Отговори
# 510
Момичета, малкият е на 4 дни.
Мъчим се да се кърмим, имх малко коластра, а кърмата ми "слезе" днес. При опити за кърмене малкият "тръгва" лакомо, но само лигави и си върти главичката наляво-надясно, започва да се сърди и да плаче. Хем иска, хем не знае как или проблемът е в по-малките ми зърна. Захваща само с устничките, а не дълбоко, защото зърната ми са къси. Имали ли друга мама с такъв проблем?

Засега сме на мъчене на гърда и хранене с АМ, ще започна да цедя и да му давам от шише като не се получава от гърда.
Някакви съвети? Disappointed

Още нещо - будите ли бебетата за хранене? Моето спи много дълбоко и спокойно и не знам дали гладно бебе би било спокойно и дали изобщо да го будя Frowning1

Аз също съм така, вземи си силиконови протектори, с тях засукват лесно, направо се родих с тях и нямам проблем.

# 511
Момичета, кажете откъде да взема кърпа/платно за погача? Не искам от тези по интернет с имена и подобни, просто обикновена бяла.

# 512
Момичета, как сте? Аз се включвам с една малко по-различна тема, но как се чувствате с всички коренни промени в ежедневието. На мен честно казано започна доста бързичко да ми тежи фактът, че от месец и половина не съм излязла от нас (като не броим разходките с количката около блока). Вече ми се струва лукс ходенето до магазина, а да не говорим как ми се ходи да ввечеряме някъде навън или пък на море... а аз стоя сама в апартамента по цял ден Confused Знам, че е период и ще отмине, но понякога ми се иска и на мен сутрин като мъжа ми да си се наглася в нормалнк дрехи (а не само пижами), да се гримирам и да си отида в офиса Grinning

# 513
Момичета, как сте? Аз се включвам с една малко по-различна тема, но как се чувствате с всички коренни промени в ежедневието. На мен честно казано започна доста бързичко да ми тежи фактът, че от месец и половина не съм излязла от нас (като не броим разходките с количката около блока). Вече ми се струва лукс ходенето до магазина, а да не говорим как ми се ходи да ввечеряме някъде навън или пък на море... а аз стоя сама в апартамента по цял ден Confused Знам, че е период и ще отмине, но понякога ми се иска и на мен сутрин като мъжа ми да си се наглася в нормалнк дрехи (а не само пижами), да се гримирам и да си отида в офиса Grinning

Wow мислех че съм само аз със същите мисли и чуства! Даже се притеснявах че не е редно да мисля така и да нямам желание да съм нон стоп само с бебето!!
Но и а такова желание имам точно да се облека не в ношницата за кърмене или да отидем с мъжа двамата на вечеря заедно !!!!

# 514
  • София
Ами обличайте се по-хубаво поне за разходките в парка. Знам, че е трудно покрай храненето и бързането да се излезе. Аз за парка се обличам така че да не ме е срам, ако ме видят някакви познати или колеги, да речем. Почти както бих отишла на работа, просто с дрехите, които ми стават и са подходящи за момента. По-скоро това да имам хубави дрехи, подходящи за кърмене ми се струва като следващото предизвикателство. Докато е топло пак е горе долу-лесно с потници, рокли и т.н., но после не знам как ще е.

Освен това в парка се ходи винаги с едно безкофеиново кафе в чашката на количката и се чувствам като бял човек, макар и за кратко. 😊

Wow мислех че съм само аз със същите мисли и чуства! Даже се притеснявах че не е редно да мисля така и да нямам желание да съм нон стоп само с бебето!!
Но и а такова желание имам точно да се облека не в ношницата за кърмене или да отидем с мъжа двамата на вечеря заедно !!!!

# 515
А защо не го правите? Аз си се оправям и обличам както преди, да някой път е много набързо, но все пак слагам по един бб крем и едно червило. Също така вече няколко пъти излизаме вечер с ММ и баткото, да знам че говорите за излизане само двамата , но пак е нещо. Сега ми се струва лесно излизането, бебето си спи в количката, после ще е приключение. Всичко зависи от вас самите.

# 516
Ама момичета, не се лишавайте! Ние с ММ излизаме, пътуваме просто има още едно човече с нас. Даже септември отиваме на морето за 2 седмици. Аз смятам, че появата на дете не трябва да заробва родителите. Вечерни разходки на прохладно, какъв му е проблемът на морето или една вила примерно в планината? То на детето дали в София, дали в Бургас или в Пампорово (примерно) си му трябват едни и същи неща, само че на едното място въздуха е в пъти по-пръсен. Е да, спането е малко по- тегаво вече... амааа

# 517
Понякога наистина е сложно, още повече ако имаш и по-голямо дете. А тия жеги допълнително усложняват нещата, защото часовете, които стават за разходка са ограничени. Ние почти не можем да излезем, защото сутрин каката спи до късно, а не мога да я оставя сама вкъщи, не искам и да я вдигам. Вечер пък ако сме навън бебка спи в количката и после вечерния сън е труден. 🤔😔 Аз, въпреки че съм минала по този път, отново се чувствам като bibons и Alexandrova17. Донякъде си е до вътрешна настройка и как ги усещаш нещата.

