Отговори
# 495
Аз преварявам около 600 мл вода с 1 лъжичка захар, добавям и борово клонче превантивно за колики.
Здравейте, педиатърът ми каза да предлагам вода час след хранене, въпреки че бебка е на кърма, но не попитах освен да е преварена какви други изисквания има - на стаина температура ли да е? Вие как я давате, ако давате?

# 496
И ние на 12 дни, изцяло на кърма сме. Ака 2-3 пъти дневно, обикновено течно и доста обилно пълни памперса. Да не би вечер да я мъчат колики?

Мами, помагайте! На 12 дни сме, изцяло на кърма..но беба не ака всеки ден или по веднъж на ден, но доста пълни памперса. Първо педиатъра каза, че не ми стигала кърмата и дадох веднъж ам, което след 20 мин повърна на фонтан..аз не съм съгласна с него, защото направо тека от кърма и започнах да си и давам само от мен. Към мамите с бебета около моето, по колко пъти акате??
Отделно стане ли 21:00ч до 00ч е страшен рев ама направо се тресе...сгъва, свива, гърчи.. просто съм се побъркала. Някой има ли добър гастро да я заведа освен..

# 497
Здравейте, момичета!
Честито на всички, които не съм поздравила!
И аз да Ви се похваля с малко закъснение на 26.07.2021 се роди нашият първороден син Кристиян. Вече сме у дома и свикваме 💙 Няма по-хубаво нещо от това да гушкаш две шепички живот 💙

# 498
Ние сме на 11 дни, на кърма сме и то на поискване, не се случват нещата през 3 часа и педиатърката каза да яде, когато се събуди(2-3-4ч. не е проблем, стига да не е повече). Ака си след всяко хранене+пишка. Педиатърката на нас ни каза, че колкото пъти яде, толкова пъти трябва да има нещо в памперса.
Ако видим, че е гладен още след ядене му правим АМ.
Относно гърченето и ние сме по същия начин, свива си крачетата към коремчето, плаче истерично и не може да се утеши с нищо, сънужда се директно плачейки. Мислим, че са колики, започнахме да даваме капки Colief(това ни беше изписала) и чакаме да видим резултата, 3 пъти за сега сме давали.
Снощи спа малко по-спокойно след капките, надявам се да имат някакъв ефект, дори да е малък.

Мами, помагайте! На 12 дни сме, изцяло на кърма..но беба не ака всеки ден или по веднъж на ден, но доста пълни памперса. Първо педиатъра каза, че не ми стигала кърмата и дадох веднъж ам, което след 20 мин повърна на фонтан..аз не съм съгласна с него, защото направо тека от кърма и започнах да си и давам само от мен. Към мамите с бебета около моето, по колко пъти акате??
Отделно стане ли 21:00ч до 00ч е страшен рев ама направо се тресе...сгъва, свива, гърчи.. просто съм се побъркала. Някой има ли добър гастро да я заведа освен..

# 499
  • София
Привет, мами. Честито на новите бебчета, да растат здрави и силни! 😊

Ние сме изцяло на кърма и си нямам на идея колко изяжда. Колкото му се яде - толкова му даваме. Лошото е, че още си свикваме кога е гладен и кога - просто кисел. Памперсът го пълни с ако поне 6 пъти в денонощието. Много съм доволна и аз от Baby Tracker-a, имам чувството, че само него ползвам на телефона. Много лесно се следи какво се случва, че с тези среднощни хранения и памперси, абсурд иначе да проследя кога сме яли, камо ли да преброя пълните памперси.

Как разбирате дали бебета ви имат колики или са просто кисели? Ние като направим един по-дълъг сън и после 3 часа само се храним, да си наваксаме. 😅 През които 3 часа обаче, когато не яде - киселее. И не знам боли ли го нещо, преуморява ли се..

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 01:33 от ellse

# 500
Бенчита, бебето ти се изхожда перфектно! Бебе на кърма може с дни да не се изска! Кърми си спокойно ❤

# 501
  • София
Лилооо, пускам предложение за име на новата тема, което на мен ми е баш при сърце сега:

Караме си летния сезон на ръце с юлския бонбон 😁🏖️🤱

# 502
Момичета помагайте,  родени сме на 06.07 вече сме бая големи, а не се храним достатъчно. 60мл на хранене, когато дам 90 повръща. Търси храна на час и половина, два не спи гърчи се давам био гая и абоколикен. Няма сън. Нито през деня, нито през ноща.. започвам да се отчайвам.. Изцяло на АМ сме ,родени 2300кг 44см .

# 503
Лиилоо и аз имам предложение - Идват безсънните ми дни и нощи, но щастлива съм, щом юлчето ми сладко е до мен.

Bandita, пробвахте ли да давате нещо средно като стойност/грамаж на АМ - 70-80мл? Ние също вече сме само на АМ. Бяхме на 100мл на хранене, педиатърката ни каза да почваме да даваме по 110-120мл (родени на 03.07, бяхме 2800, в момента сме 3100). Но уикенда ни беше на гости моя приятелка неонаталог и тя като видя как се храним и с колко, ми каза че повръща мляко понякога защото дори и 100 са ѝ в повече и минахме пак на 90мл.

Момичета помагайте,  родени сме на 06.07 вече сме бая големи, а не се храним достатъчно. 60мл на хранене, когато дам 90 повръща. Търси храна на час и половина, два не спи гърчи се давам био гая и абоколикен. Няма сън. Нито през деня, нито през ноща.. започвам да се отчайвам.. Изцяло на АМ сме ,родени 2300кг 44см .

# 504
Bandita[/b], пробвахте ли да давате нещо средно като стойност/грамаж на АМ - 70-80мл? Ние също вече сме само на АМ. Бяхме на 100мл на хранене, педиатърката ни каза да почваме да даваме по 110-120мл (родени на 03.07, бяхме 2800, в момента сме 3100). Но уикенда ни беше на гости моя приятелка неонаталог и тя като видя как се храним и с колко, ми каза че повръща мляко понякога защото дори и 100 са ѝ в повече и минахме пак на 90мл.

[/quote]
 Пробваме понякога изяжда 80, 90, но щом я сложа в легълцето започва да се напъва следва повръщане и хълцане.

# 505
Пробвала ли си да я държиш повече на рамото си и да я оригнеш повече от 1 път ? На мен също ми се случи да повърне и от тогава я оригвам поне 2 пъти и я държа поне 10 минути на рамото си преди да я сложа на леглото.

Пък да не говорим , че сега е в някакъв период, след ядене иска само в ръцете ми, заспива в мен и в момента, в който я оставя я леглото се буди и започва рев , докато не я взема. И така си стои и си се кефи в майка си 😁😁😁.

# 506
Момичета, малкият е на 4 дни.
Мъчим се да се кърмим, имх малко коластра, а кърмата ми "слезе" днес. При опити за кърмене малкият "тръгва" лакомо, но само лигави и си върти главичката наляво-надясно, започва да се сърди и да плаче. Хем иска, хем не знае как или проблемът е в по-малките ми зърна. Захваща само с устничките, а не дълбоко, защото зърната ми са къси. Имали ли друга мама с такъв проблем?

Засега сме на мъчене на гърда и хранене с АМ, ще започна да цедя и да му давам от шише като не се получава от гърда.
Някакви съвети? Disappointed

Още нещо - будите ли бебетата за хранене? Моето спи много дълбоко и спокойно и не знам дали гладно бебе би било спокойно и дали изобщо да го будя Frowning1

# 507
Lettie,На 4 дни аз го будех, едвам ядеше , но все пак хапваше малко. Сега вече на месец не го будя, някой път яде и на 4 часа.

BANDITA, както са ти казали дръж го повече време изправен, моя дори и да не оригне повече от 1 път ако съм го държала повече време върху мен не повръща. Иначе и моя повръща някой път, особено ако го нахраня навън и побързам да го сложа в количката.

# 508
Lettie вземи си силиконови зърна, такъв проблем и аз имах и получих такъв съвет тук, но късно си го потърсих. Цедих се и така давах, накрая намаля кърмата. ММ ми взе зърна, но М размер и бяха големи за нея. Накрая резултатът е, че остана на АМ, а при мен кърмата секна. Ще си знам за зърната при евентуална следваща бременост, за да не стане пак така.

BANDITA, аз винаги я държа поне 10 минути, независимо колко се е оригвала, защото понякога стигаме до 3-4 Grinning. Така се презастраховам, а тя така хубаво заспива понякога в мен или в таткото, че не усеща че накрая е в леглото или гнездото.

# 509
Аз не будя детето, храни се изцяло с кърма на поискване, колкото и когато. Понякога яде много и лакомо, понякога за 10 минути е приключила и се буди след час да си дояжда, ако беше на АМ задължително бих хранила под час, но така на кърма, направо ми е жал да събудя детето, тя, милата, освен това е мързеливичка и много трудно се разсънва.

Общи условия

Активация на акаунт