Отговори
# 105
Усмивка, Лиилоо, честити да са ви рожбичките! Бъдете много здрави и щастливи с малките бебоци Hug

Момичета, вие в коя седмица спряхте приема на магнерот?

На мен ми казаха 3 дни преди секциото да го спра. Аз повече се притеснявам за аспирина, който пия, ако тръгне да излиза бебето по- рано да не стане филм.

Честито момичета ! Бъдете здрави и вие и малките чудеса и бързо възстановяване! 🌼

# 106
Кога спряхте аспирина? Момичета, имате ли засилено бяло течение? Аз последната седмица доста, особено сутрин, чак се чудя дали може да го бъркам с прословутата тапа..

# 107
Аспирина ми казаха седмица преди секциото, но аз мисля да го спра в края на месеца. Датата ми е за средата на юли, надявам се да нямам проблем с по- ранното спиране.

# 108
Аспирина ми казаха седмица преди секциото, но аз мисля да го спра в края на месеца. Датата ми е за средата на юли, надявам се да нямам проблем с по- ранното спиране.
Аз го спрях в 34 седмица. Сега съм в 35+3 и във вторник съм на лекар да видим как са нещата.

# 109
Явно е до лекар.На мен от 34та ми спряха магнерота и салбутамола.Само но шпа си пия 2х1.Секциото ще бъде живот и здраве в началото на месеца и аз се притеснявам да не тръгне по-рано,че не съм направила още консултацията с анестезиолога.Просто не знам какво да очаквам ако пък реши да излиза…следя за тапата,не е паднала.Болки почти нямам,усещам я супер ниско долу,все едно всеки момент ще изкочи 😀 Ох,само да са ни живи и здрави пък както и когато дойде😊

# 110
Аз пия магнезий, защото Аг-то искаше да задържим още малко бебка, че нещо беше решила да излиза, а беше още мъничка. Иначе знам, че около 35 г.с се спира.
А тапата би трябвало да е нещо като желе, а не течение /може родилите мами да кажат/. Като цяло знам, че последните месеци се засилва течението.

# 111
Лиило,Усмивка честити да са ви бебчетата, да растат здрави и много да ви радват Heart
Alexandrova, от кардиолог знам, че от жегите кръвното би трябвало да пада. Аз лично не усетих при мен да е така, до последно преди да родя ми беше височко, в болницата след това ми беше нормално.

Да май си права, би трябвало да пада от жегита сега като се разчетох.
Ще отида утре да пусна и едни кръвни които каза @berenzinna3 и ще пратя към следващата ми лекарка.
Така като чета е все пак в граници ( вчера беше 129/82, но когато човек цял живот и предните месеци винаги е с неща от порядъка на 100/60, това си го усещам доста високо).

# 112
Честито мами за новите бебоци, прекрасно е как заваляха, бързо възстановяване!
Днес бях на преглед, 37 с 5д, бебка й е време, че е голяма 3250 и ако продължи така ще поискат секцио заради размера, дано не се наложи, но каквото такова. Сок от ананас бил се пробвал в такива ситуации, най-ефективно било секс. Кажете и вие, ако знаете друго.
Магнерота го спрях в 36г.с.

# 113
Включвам се с доста притеснения и вече чакане на скорошно събитие.
Днес бяхме на преглед+тонове отново, каза, че шийката е скъсена, но няма разкритие, главата била много ниско(ето защо си усещам и напрежение и болка при местене на юнака често).
От сутринта до към обяд бях с постоянни менструални болки, докато не пих половинката салбутамол имах доста чести контракции.
Спираме постепенно всички хапчет. Останах на половин салбутамол сутрин, но шпа наобяд и диаспорал вечер.
Каза ми, че ще се видим в понеделник, ако не съм родила до тогава Grinning .
Вече хем искам да излиза и да го видя, и да се спрат мъките, хем искам още да си седи от страх от неизвестното. Grin Grinning
Още малко ни остана на неродилите все още и ще си гушкаме едни малки пухчета. Hug Blush Heart

# 114
Все едно това съм го писала аз. Днес влизам в 36 седмица, имам болки, търпими, но регулярни, проблемът е, че шийката ми е 25мм. 😐
Включвам се с доста притеснения и вече чакане на скорошно събитие.
Днес бяхме на преглед+тонове отново, каза, че шийката е скъсена, но няма разкритие, главата била много ниско(ето защо си усещам и напрежение и болка при местене на юнака често).
От сутринта до към обяд бях с постоянни менструални болки, докато не пих половинката салбутамол имах доста чести контракции.
Спираме постепенно всички хапчет. Останах на половин салбутамол сутрин, но шпа наобяд и диаспорал вечер.
Каза ми, че ще се видим в понеделник, ако не съм родила до тогава Grinning .
Вече хем искам да излиза и да го видя, и да се спрат мъките, хем искам още да си седи от страх от неизвестното. Grin Grinning
Още малко ни остана на неродилите все още и ще си гушкаме едни малки пухчета. Hug Blush Heart

# 115
Мамчета аз съм на фраксипарин и моето аг каза да го спра седмица преди секциото,защото пускахме фибриноген и се оказва,че ми е на горна граница,явно от ковида. Редувам фракси с натаспин.На 30ти влизам в девети месец и тогава съм пак на преглед,защото каза ме плацентата ми е вече остаряла и евентуално ще съм към първата седмица на юли,бебо го мери 3.300. Някоя има ли сходен проблем с плацентата?

# 116
Момичета, влизам да разказвам.
Значи на 23-ти при прегледа за разкритие се видя, че има 1,5 см. Аг-то ме изпрати у дома и ми каза на 24-ти с багажчето в 6:00 да отивам към болницата.
Приеха ме, сложиха ме на тонове. В 10:30 разкритието ми беше 5 см. Спукаха ми водите и малко след това започна екшъна с контракциите. Когато стигнах разкритие към 7-8 см. ми сложиха упойката. Това беше най-прекрасното нещо на земята, направо ми идеше да разцелувам анестезиоложката. В един момент започнах да усещам напъни за раждане и се започнааа. Напъвах 1 час... заради пъпна връв около вратлето на бебето всеки път като тръгваше да излиза, връвта я дърпаше обратно...
Тоновете започнаха да падат, аз изгубих малко силичка, поприпаднах си. Скачаха ми на корема, мъже, жени, направиха ми епизотомия и накрая вече да ме вкарват за секцио и с последна сила напънах и една жена се хвърли на корема тя излезе бебето. Какъв рев се изрева няма да ви казвам! Изригнах направо.
Бебка се е изтормозила и ще си седи в кувьоз, още не съм я гушкала, вероятно след ден-два ще се гушнем. Ходих да я видя, поревахме си зад стъклото. Липсваме си, но съвсем скоро ще сме заедно и няма да я пуууусна!
Момичета, дори да ви звучи малко лудо това преживяване, беше невероятно, емоционално и вдъхновяващо.
Пожелавам ви вашите емоции да са още по положителни и леки, без напрежение и само красиви ❤

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 19:35 от Лиилоо

# 117
Момичета, влизам да разказвам.
Значи на 23-ти при прегледа за разкритие се видя, че има 1,5 см. Аг-то ме изпрати у дома и ми каза на 24-ти с багажчето в 6:00 да отивам към болницата.
Приеха ме, сложиха ме на тонове. В 10:30 разкритието ми беше 5 см. Спукаха ми водите и малко след това започна екшъна с контракциите. Когато стигнах разкритие към 7-8 см. ми сложиха упойката. Това беше най-прекрасното нещо на земята, направо ми идеше да разцелувам анестезиоложката. В един момент започнах да усещам напъни за раждане и се започнааа. Напъвах 1 час... заради пъпна връв около вратлето на бебето всеки път като тръгваше да излиза, връвта я дърпаше обратно...
Тоновете започнаха да падат, аз изгубих малко силичка, поприпаднах си. Скачаха ми на корема, мъже, жени, направиха ми епизотомия и накрая вече да ме вкарват за секцио и с последна сила напънах и една жена се хвърли на корема тя излезе бебето. Какъв рев се изрева няма да ви казвам! Изригнах направо.
Бебка се е изтормозила и ще си седи в кувиоз, още не съм я гушкала, вероятно след ден-два ще се гушнем. Ходих да я видя, поревахме си зад стъклото. Липсваме си, но съвсем скоро ще сме заедно и няма да я пуууусна!
Момичета, дори да ви звучи малко лудо това преживяване, беше невероятно, емоционално и вдъхновяващо.
Пожелавам ви вашите емоции да са още по положителни и леки, без напрежение и само красиви ❤
.     Браво Лило,герой си. Какво си преживяла само. Важното е,че мина и всичко ще бъде наред! И мен започна да ме хваща шубето с всеки изминал ден,но както казваш струва си всичко! Желая ти бързо възстановяване и скоро да се гушкате с малката принцеса! 💋🌹🍀💋

# 118
Колко е шийката, за да се успокоя, че не съм само аз със скъсена...
Мамчета аз съм на фраксипарин и моето аг каза да го спра седмица преди секциото,защото пускахме фибриноген и се оказва,че ми е на горна граница,явно от ковида. Редувам фракси с натаспин.На 30ти влизам в девети месец и тогава съм пак на преглед,защото каза ме плацентата ми е вече остаряла и евентуално ще съм към първата седмица на юли,бебо го мери 3.300. Някоя има ли сходен проблем с плацентата?

# 119
Muki шийката каза,че е наред 3,5 мисля затворена. Проблемът е плацентата

Общи условия

Активация на акаунт