Отговори
# 375
Ние правим, почти всеки ден именно с тази цел..да предизвикаме раждане, но за сега не помага 😀
Аз снощи бях на тонове..беба беше заспала и акушерката я събуди..гооляма грешка 😀 малката полудя, започна да рита, пулса 180.. ядоса се доста 😀😀
На мен днес ми е термина, боли ме кръста цяла сутрин..а дано е някакъв знак 🤷‍♀️

# 376
Да се разпиша и аз. Днес с планово секцио се появи на бял свят нашият Матей! Чувството е неописуемо

# 377
Честито на новите мами, да са ви живи и здрави бебчетата Hug

Аз съм с чести, но безболезнени контракции.
Като цяло се чувствам добре, от вчера ме 'опъва' и наболява ниско долу в ляво, като преди цикъл. Тапа не е падала още.
Нямам търпение вече да си гушкам бебче Hug

Към вече родителите /непланово/ момичета - Имахте ли някакви симптоми ден - два преди да настъпи момента Grinning
Успех на всички очакващи! Flowers Four Leaf Clover Heart

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 09:53 от Lettie

# 378

Аз съм с термин утре и с чести, но безболезнени контракции.
Като цяло се чувствам добре, от вчера ме 'опъва' и наболява ниско долу в ляво, като преди цикъл. Тапа не е падала още.

Към вече родителите /непланово/ момичета - Имахте ли някакви симптоми ден - два преди да настъпи момента Grinning

Аз раждах планово, но бебо май го е знаел, защото 2 часа преди да тръгна към болницата ми изтекоха водите и яки контракции изведнъж, без никакви индикации предните дни Grinning

# 379
Да попитам мамите родили секцио, преди 2 седмици родих и до преди 2 - 3 дни имах лохии след това спряха и преди малко изведнъж пак една кръв тръгна? През деня и някакви менструални болки имах това нормално ли е?

И аз родих преди 2 седмици със секцио и лохите я ги има, я ги няма. Тъкмо като се замисля, че са спрели и следващия път идват пак с по-червен цвят. Менструални болки аз нямам.

Ние от няколко дена сме сами тримата с таткото и беба. Преди това едната баба беше при нас, понаучи ни на това и онова и действаме сега самички. От днес ще идва и другата баба, после пак ще сме с помощ. Гледаме да сме си самички, но честно да си кажа, доста е добре като има още две ръце, независимо за какво са. Така през деня поне може и двамата да почиваме, вместо да тичаме да видим как е бебето.
Иначе аз кърма.... никаква нямам. Цедя се през 3 часа, но както един ден имаше доста и от тогава количеството спада. Даже вечерта едвам цедя по 10 мл от двете гърди. И за това яко си я храним с адаптивно мляко. Сега се борим и с колики и с повръщане (сменихме млякото заради това). Сега чакаме поне коликите да спрат, защото доста и пречат да заспива.

# 380
  • Варна
Лети,моите контракции бяха средно чести,по скоро не чести,също безболезнени,ама абсолютно безболезнени,само стягане... Е бяха достатъчно ефективни за 3см разлритие 😁
Усещах прорязване ниско долу преди да тръгнем към болницата.
Момичета,докато бяхме в родилното,една девойка роди пред болницата🥰
Вени,ако четеш,май беше в твоята стая 🤔 Надявам се всичко да им е наред,поне изглеждаха добре 😍 Та от това се опасявах най-много,но в крайна сметка второто раждане се оказа двойно по-дълго 😁

# 381
YoKamburova, да ти кажа за цеденето с помопа, често то не е показателк колко кърма имаш, аз храня изцяло на гърда, детето си расте, педиатъра каза, че се развива добре и расте в рамките на нормалното и няма нужда от дохранване, обаче цедя ли се с помпа, прекосили да изцедя и 5 мл. Отделно е много важно каква е помпата, ако е електрическа на каква функция е пусната, абе 100 неща са, та не се води по нея.
Сукането на бебето кара гърдите да пускат значително повече кърма от стимулацията с помпа, така че не се притеснявай за това и ако искаш да кърмиш не се предавай ❤
Честито на всички мамчета.
Мили момичета, тъй като станахме много родилите и аз не мога да смогна, дали ще е удобно да ми напишете на лични съобщения информацията за бебчетата и да го сложа на заглавния коментар! Благодаря ви много и прегръдки на вас и съкровищата ви!

