Отговори
# 555
Момичета,рано ли е за цикъл? Бебчо е на 38 дни,кърмене до 10ти ден да кажем.
Уж ми бяха спрело лохиите и от три-четири дни се появи ярко червена кръв със съсиреци,като си ми върви обилно... Чудя се дали е възможно да ми дойде на след месец... Как мислите
Ана след първите две раждания кърмих до 15 ден, а лохийте спираха преди 10тия и двата пъти на 40тия ден ми идваше цикъл. Този път лохий имаше до към 20тия и цикъл дойде на 50 тия. Така че е възможно.

# 556
От снощи го оставям да спи по коремче,  (на 13 ти става на 1 месец), не знам защо, но не спира да плаче ако не е по-корем и няма биба в устата, главата си я вдига, но не може да я задържи все още дълго време, даже се пробва да лази ама миличкия няма толкова сила, приплъзва се 20 30 сантиметра. Яденето е по абсолютно същия начин.

И нашият главно така спи! Най се успокоява и веднага заспива ако го сложим по корем и главата настрани с биберон( който после изплюва).
Първо ме беше леко страх да спи така но после видях колко много я харесва позата!

# 557
Момичета, слагате ли сол като къпете бебето? Вкъщи като дойдат бабите само ме упрекват, че не слагам

# 558
Ходихте ли вече на преглед? Как премина? Чудя се кога да отида, знам че трябва около 40ти ден (което е днес) ама на мен още ми тече , та се чудя какво да правя🤷‍♀️

# 559
Момичета, слагате ли сол като къпете бебето? Вкъщи като дойдат бабите само ме упрекват, че не слагам

И мен така, щяло да "мирише". Отговарям, че хората са го измислили: Фа, Рексона, Дав.... 🤣🤣🤣

# 560
За солта ние в началото слагахме по 1 кафена лъжичка, защото бабите, сестра ми всички казаха, че трябва. Че даже и яйде слагахме- за костите. Оставаше само и фиденце да сложим и да стане супа 🙈. После прочетох повече колко са вредни тези неща и спряхме веднага.

За пъпките и на мен ми излизат на същите места….

Ние вчера правихме пита. Голям цирк беше. Свекървата беше поканила някакви хора, за които не знаех. Бяхме 20 човека стана пълен панаир…нямаше столове и подаръчета за всички.. ама и това поне мина.

Днес бяхме попа да ни сарандиса.

# 561
  • Варна
Момичета,моля ви опълчете се на роднините... Може да направите големи бели с тази сол 😔😳 или мед...

# 562
Здравейте, аз съм от августовските мами, но следя и вашата тема. За постоянния плач пробвали ли сте методите на д-р Харви Карп от книгата "Най-щастливото бебе"? Има и клипчета в youtube, които правят книгата малко излишна да се чете.
Аз онзи ден родих и не съм имала още възможност и нужда да пробвам всички стъпки, но познати и непознати казват, че имат успех.
Моята има няколко определени интервали през деня и един вечер около 21:00ч в които започва да реве и изпада в страхотна истерия. Чела съм книгата и прилагаме всичко, при нас повиването върши чудеса. След минута вече е спокойна, а след 5 даже и заспала 😀
П.П Няма да навлизам в темата за солта, защото моето мнение е изключително крайно и за мен това е пълно безумие, само ще ви кажа да внимавате да не изгорите кожата на децата, защото скоро в Родопите имаше смъртни случай точно заради такива традиции..

# 563
Последния болничен кой го продължава? Личния лекар на детето или моя личен лекар?

# 564
Последния болничен кой го продължава? Личния лекар на детето или моя личен лекар?

Аз бях питала педиатърката на прегледа ѝ за 1 месец и каза, че тя трябва да продължи болничния след този издаден от болницата.
Относно прегледа на родилката - моят АГ каза, че трябва да се видим 7 седмици след раждането, т.е. след 40 дена и не е имало уточняване дали ще съм още с кървене или не. Но аз родих със секцио, не знам дали има разлика прегледа на жена родила естествено или секцио.

# 565
‼‼‼‼‼Мили момичета, спането по корем е адски опасно!!! Освен ако не е отгоре ви! Моля ви прочете за това и не ги слагайте така сами никога да спят!
Солта изсушава кожата потресаващо!
Анна, съвсем нормално е да ти дойде цикъла ако не кърмиш, не се притеснявай

# 566
  • София

След болничния за 42 дена след раждането, който се издава от болницата и отделението, следващия болничен го издава проследяващия педиатър на детето. И от родилното така ми казаха и педиатърката ми каза да ѝ напомня като стане време, за да ми го издаде.

Ето една статия: https://kenguru.bg/sled+razhdaneto/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJO … rMpWLQtiLcZmvYxe-
Където пише за болничните и други административни задължения около бебо - например акта за раждане, подаване на заявление за еднократна помощ от държавата за първо дете и такива неща. 🙂

# 567

След болничния за 42 дена след раждането, който се издава от болницата и отделението, следващия болничен го издава проследяващия педиатър на детето. И от родилното така ми казаха и педиатърката ми каза да ѝ напомня като стане време, за да ми го издаде.

Ето една статия: https://kenguru.bg/sled+razhdaneto/1/MlW-gRWbIRWzMdKHU9WfcJSvYJO … rMpWLQtiLcZmvYxe-
Където пише за болничните и други административни задължения около бебо - например акта за раждане, подаване на заявление за еднократна помощ от държавата за първо дете и такива неща. 🙂

Благодаря, тя е отпуска до 17.08, пък болничния ми изтича утре. На първия преглед при нея спомена , че трябвало личния лекар да го продължи и затова питам,но както и да е , така или иначе е отпуска и утре ще отида до личната.

# 568
Момичета, случвало ли ви се е бебето да спи повечко и да не можете да го събудите, за да яде? Моята калпазанка вчера не спа цял ден, заспа чак в 12 вечерта, а сега пък само спи, хапяа малко и заспива. Дали е, защото в изморена след вчерашния маратон от цял ден неспане? Thinking

# 569
За солта ние в началото слагахме по 1 кафена лъжичка, защото бабите, сестра ми всички казаха, че трябва. Че даже и яйде слагахме- за костите. Оставаше само и фиденце да сложим и да стане супа 🙈. После прочетох повече колко са вредни тези неща и спряхме веднага.

За пъпките и на мен ми излизат на същите места….

Ние вчера правихме пита. Голям цирк беше. Свекървата беше поканила някакви хора, за които не знаех. Бяхме 20 човека стана пълен панаир…нямаше столове и подаръчета за всички.. ама и това поне мина.

Днес бяхме попа да ни сарандиса.
Да и моята свекърва пита ще го солим ли детето (но не смее да пита мен, мъжа ми е питала) казах да слагам ли и оцет и захар и да го мариноваме това бебе направо. И други неща чух безумни от типа на "как ще му давате капки за колики то толкова малко бебе пък вече му давате лекарства" и как е полезно да плаче, което беше върха 😒🤬

Общи условия

Активация на акаунт