Отговори
# 360
С доста силни болки и около 20 часа контракции, 2 дни преди термин, за щастие по естествен път се роди Лъчезар 💙💙💙 3 и 200, 50 см. Бях обещала да пиша, след като всичко мине. Имам доста шевове и болки, но важното е че, бебчо е добре. Няма такава магия и такова щастие. Утре ще ми го донесат, моля, имам нужда от палчета да ме отпуснат силните болки и да успея да му се нарадвам. 😇

# 361
Честито за всички нови бебчета! Разписам се и аз след седмица под наблюдение в болница, закъсняло секцио и много притеснения се появи Мартин! Всяка болка се забравя , когато видя малката мишка. Успех на неродилите мамчета. Наистина мига е вълшебен Simple Smile

# 362
Честито на вас и вашето бебче! Да носи много щастие на мама и тати!
Не ви ли сложиха упойка малко за облекчаване на болката?

[чquote author=Kaq369 link=topic=1346642.msg43159030#msg43159030 date=1626312869]
С доста силни болки и около 20 часа контракции, 2 дни преди термин, за щастие по естествен път се роди Лъчезар 💙💙💙 3 и 200, 50 см. Бях обещала да пиша, след като всичко мине. Имам доста шевове и болки, но важното е че, бебчо е добре. Няма такава магия и такова щастие. Утре ще ми го донесат, моля, имам нужда от палчета да ме отпуснат силните болки и да успея да му се нарадвам. 😇
[/quote]

# 363
Връщам се от прегледа в болницата и съм малко по-спокойна.
Всичко е наред само едни думи не мога да разчета, а ми е интересно какво пише, а и това 1 пръст свободно не знам 1 см разкритие ли значи какво People Ok Woman
Ако някоя знае или може да разчете може да помогне Grin
В неделя пак ще ходим, тези същите от днес са на смяна и се разбрахме така, и ще решаваме какво ще става вече за по-нататък. Blush

# 364
Най -накрая и аз да се разпиша!!! В понеделник на 12 юли с планирано секцио (заради гестационен диабет и проблеми вътрешно като разположение и формация на матка, шийка и тн) се роди моето момче Мартин!!!💙💙💙
Още се чуствам като незнаеща какво прави(особено като заплаче) и боря това кърмене(засега успях да предизвикам малко коластра от едната гърда само), но пък е толкова невероятно да го гледаш извън корема този мъник!!!
Ако някоя има въпроси за секциото в Токуда съм насреща!!!
Успех на всички чакащи!!! Да мине всичко лесно и бързо и да гушкате скоро здрави бонбони!!!!

# 365
Честито на новите мамчета! Много здраве ви желая и бързо възстановяване! 💋💋 и мен съвсем скоро ме чака секцио и честно да си кажа съм доста притеснена!

# 366
Честито на вас и вашето бебче! Да носи много щастие на мама и тати!
Не ви ли сложиха упойка малко за облекчаване на болката?

[чquote author=Kaq369 link=topic=1346642.msg43159030#msg43159030 date=1626312869]

Не, по време на раждането вляха само малко окситоцин, а след него засега нищо, но ще търпя, с шевовете отдолу няма как 🤷‍♀️, важното е че бебчо е добре 💙

# 367
Явно всички ни тресе една и съща. Аз на 16 съм на лекар и ще уточним дата за секцио. Иначе термина ми е на 02.08

Моят термин също е 02.08.,но утре ми е датата за секцио. 16 юли. Моля ви, стискайте ми палци вкупом. По - голямо шубе от мен няма. А ми е второ раждане. 😊

# 368
  • София
Привет на всички вече настоящи и бъдещи майки! Аз бях спряла да следя и не съм и писала от първата тема насам. Щях да си спестя толкова притеснения, през които са минали много от вас, ако бях по-редовна. Нооо през последната седмица ви изчетох с голям интерес - толкова много бебчета има вече.. Green Heart Purple Heart Стискам палци да са ви живи и здрави, все така да ви радват! Blush