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 08:05 от Лиилоо

# 382
Лиилоо, благодаря за съвета, знам че най-добрият стимулатор за кърма си е бебето, но проблемът е, че аз нямам почти никакви зърна, милата я пробвах да засуква, ама няма какво Confused. Още в болницата ходих на консултация по кърмене и жената каза, че в момента няма какво да засуче и са много малки. За това сме на помпа, но не се предавам и продължавам да ѝ давам каквото имам, да не е изцяло на АМ. Надявам се да поизпъкнат малко, за да си суче от гърда, а не все от шише.

# 383
Лиилоо, благодаря за съвета, знам че най-добрият стимулатор за кърма си е бебето, но проблемът е, че аз нямам почти никакви зърна, милата я пробвах да засуква, ама няма какво Confused. Още в болницата ходих на консултация по кърмене и жената каза, че в момента няма какво да засуче и са много малки. За това сме на помпа, но не се предавам и продължавам да ѝ давам каквото имам, да не е изцяло на АМ. Надявам се да поизпъкнат малко, за да си суче от гърда, а не все от шише.
А защо не слагаш силиконови зърна? Моята приятелка също е така и благодарение на тях си кърми вече 3 месеца.

# 384
Мами, аз днес се връщам от преглед с добри новини - 2 см разкритие, добри тонове на бебчо и страхотни подготвителни контракции. Та очакваме тези дни нещо да се случи ☺️ ще наблягам на разходките ии може би скоро ще мога и аз да се похваля 😍

# 385
Anna, супер са си и майката и бебето, даже мъникът беше по-адекватен от двете дами в стаята, родени в болнична обстановка. 😁😁😁

При нас мъката с храненето продължава, вече развивам страхова невроза, като наближава часа за ядене. Много е сънлива бебка и не мога да я събудя, за да яде от шише, за гърда и дума да не става.

# 386

Моето раждане не беше планово много исках да родя нормално,но беба беше напречно. Та на въпроса ти, вечерта към 01:00 ме хванаха контракции чести, но безболезнени сутринта към 08:30 започнаха леко болезнени до 11:00 вече беше нетърпимо в 12:00 бях в болницата, докторите казаха, че до сутринта ще родя нормално, но се наложи спешно секцио на същият ден в 18:10.

# 387
А защо не слагаш силиконови зърна? Моята приятелка също е така и благодарение на тях си кърми вече 3 месеца.

Подкрепям, и аз се родих със силиконовите протектори, 3 дни в болницата се измъчих, от вчера кърмя с тях и бебо успява да засуче, че и гърдите ми станаха доста големи и си болят. Пробвай с протектори, мисля, че ще имаш успех. Моите са тези, но на Нук също ги хвалят.

# 388
Тази консултантка по кърменето как е констатирала нещо без да даде решение на проблема и да даде насоки за по-добро кърмене... тяхната цел е за това. Поне в болницата, която бях аз едва ли не ми обясняваха, че аз няма да успея да кърмя и да си давам АМ, момичето, което беше с мен също ѝ обясняваха как тя няма зърна, подходящи за целта.... моляяя? 2 дни по-късно детето ѝ ядеше само кърма и го изписаха със 50 гр по-едро от раждането! Тези “консултанти” в болниците за мен са абсолютно некомпетентни... ще ме извиняват, все едно държат да си пробутат АМ. Не искам да звуча като човек, който притиска майките да кърмят, знам колко е изнервящо, напрягащо и тн. някой да не спира да те натиска, когато ти е много трудно и си несигурен, но наистина, щом имаш трудности обади се на някой от Ла лече лига или Ася Демирева, или Хедра, това са хора, които могат истински да помогнат. Кърменето е трудна работа, особено при практиките в болницата да отделят детето за дълго време, да го хранят с АМ без дори да попитат родилката иска ли, да ти обясняват да си му даваш, че нямаш кърма (което твърдо не е така, освен ако имаш здравословен проблем).
Аз пак казвам, нищо не е на всяка цена, но в България толерират много АМ в болниците и истински съсипват психически младите родилки, че няма да се справят и масово жените вярват в това, трябва да си жесток непукист за да не се усъмниш във възможностите ти.... това е тъжно много...
за това казвам, вярвайте, че тялото ви може да направи всичко.

# 389
  • Варна
Вени,супер,много се радвам ❤️
Аз също благодарение на силиконовите зърна успях да преодолеят началните проблеми с кърменето.

Момичета,нашето пъпче се оказа инфектирано. Голяма мъка ми е...
Отделно май сме го претоплили (макар,че не го обличаме много...)
Поне от това си мисля,че е този обрив...по цялото тяло е

Общи условия

Активация на акаунт