Отговори
# 660
Здравейте момичета. Още ни е рано, но аз нямам търпение и вече гледам проходилки. Въпроса ми е към мамите с по големи деца имате ли представа проходилките, който имат и опция бънджи дали са хубави. Знам, че е до детето, но искам да взема, но се чудя дали отделно бънджи или в комбинация с проходилка.

# 661
Не съм ползвала проходилка с баткото изобщо, според мен изчакай, ще видиш, че може и да не ти потрябва, то бебчо сам си показва. Също, с проходилка често свикват някак на пръсти да стъпват бебоците, което малко трудно се отучва после.

# 662
Balenata това ми е ясно, че зависи от детето. Номер 1 от 6 месеца до 1 година стоеше само в проходилка и проходи на 1г и1 месец. Номер 2 в проходилка стоя 5 пъти за 5 мин и само пълзеше и той проходи на 1г и 1 месец.

# 663
Вие давате ли някакви сокове или плодове направени на пюре, питам защото всички са ме погнали, че не давам едва ли не уморявам детето от глад. А на 2 месеца ми се вижда рано ..

# 664
  • София
Рано е, естествено. Ние не му даваме нищо друго освен кърма. Тези сокове или захар с вода и такива неща са толкова от миналия век, че думи нямам. Като е жаден, като е гладен - кърма. Наддава си предоволно, пълни си памперсите. Детето е спокойно и си спинка.

Вие давате ли някакви сокове или плодове направени на пюре, питам защото всички са ме погнали, че не давам едва ли не уморявам детето от глад. А на 2 месеца ми се вижда рано ..

# 665
  • Варна
Абсолютно подкрепям ellse. Давам само чайче от копър,защото го успокоява,тоест съм му въвела вече копър. За плодове и зеленчуци,докове пюрета и такиванеща е мнооого рано.

# 666
Аз плодов сок - морковен - ще давам може би от около края на трети месец. Добре или не, само на кърма няма как, бебетата си растат и ядат повече, а това не е мандра, ще дойде момент, в който кърма няма да е достатъчна, аз предпочитам тогава вече да съм въвела сокове, пюрета, а не да се Чудя какво да правя и да тъпча детето  АМ.

# 667
Аз плодов сок - морковен - ще давам може би от около края на трети месец. Добре или не, само на кърма няма как, бебетата си растат и ядат повече, а това не е мандра, ще дойде момент, в който кърма няма да е достатъчна, аз предпочитам тогава вече да съм въвела сокове, пюрета, а не да се Чудя какво да правя и да тъпча детето  АМ.

Ние в момента сме изцяло на АМ. И аз мисля тогава да започна, но всички са учудени, че не давам от сега и само ме коментират. Чули, недочули в джаза са акъл да дават.

# 668
Аз не мисля, че още са им готови стомахчетата на бебетата за сокове. Но пък и не мисля да отлагам чак толкова много, ще кърмя колкото мога, но ще въвеждам постепенно и сокове, и пюрета и варени зеленчуци - броколи и др. Крали Марко чак мога и да не отгледам, но поне ще съм спокойна, че детето ми е нахранено.
Ако бяхме на АМ, сигурно щях да бързам със соковете, не знам, но колкото и пробиотици и пребиотици да съдържа, колкото и "био" да е, все някакви резерви имам към АМ. А ако мога, много ми се иска да замразявам и по малко кърма за пюренцата по-късно.

# 669
Ох, момичета, вашите бебета по колко спят през деня? Моята хубавица хич не иска да спи през деня и се побърквам. Нищичко не мога да свърша вкъщи, а какво остава да си почина за малко... Вечер заспива към 22:30-23 и спи до към 5-6 сутринта. След това хапва и заспива пак от 6-7 до 9 сутринта и след това през деня най-много да дремне 1-2 пъти по 30-40 мин и това е... чак до 23 часа вечерта...

# 670
Оле с тези пюрета и сокове помислих, че съм в грешната тема 😁 и аз не давам нищо. Само чай от копър.

Доста майчета се похвалиха, че са махнали нощното хранене. Как стана ? Astonished
Нашето момче хапва около 21:00 след банята после заспива към 22:00-23:00 и се събужда в 2:30-3:00 за мляко. После пак в 5-6.
Иска ми се да яде към 24:00 и да става в 6.

# 671
Нашата като направи 2 месеца сама махна нощното хранене. Стане ли 20 ч и става война ако закъснения с къпане, ядене и в 21 е заспала. Става сутрин към 5 и нещо яде и пак заспива. В 9 е следващото ядене и цял ден предремва по 30 Тина мин. Ние сме само на АМ и към края на 3 месец ще почна сокчета от домашни моркови и постепенно захранване. С предните деца на 6 месеца си ядяха всичко подходящо за бебе.

# 672
  • Варна
Мария,все ед о описваш нашият график 😁😁😁
Аз също смятам да започна захранването рано (към 4,4 и половина месец).
Незнам защо обаче смятате,че АМ е краят на света. Съвсем обратното.

# 673
Оле с тези пюрета и сокове помислих, че съм в грешната тема 😁 и аз не давам нищо. Само чай от копър.

Доста майчета се похвалиха, че са махнали нощното хранене. Как стана ? Astonished
Нашето момче хапва около 21:00 след банята после заспива към 22:00-23:00 и се събужда в 2:30-3:00 за мляко. После пак в 5-6.
Иска ми се да яде към 24:00 и да става в 6.

На мен пък ми е мечта да спи няколко часа 🤣🤣 няма ден, няма вечер. Спане 30мин макс. Не сме спали даже незнам, от кога...

# 674
Един от вариантите да махнете нощното хранене е да въведете режим на хранене през 3-3.5 часа, като последното да е в 24:00, а следващото в 06:00, ако се събуди през този порядък бебето се храни, но обикновено се научава да не се събужда след около седмица. Аз обаче храня моето бебе около 22:00, след което приспивам, събужда се веднъж към 04:00, после в 07:00, мен ме устройва перфектно, защото, ако се храни в 12 и 6, мъжът ми ще има не повече от 4-5 часа сън на денонощие, което не е твърде ок.

Бандита и моята беба спеше по малко, но вече много я изморявам Simple Smile прекарваме между 3 и 5 часа дневно навън, чистият въздух много я изморява, освен това правим физически упражнения, които ни показаха в болницата, показвам й играчки, разказвам й приказки или просто говоря, но и тя е като пумпал, много се върти, рита с крачетата, маха с ръчичките и сила не й остава.

Общи условия

Активация на акаунт