Хиперактивност с дефицит на внимание - тема 9

• 81 581
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Щом го влече спорта и го практикува с удоволствие това е чудесно!
Защо не наблегнете на него?
Какво лошо има в това да стане спортист?

# 661
  • Terra incognita
Няма лошо, то това ни е идеята, след 8ми клас да отиде в спортно училище.

# 662
  • Пловдив/София
Вики, а вие четете ли заедно?
Вечер задължително прочитаме заедно една глава, започваме втора, спираме на интересното и после казваме- или гасиш и лягаш, или можеш да си дочетеш главата.
Моят винаги избира да дочете и вече му е навик да чете в леглото преди заспиване, надявам се да остане доживот.

През лятото и на обяд понякога го подтиквах да чете, пак с избора- спиш или четеш (в жегите и на спане съм ок).

Другото е рисуване и креативни занимания, спорт също е прекрасно, че го пали.

# 663
Вики Тейлър, идея за четенето. Книги от типа "Дневникът на един Дръндьо". Книги еднодневки са, но с кратки ежедневни историйки и леки, смешни илюстрации. Моята дъщеря се увлече по тях, нещо смешно, кратко, бързо, няма описания, всичко е някакво действие, което точно приляга на бързането, което я съпътства. Има и други подобни. Нищо особено като съдържание, но пък детето чете. Пък след време по-сериозни книги.

# 664
Също приказки. Аз много обичах - кратки, интересни.
Като гледам обаче наистина му е натоварена програмата. Изглежда, че не се справя и може би на ваше място бих помислила да махна нещо.

# 665
  • Пловдив
В първи клас е! Преди час ми звънна класната - по-зле е отколкото очаквах. Ударил я е, удрял е кого ли не през седмицата. Беше ударил веднъж учителката в началото на 4та група, защото сменяхме градиnата и беше под стрес. Сега съм ужасена да отида да го взема, очаквам да ме нападнат родителите... а са минали само 5 дни Sad

# 666
  • Варна
Това еднократни прояви ли са при детето? Как беше по принцип в градината през повечето време?Справяше ли се и с материала?

# 667
  • Terra incognita
Днес учителката го накарала да напише 50 пъти “не трябва да се смея”. Каза, че съученикът му правел смешни физиономии и затова се засмял.
Ами и аз се посмях😂. С тези остарели методи не знам точно какво се цели.

# 668
  • София
Имам чувството, че масово педагозите, дори и с дългогодишен опит, не могат грам да се справят дори с леко различно поведение.
Днес вземам детето от градина. 3 група почна. И учителката - млада и добронамерена ми казва, че не е слушал. Питах я в какво се изразява неслушането. Не спал следобяд. И събудил други деца. Е как да и обясня на тази жена, че заспиването е физиологичен процес и той дори като бебе не спеше почти през деня. Карат на сила деца, които нямат физиологична нужда, да спят или да лежат 2 часа неподвижно и после не слушали.

# 669
  • Deutschland
И в Германия се ползват тези остарели методи. Дъщеря ми беше блъсната по стълбите от дете от Украйна, окървавени чело, колена и лакти и понеже нали сме толерантни, не другото дете, а дъщеря ми беше наказана. Наказанието беше да напише 20 пъти " Обещавам да бъда мила с другите". В случая тя е нямала вина, но нали....

# 670
  • Terra incognita
На повечето учители им е удобно всички деца да са в матрицата и много, много да не си дават зор. За щастие не всички деца са еднакви, а истинските педагози, които си обичат работата, вече са рядкост. Вече почти няма учител, който да ти влезе под кожата и да запали истински интерес към материята, която преподава и да действа индивидуално към особеностите на детето, ако то има такива.

# 671
По стечение на обстоятелствата работя в системата на образованието. Впечатлението ми от учителите, които срещам, е в масовия случай лошо. Това, по моему, дойде от повишаването на заплатите в сектора като единствена мотивираща мярка, поради която училищата се напълниха с хора, които са там за заплати и летни отпуски и на които грам не им дреме за децата. Какво да говорим за деца като нашите… Те са там да си изпеят урока без никаква допълнителна ангажираност, а не за да проявяват емпатия и да имат адекватно отношение. Разбира се има и изключения и пожелавам на децата ви да имат късмета да намерят своите учители-бели лястовици. Иначе, наистина не знам…

# 672
В днешни дни вече се приема, че дето трябва да се откаже от следобедния сън на 3 г.
Нашите деца на 6 г. ги карат да спят на обяд по 3 часа !!!! Няма такива екстри Не Искам. Ако не искаш, може да не спиш, но си длъжен да стоиш в хоризонтално положение 3 ч без да издаваш звуци. Това за моето ХАДВ дете беше убийствено. Е... понякога си писпиваше де, но вечерта беше на крак до 00.00ч защото е спал в градината.
Затова започнах да го забирам на обяд.
България няма скоро да се отърси от комунистическия режим. Иначе в другите държави няма такова чудо

# 673
  • Terra incognita
Добре, че в нашата градина не се спи на обяд…което не значи, че учителките са топ…
Скоро имаше някакви данни, че българските деца са обездвижени и затлъстели точно заради това 3-часово спане и лежане всеки ден. Специалисти казват, че това не е ок за детския организъм.

# 674
Освен че са затлъстяли, са и затъпяли от спане. В другите държави се почва училище на 5 или 6 г.
Докато другите вече могат да четат и смятат, нашите още спят.
Адмирации за директорките на училищата които са отменили спането. В градината в която учеше моето дете не можеше и дума да се издума за това. Все бяхме в контра с директорката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт