внимавам какво хапвам, правя и фастове.

# 575
Обременяване поне на мен ще ми правят единствено ако захарта ми е висока (утре ще ходя за изследвания).
За движенията - моята или си пада мързелана, или защото е девойка и е с предна плацента, но изобщо не я усещам толкова колкото батковците й. Особено малкият батко не спеше грам, аз вървя, той се върти и ме ритка, само вечер спеше с мен. Явно е до бебе и разположение на плацентата. Има видими движения, но с предните бебета по това време голяма фиеста падаше Simple Smile
[/quote/
И при мен е така с движенията. Батковците такива шутове ми раздаваха по това време, а сега мацката или е много мързелива или предната плацента пречи, но движенията не са толкова чести и са по слаби, което ме побърква.

# 576
По-често е по преценка на лекаря, ако има някакви индикации. Всъщност така се установява гестационния диабет.
https://xn--80achgm7d.xn--90ae/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0 … D0%B1%D0%B5%D1%82
А обременяване с глюкоза задължително ли се прави?

# 577
Момичета, излезе ми резултатът от пренатеста, отрицателен е за щастие Simple Smile

Мисля, че е говорено това, но може ли да ми споделите английските сайтове, от които пазарувате?

# 578
ей много се радвам че ти е отрицателен 😀Супер .
аз само от некст пазарих извън страната ни

# 579
Много е важно да се следи за инфекции, наистина, ако имате някакви съмнения - задължително си кажете на АГ. Една приятелка роди в 26-та г.с. точно заради инфекция, за щастие всичко е наред с детенцето, но си е голям ужас как от нищо може да стане голяма беля.

# 580
Аз пазарувам от George at Asda с фирма превозвач и съм хвърлила око на Next (директно до Бг), но за по-нататък, че са малко по-скъпички и когато ще може да ги носи повече време Simple Smile иначе други сайтове с хубави дрешки са TU на магазин Sainsbury’s, Matalan, Marks and Spenser. Има една марка Nutmeg на магазин Morrison’s, която много ми допадна като стил, но ме е страх да поръчам, защото по английските форуми казват, че много бавели поръчките, губели ги или изобщо не ги изпълнявали, липсвали артикули и т.н. Аз от Бг няма как да се разправям ако нещо не е наред, но ужасно много ми харесват и някой ден ще се престраша Simple Smile засега Джордж са ми екстра

# 581
Така е, инфекциите са много опасни...аз за 1 месец
от бактериална вагиноза (заради кръвоизлив до 16 г.с не смеех да третирам със свещички)...в 21ва г.с. се сдобих и с кандида, и със стрепрококи...пих 1 седмица антибиотик и свещички, за кратко ми отшумяха симптомите (воднисто течение и сърбеж)...след 1 седмица пак се появиха, в по-лека форма....нямам търпение утре да видя какво ще каже АГ...извинете за описанието, но картинката е сериозна, поне в моите очи е супер стряскаща..а не съм правила секс, незнам от какво се появиха тези "екстри"
Много е важно да се следи за инфекции, наистина, ако имате някакви съмнения - задължително си кажете на АГ. Една приятелка роди в 26-та г.с. точно заради инфекция, за щастие всичко е наред с детенцето, но си е голям ужас как от нищо може да стане голяма беля.

# 582
Момичета пийте пробиотици . Защото всичко е свързано и за това се получават тия гъби .
Аз обаче се чувствам като кекава , всичко ме боли , боли ме опашката ( там на дупето ) че ми е враснал гръбнака , сега нещо ме пъне не мога да разбера кво е , но е леко . Бъбрек ли е кво е. Червата ми не работят добре , Кръвното ми днеска е ниско . Киселини имам . Месо не мога да ям , не го преварявам , то аз какво изобщо преварявам вече не знам. Хемоглобина ми е на долна граница но желязо не мога да пия с тия черва.
Не знам направо

# 583
  • бургас/софия
Аз съм фен и на mothercare.co.uk. Когато имат намаления цените са супер, а като качество и дизайн ми харесват повече от george. Преди пазарувах много и от vertbaudet.co.uk

# 584
Яжте храни, богати на желязо. Аз скоро пак отивам на вилата и ще преям със смокини, мн са полезни.
Иначе и аз поръчах от George с Габиели превозвач. Има си 4 паунда доставка до адрес в Англия. И сега пррвозвача, тъй като са 2 пакета - единият е 4лв, дтугият 8лв, че е по-тежък. Но аз главно тръгнах от сутиени за кърмене, и добавих малко дрехи за бебка, малко и за баткото бельо и така.
Ще следя next за по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт