Отговори
# 465
На нас ни изписа витамин Д на Джеймисън. Една капка сутрин с млякото.
Бебетата, които са на АМ, какво мляко давате и доволни ли сте ? На колко часа огладняват бебетата ви ? Опитвате ли се да правите някакъв режим през 3 или 4 часа ?

Ние сме изцяло на АМ, смених Аптамил, Нан, Хип и т.н.т .. Накрая останахме с "подценяваният" Фризолак. Трябва да внимаваш с АМ, защото усилват коликите също така водят и до "запичане" всички проблеми ги имах с гореизброените млека, само с Фризолака не. Всичко е индивидуално, на всеки различно му понася. Храним се на 3ч.

# 466
От болницата ни препоръчаха Фризолак. Първата кутия беше за недоносени, а сега вече е 1. Реално и тя си е със запек, но по препоръка на педиатъра не го сменям, а слагам глицеринови свещички, които омекват акото. И с първите две деца сме били на АМ и тогава пробвах и Нан и Фризо, но с Фризолак бяха най добре та с него съм ги отгледала. Стриктен режим нямаме, но на около 4 часа става война, че е гладна. Обикновено вечер след баня изкарва по 6,но тъй като в 8 се къпем и ядем в около 2 става.

# 467
И аз давам фризолак. Мислих да го сменям с лактана био , но бебето наддава добре и според педиатъра няма нужда.

Не може да изкара понякога 3 часа, иска да яде. На 12 дни е давам по 80 грама и все се тревожа дали не е много, дали не я прехранвам. Плюс тази нощна пауза не я спазвам.

# 468
И нашата беба е на Фризолак, с такова АМ беше в болницата и продължихме с него и след това. След време почна да повръща, та по съвет на педиатъра сменихме на Фризовом. От него пък получава разстройство и по-големи болки в коремчето. Сега ги смесване 2:1... И сега е някаква средна работа, понякога повръща (1 път на 2 дена примерно) и ходенето по голяма нужда не е вече след всяко хапване. В петък сме на консултация и ще питаме дали да сменим, май не е нашето мляко, но много не искам да го сменям, защото сигурно коликите ще се усилят. Така че с ММ сме 50 на 50 какво да правим. Grinning
Иначе вече хапва по 100мл (на 24 дена е) и понякога е точна на 3 часа, но ако стане по-късно от сън понякога хапва и през 4 часа и нещо, най-много вечер прави по-големи интервали между храненията.

# 469
Аз купувам от Дм мляко, тяхната си марка, с баткото бях доволна, сега и с Виктор съм доволна. Иначе в неделя прави 1 месец и яде по 100-110мл, през 3-4 часа, в повечето случаи 4 часа. Отначало го будех, но сега вече не.

# 470
Мами,кажете чистите ли нослетата на вашите слънца. Моето спи неспокойно от све вечери не знам на носа ли да го отдавам или на жегите. Но и тази нощ мърда все,някакви звуци издава,не му е спокойно.

# 471
Здравейте, бебка е на 16 дни, кърмата ми не стига като количество и даваме и лактана био 1 мляко. Проблема е, че от АМ не яде с желание, мръщи се, не изяжда нужното количество и започвам да се притеснявам за наддаването й.Ако е кърма си изяжда цялото количество с апетит, мисля че не й е вкусно АМ по мръщенето и плюенето . Някой имал ли е сходен случай ? Едното й око е позачервено, има секрет, педиатърката каза само с физиологичен разтвор или преварена вода да почистване, но засега още си е така окото й.

# 472
  • Варна
Напълно възможно е да не и допада. Щом си е спокойна и все пак хапва някакво количество,не мисля че е проблем. Обикновенно докторите изписват капки (масово тобрадекс или тобрекс ако правилно ги пиша).
Момичета,нас нали ни изписаха в понеделник..пъпчето е като ново.
От днес обаче хвана нашия вирус с кашлица и сополи...

Здравейте, бебка е на 16 дни, кърмата ми не стига като количество и даваме и лактана био 1 мляко. Проблема е, че от АМ не яде с желание, мръщи се, не изяжда нужното количество и започвам да се притеснявам за наддаването й.Ако е кърма си изяжда цялото количество с апетит, мисля че не й е вкусно АМ по мръщенето и плюенето . Някой имал ли е сходен случай ? Едното й око е позачервено, има секрет, педиатърката каза само с физиологичен разтвор или преварена вода да почистване, но засега още си е така окото й.

# 473

Може млякото да не ѝ харесва, попитай педиатъра за смяна. Той ще ти каже кое е точно за твоето бебче, и ние плюем, но водата. 🤣

# 474
  • София
Още от болницата ни показаха как им чистят нослетата и така си действаме и вкъщи. Капвам по една две капки физиологичен разтвор във всяка ноздра и с върха на клечка за уши (такава обикновена от нашите) само лекичко завъртам на входа на всяка ноздра, но без да бъркам. И ако има сополче то магично се разтича и се хваща на клечката за уши. Той си реве милия така или иначе по време на целия тоалет/преобуване, но после се успокоява, с кърмене най-лесно. 😁

Нас ни изписаха от болницата преди няколко дни и днес сме на седмица живот. Още се напасваме със спане, кърмене и като цяло оцеляване, но се надявам да си свикнем. На вас колко време ви отне да се адаптирате към недоспивснето и новия си начин на живот?

Мами,кажете чистите ли нослетата на вашите слънца. Моето спи неспокойно от све вечери не знам на носа ли да го отдавам или на жегите. Но и тази нощ мърда все,някакви звуци издава,не му е спокойно.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 16:11 от ellse

# 475
И на мен не ми стига, за сега се цедя 2 пъти успявам да му събера по 120 мл, иначе през другото време му давам фризолак. Много искам да мине само на кърма. За очите ни изписаха капки и бая си понамаля секрета.

# 476
Колко пъти на ден ядат вашите бебчета , които са на месец вече и са изцяло на АМ. Притеснява ме , че някои дни има 5 хранения , но сърце не ми дава да го събудя. Във вторник сме на консултация и се надявам да е наддал.

# 477
Колко пъти на ден ядат вашите бебчета , които са на месец вече и са изцяло на АМ. Притеснява ме , че някои дни има 5 хранения , но сърце не ми дава да го събудя. Във вторник сме на консултация и се надявам да е наддал.

Аз кърмя и дохранвам с АМ на NAN, педиатърката ми каза до 7 хранения на ден, ( през 3 часа) мисля че и на кутията пише същото. Аз също оставам моето бебенце да спи, но ако са повече от 3 часа го будя за хапване. През нощта правя по дълга пауза от 5 часа, понякога 6.

# 478
Да попитам, бебчо е на 30 дни и от няколко дена през деня си е спокоен, вечерта спи и се буди 1-2 пъти за хранене, но после пак си заспива спокойно, но стане ли 5-6 сутринта, уж спи, а не спира да мърда, да издава звуци и така до 11-12  на обяд.. При вас случва ли се такива нещо, може би са колики, ама защо само тогава Thinking

# 479
При моята дъщеря е абсолютно същото, четох, че е норлано, бях се притеснила, че звуците са много странни, пръхтене, странни подвиквания, като пиленце, друг път пък все едно се дави. Много е странно. Но отшумявало към 3-тия месец. Споменах го и на педиатъра ни, каза, че е нормално 🤷🏻♀ Та нека си грухтят...

Общи условия

Активация на акаунт