# 518
Колкото и да се старая да съм като преди, не става. Дрехите трябва да са за кърмене, винаги съм на тръни да не ми звъннат, че малката плаче. Ние отидохме на морето тя като стана на 20 дни, отскачах до плажа за по 1 къпане , но ми беше стрес кога ще звънне телефонът. Дрехите са съобразени с кърменето. Абе... не е като преди. А и баткото страда от жегите, просто не е за излизане.

# 519
Никак не е лесно това с излизането и разнообразяването наистина. И аз съм и с батко на 3, кърмата не ми достига и все цедя и смятам   додаването на АМ. Така ако сме навън все трябва да се прибера за цеденето, то навън не става. Още малко търпение, докато се понаредят навиците и ще влезем в по-поносим ритъм, особено като се понамали броя хранения  на по-малко от 7 на ден Blush
Тези, които минаха прегледа към 1вия месец, може ли да споделите-колко е наддало бебчето, как е минало и т.н. На нас ни предстои на 10 консултацията, няколко дни преди да навърши месец.

# 520
Да, да ако е на кърма разбира се , че е по-трудно, спор няма.

Онзи ден бяхме на консултация, наддал е 1кг, само на АМ , записахме час за ортопед след 2 седмици. От тази нощ е със сополи и се дави постоянно, едвам спи и яде, пръснах Стеримар тази сутрин и заспа. Педиатърката не ми дигна и след малко пак ще й звънна, че не знам по колко пъти мога да пръскам от спрея.

# 521
Ние преди два дни бяхме на консултация. На 01.02 стана на 1 месец. От 3,400- при раждането /3,300 ни изписаха/ е станал 4,600. На смесено хранене сме. Лекарката каза, че е отличник. 😁 Искам да минем само на кърма, но е много трудно.
За излизането при мен е същата работа. Ако отида до лидъл се чувствам все едно съм в мола 😁 по цели дни сме си у нас даже и вечер не ми се излиза, защото е към  6-7 още е супер топло и докаро се оправим и излезем то ще си стане време за баня…
Много лошо ми влияе това седене постоянно вкъщи, с никой не се срещам, по цял ден си говоря с бебе и мозъка ми е каша.
Даже миналата седмица се скарахме с таткото, защото той по цял ден е на работа прибира се вечерта къпи се, хапна и ляга. И така цяла седмица не можехме да се видим за повече от 5 мин. И накрая му казах да се прибере по-рано да се видим. Прибра се и ми вика ще се чуя с един приятел и докато се върне ние с детето се бяхме изкъпали и заспали. И се разсърдих, че говори по телефона толкова време, а няма време да ми обърне внимание. Не знам дали бях права 😁
Та такива работи…. Дано да захладнее малко времето, да направим някакъв режим и да излизаме повече, че не се издържа…

# 522
Вчера бяхме на консултация. За 1 месец и 10 дни е наддала 1килограм и половина и 7 см. Само на кърма е. Имала много голяма фонтанела та се постреснах като напипах и аз само кожа без череп отгоре... иначе ваксината , която се слага на 2 месеца ще я забавим и ще я сложим на 3, защото няма да ни има, но не било плоблем

# 523
  • Варна
Хелти,Ивайло беше със сополи и кашлица ,ама яки сополи (прехвърлихме му вирус)... ЛЛ ни посъветва освен промивки да му капвам вот.Ц по една капка сутрин и вечер и да му давам остатъка да го изпие. Ние 3 седмици не успяхме да се оправим,даже аз бях на антибиотик заради синузит. Бебочко мина най гадното за 5 дни. Да чукна на дърво сега промивам по веднъж на ден. Иначе мисля,че може по много пъти да се промива.

Аз също си се оправям както преди и си излизам на кафе,виждам се с приятели и т.н. даже бяхме и на леко купонче скоро (да живеят бабите и дядовците 😁)
Кофти при мен е,че сутрин докато се оправим с баткото и бебето става 10ч и вече много цщжега,та сутрин излизаме за по час,макс два. Вечер наваксаме до 10ч 😁

# 524
Здравейте момичета, ние току що се връщаме от консултация. Вече тежим 4100 гр., което значи, че е качил 1500 гр. за последния месец и 5 дни. За последните две седмици 600 гр. Smiley Храни се изцяло на кърма, отначало с шише, след това започна директно на гърда. А вчера бяхме на очен преглед - там също всичко е наред. Какво повече може да иска човек?! На разходки ние също не излизаме в тези жеги, двамата сме си самички по цял ден. Добре, че сме в къща, та вечер като се поразхлади излизаме на двора. Като ви чета се успокоявам, че не всичко е наред и нещата, които ме притесняват се случват и на други... значи е нормално Relieved

Общи условия

Активация на акаунт