Отговори
# 480
Здравейте, момичета!
Честито на всички, които не съм поздравила Flowers Hibiscus

И аз да ви се похваля Simple Smile
Днес се роди прекрасното ми момче, няколко дни след термин, за съжаление се наложи спешно цезарово сечение. Нямам търпение утре да си се гушкаме Hug

Към мамите, родили секцио, след кой ден започнаха да ви отшумяват болките и как се справяхте първите дни след операцията с кърменето?

На останалите очакващи - успех и здрави бебчета на всички! Heart

# 481
Аз в понеделник вечерта родих със секцио, във вторник бях най-зле но с повече движение се възстанових сравнително бързо, в сряда ме изписаха и днес си върша почти всичко както преди с изключение на това, че краката са ми адски подути и не мога да клякам, а постоянно изстървам нещо и трябва някой да събира след мен😁.  Не се притеснявай с всеки ден ще виждаш промяна колкото и да не ти се вярва, но наистина е важно да се движиш. И това което аз направих втората вечер е да не използвам леглото, защото за мен беше невъзможно да се изправя от леглото сама, а малкия беше при мен в стаята през цялото време и все трябваше да вика някой и използвах стола, само на него стоях и ми беше много лесно да се изправям и да си правя по няколко крачки. Надявам се съм била полезна, скорошно възстановяване

# 482
Как заспиват вашите бебоци ?
Нашето момче на 01 става на един месец и заспиването ни е много трудно. Вчера засякох спи по 15 часа. Мисля, че е добре. Като яде към 17:00 часа заспива чак в 24:00. Като в 20:00 го къпим. След това обикновенно има колики и към 24:00 заспива с рев от преумора. Не знам как да се справя.

# 483
Как заспиват вашите бебоци ?
Нашето момче на 01 става на един месец и заспиването ни е много трудно. Вчера засякох спи по 15 часа. Мисля, че е добре. Като яде към 17:00 часа заспива чак в 24:00. Като в 20:00 го къпим. След това обикновенно има колики и към 24:00 заспива с рев от преумора. Не знам как да се справя.

Ох, и при нас заспиването е драма, най-вече през деня... случвало се е да не спи буквално по цял ден - от 8 сутринта та чак до 5-6 следобяд да будува, което според мен не е окей за бебе на месец и половина. Следобяд я мъчат колики някои дни, та го отдавам на това, но все пак дори и от преумора не се дава понякога на съня. Та и аз ще се радвам на препоръки за приспиване, че какво ли не пробвам понякога и не помага:sweat:

# 484
Момичета, ако бих могла да помогна какво става при нас и как се справяме. Стефи будуваше много, не искаше да заспива, ревеше и се гърчеше. Аз също отдавах на колики нещата. Започнах да гледам семинари в интернет за детския сън и там казваха, че често сигналите за преумора са като колики, гърчат се, реват неутешимо и тн. Започнах следния график, горе долу в тази възраст е нормално да будуват между час и час и 30 минути. Гледам да има активна игра, гледане, приказваме си, занимавам я, яде и като видя, че около веждичките почервенява кожата или се прозава, дърпа си ушите - започвам да гушкам и приспивам. Махам играчки, за да не ѝ отнемат вниманието. Така тя започна да заспива. Не винаги става, но е често. Преди спеше по 12 часа, което е малко за бебче на тази възсраст. Сега спи по 15-17 часа.
Проблемът е, че изпускаме знаците, че им се доспива, а бебетата след 1 месец вече се взират в лица, започват да се усмихват, интересуват се от играчки и света вече става по-интересен. От там те решават, че съня не е толкова важен и се борят с него. Ако ние не хванем знаците на заспиване ще изпуснем момента, от там те стават хиперактивни, изнервят се и край със спането.
Друг е моментът, че към 5-та - 6-та седмица има скок в растежа от това, че научават нови неща - усмихвамето, взирането... отделно проимват нужда от повече храна, плачат повече и е малко филм.
Прилагам сайт, в който може да изчислите кога, горе долу, ще са при вас скоковете в растежа : https://naninanibebe.com/calendar/?c_day=24&c_month=06&c_year=2021

Дано съм помогнала малко.
Ще се учим в движение, няма начин 🤗
Аз използвам едно приложение да следя храненето, спането, мръсните памперси и като цяло режима и е много удобен. Казва се. Baby tracker, много е удобен!

П.П.: от 3 дни използваме омнибиотик панда, искам да кажа, че съм много доволна, не очаквах, коремчето ѝ къркори значително по-малко! Отделно подсилва имунитета. Минусът е, че е безумно скъп... и аз го взимам на бройки.

Момичета, давайте имена за новата тема ❤

Последна редакция: сб, 31 юли 2021, 13:57 от Лиилоо

# 485
Лиилоо същото се опитвам да правя и аз храня, оригвам, сменям панперси и като видя, че започва да притваря очички започвам да гушкам и да люлям. Понякога действа, но понякога не. Просто иска да си стои, да си гледа, да реве 😁 а вечер след баня заспива само върху мен и като се опитам да го сложа в леглото отваря окото и така 1-2 часа 😁 докато накрая заспи…

+1 за омнибиотик панда
И аз съм много доволна. Поръчах го от една пловдивска аптека за 62лв мисля. В нашия град е 80. Разделям едното прахче и давам сутрин и вечер.

# 486
Лилоо, Mariya66666, може ли да споделите малко повече за избора на Омнибиотик панда, как го избрахте имате ли отзиви от лекар,приятели. При нас на малката Биогайа не й понася на коремчето,  превива се от болка и газове, когато й дадем от капките, а без тях си е ок, няматакива болки. Чудя се с какво да сменя пробиотика, защото беше и на антибиотик веднага след раждането и трябва да й давам някакъв. За Омнибиотик панда четох, че е нещо по-специфичен за алергии, дерматит и т.н. и не знам дали е подходящ при липса на подобни признаци, моля кажете как е при вас. Другия, за който се чудя е капки био баланс бейби.

# 487
Аз давам Линекс бебе, добре се отразява вече 3ти ден. Отделно започнах да давам еспумизан Л и се чудя дали да комбинирам с инфакол капките , които имам , тъй като и двете са на основата на симетикон и май се припокриват. Вие на всяко хранене ли давате капки за коликите ?

Само моето бебе ли преграква от рев ? Направо се плаша на моменти откъде го вади тоя глас да реве така.....

# 488
Момичета, вашите бебета ... кихат ли често? Моята госпожица доста киха и постоянно се притеснявам да не е настинала, защото включваме климатик. Вчера не го включвах, хем пак киха, хем й избиха пъпчици по бузките - предполагам от прегряване Sad Sad

# 489
Balenata, на мен ми го каза педиатъра. Мен си ме е страх да ѝ давам нещо без лекар да ми го изпише. Давам и само него и витамин Д, нищо друго.
Бърборанче и нашата стига до някакви диви ревове, особено като закъснея с банята и яденето.
Мария, бебчето ти вечер асоциира гушкането в теб за вечерната ротина за заспиване и когато заспи в ръцете ти и го оставиш в леглото, ако отвори очички след 5 минути вижда, че не е на същото място, където е заспало и се плаши. Консултантите по сън препоръчват детето да се остави в леглото в полубудно състояни и там да се доприспи. Можеш да разгледаш темите за самостоятелно заспиване. Трудна работа ще е, бавно става, но се приучват. Аз вечер я оставям в креватчето и подрусквам леглото.
Беше свикнала да спи отгоре ми по цяла нощ, сега имаме подобрение, само сутрин се разбужда и доспива в мен, както и аз поспивам малко. Не е препоръчително, ама щом има шанс да поспя... ми предпочитам го.
Jakyy и за това питах 🤣, новородените много кихат, така си чистят нослетата от прашинки и сополчета ❤ Спокойно.

# 490
Лило много добре е описала ситуацията със заспиването. Сигналът, който аз разпознавам е че започва да мрънка за гърда. Това значи, че и се доспива и иска да ме ползва за биба,за да се приспи. И при нас изпусна ли момента с приспиването после се превъзбужда и става филм. Проблем при нас е, че е поспалива и като заспи не се буди сама, все трябва да я ръчкам, което е много неприятно.
Jakyy, моята бебина киха често, защото връща доста мляко и дразни носа и.

# 491
Баткото беше ужас за приспиване. Само на гърда до 6-месечен. Нищо друго не признаваше - нито друскане, нито люлеене. Не искаше и в неговото легло изобщо. Лека полека обаче го израстна и сега си спи спокойно в кошарата, заспива си сам на нашето легло и го местя след това. На 1г4м. Е. Съветът ми е просто търпение и не се измъчвайте, ако не става по учебник. Бебетата ни са малки.  Сега малката е като песен просто -до дете си е. Но не се тормозете, ако бебе на 1м. Просто иска гушкане и контакт тяло в тяло.

# 492
За име на темата предлагам:
И тъй е речено да стане под небето
От любовта на две сърца да се заражда трето.

Една мама го беше написала във фейсбук групата и много ми хареса.

Balenata на мен омнибиотика ми го препоръчаха приятелки и попитах лекаря дали мога да го давам. Определено мисля, че му помага. Пръцка яко вечер докато спи и си се изхожда честитичко, при положение, че съм му давала запичащи капки.

Коликите започнаха още след изписването и се паникьосах. Давах лефакс и санколик ; абоколиген с еспумизан и сега ми остана само лефакса и мисля да купя или инфакол или колийф. Кое е по-добро ?
Казват ми, че каквото и да взема няма да помогне и че трябва да си го израсте, но все пак искам да пробвам последно.

И още един трик ми казаха и го споделям. Пали се клечка от борина и се нагрява малка лъжичка докато стане черна. После се топва в млякото да падни въглена и се дава на бебето. Помага за коликите.
Аз го правя всяка вечер след банята, когато са най-силни коликите.

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 07:05 от Mariya66666

# 493
Здравейте! Имам въпрос за всички спали и недоспали майчета Grinning Марти е на 19 дни, изцяло на адаптирано мляко е, храни се с Аптамил Комфорт, от вчера е на 90мл., храни се на 3, понякога 4 часа. Тази сутрин не успя да устиска и толкова, имам чувството, че е постоянно гладен. Колко храна изяждат вашите фъстъци? Направо се видях в чудо Flushed

# 494
Мами, помагайте! На 12 дни сме, изцяло на кърма..но беба не ака всеки ден или по веднъж на ден, но доста пълни памперса. Първо педиатъра каза, че не ми стигала кърмата и дадох веднъж ам, което след 20 мин повърна на фонтан..аз не съм съгласна с него, защото направо тека от кърма и започнах да си и давам само от мен. Към мамите с бебета около моето, по колко пъти акате??
Отделно стане ли 21:00ч до 00ч е страшен рев ама направо се тресе...сгъва, свива, гърчи.. просто съм се побъркала. Някой има ли добър гастро да я заведа освен..

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:25 от Бенчита

Общи условия

Активация на акаунт