Аз съм 40+1 днес и ходя всеки ден на тонове, докато не реши да се появи бебо. Няма никакви индикации за идването му обаче - коремът още е високо, главичката му не е влязла в таза ми, плацентата последно казаха 2-3та степен (т.е. има накъде да зрее още), шийката на последния преглед за разкритие беше 4.5см (което като ви чета вас е дооста) с никакви симптоми за скъсяване, омекване или разкритие. Нямам и контракции, само това стягане понякога на матката, но не е съпроводено с никакви болки - АГто не го брои за контракция това, казва, че ще разбера като дойдат истинските. На всичкото отгоре бебо е едър - почти 4 кила вече (което дори с допустимата грешка на ехографа при измерването, пак е бая). Та напълно споделям вече отчаянието на всички около термин, които нямат търпение да раждат.. и които постоянно ви питат дали не е дошъл момента. Аз дори събрах залагания за дати от приятели и познати, които само ме питат. Но освен, че датите една по една отминават, друго не се случва. Sweat Smile Иначе се опитвам и аз да го накарам да дойде вече - пробвам с разходки, стълби, тренировки, топката, ядене на люто, фурми, череши, довечера ще ида да търся и сок от ананас.. Joy Не че виждам засега резултат, но нали трябва и нещо да се прави, че да минава това време. Някоя майка имала ли е успех с някое от тези или друго от "бабешките лечения" за стимулиране на раждане, моля да сподели. Hug

А за родилите вече - знам, че сте притиснати от времето, но всяка история за раждане, повярвайте, е полезна и интересна за всички ни - така че разказвайте смело. Blush Аз се интересувам от всякакво раждане в Токуда - стискам все още палци за нормално, но се подготвям психически, че ако много пренося ще съм секцио.

Прекрасен ден на всички и се извинявам за дългия пост.. Hands Pray

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 19:59 от ellse

# 369
Стискам, стискам за всички нас. Нямам търпение вече да дойде и моето време. Но ще се мъча поне още седмица да устискам

Явно всички ни тресе една и съща. Аз на 16 съм на лекар и ще уточним дата за секцио. Иначе термина ми е на 02.08

Моят термин също е 02.08.,но утре ми е датата за секцио. 16 юли. Моля ви, стискайте ми палци вкупом. По - голямо шубе от мен няма. А ми е второ раждане. 😊

# 370
Момичета,
Един страничен въпрос - как да съхраня малко кърма за няколко часа. По принцип храня от гърда, но много се се разраниха зърната и реших няколко дни да цедя. Подготвих си бутилка със 100млл, обаче маймунката изяде само половината, та ми се иска да си хапне остатъка довечера.

# 371
  • София
До колкото съм запозната аз, кърмата си е напълно ок при съхранение в хладилник до 24 часа, а на стайна температура - за около 2 часа.

Момичета,
Един страничен въпрос - как да съхраня малко кърма за няколко часа. По принцип храня от гърда, но много се се разраниха зърната и реших няколко дни да цедя. Подготвих си бутилка със 100млл, обаче маймунката изяде само половината, та ми се иска да си хапне остатъка довечера.

# 372
Здравейте мами! Честити да са новите попълнения! Flowers Tulip
Yst_89, в хладилник 24 часа може, въпреки, че според нашия педиатър 12 часа максимум. На стайна температура аз четох за 4 часа, тя каза до 30 минути. Общо взето цедиш и даваш веднага. Но ако е от хладилника трябва да я стоплиш преди да я дадеш. Аз слагам шишето в чаша с гореща вода за няколко минутки, колкото да се изравни с телесната температура.
Аз да се похваля от няколко дни се кърмим иначе и аз цедях и давах в шише, но взе, че захапа и реших да опитаме. Тази седмица бяхме на очен лекар и трансфонтанелна ехография и за сега всичко се развива както трябва.

# 373
Да попитам мамите родили секцио, преди 2 седмици родих и до преди 2 - 3 дни имах лохии след това спряха и преди малко изведнъж пак една кръв тръгна? През деня и някакви менструални болки имах това нормално ли е?

# 374
Аз се включвам с малко по- нестандартен въпрос. Правите ли секс в 9тия месец и правихте ли вече родилите мами? Аз съм 39 седмица и 1 ден и не сме го правили от доста време, а желанието е голямо. Четох, че даже е хубаво да се прави в края на бременността за предизвикване на раждане, но ме спира това, че преди седмица 2 дни ми пада тапата и сега не зная с паднала тапа дали е хубаво да правим секс. Иначе нямам никакъв друг дискомфорт или болки.

Общи условия

Активация на акаунт