Отговори
# 570
Момичета, случвало ли ви се е бебето да спи повечко и да не можете да го събудите, за да яде? Моята калпазанка вчера не спа цял ден, заспа чак в 12 вечерта, а сега пък само спи, хапяа малко и заспива. Дали е, защото в изморена след вчерашния маратон от цял ден неспане? Thinking

Откакто се е родила е така. Заспи ли веднъж трябва да я будя, за да яде. Рядко ще се случи тя сама да стане. Само през нощта, ако е правила дълга пауза.

# 571
Тези хора са превъртели. Това с меда ми е "любимото" бяхме хванали гъбички, имахме червено гърло и кашлица. На 16 дни. Свекърва ми, ми даде "гениалната" идея, да я мажа по ГЪРДИТЕ и в устата с мед. Ужас.  А пък за соленето е всеки ден драми, не давам. Живеят си някъде в 13-ти век хората..

# 572
  • Варна
Олеле или пък свекъра ми преди близо 4г ме пита за баткото дали сме го вдигали вече за врата...да се издължавал 🤣 Познайте какво му отговорих 😊

# 573
  • София
Привет, и на мен ми е интересна темата за бебеносенето, надявам се да има и други ентусиасти тук. Има няколко групи във фб, където се обсъжда, както и се продават и препродават раници и слингове: Бебе в слинг или Бебносене и т.н. Има и сайтове, в които може да се вземе под наем такава раница да се пробва за седмица дали ще е удобна като модел, защото цените им са в порядъка на 200-300 лв.

От това, което съм чела досега знам, че е най-препоръчително първите 3 месеца бебето да е в слинг, а след това може и в раница. Но повечето популярни марки (като ErgoBaby и Tula) обаче наистина пишат от раждането, което според мен е да си продават продуктите. Знам само, че е важно крачетата на бебо как седят/висят и трябва да са в правилна ортопедипна позиция (като жабче).

Ползвате ли раница или слинг ? Някъде четох, че се ползват след като бебето стане на 3 месеца. А тези ергономични раници, които гледам /Tula/ на някои от моделите пише, че стават за ползване още от самото раждане.

# 574
Ние си взехме хибриден слинг caboo. Нещо между слинг и ергономична раница е. Използвали сме го няколко пъти. Удобен е много, на мъника също му е комфортно... заспива почти веднага, но явно му е много топло сега в него. Последния път като бяхме на разходка и постоя повечко (разбирайте около час) като го извадихме беше вир вода целия. Да отбележа само, че го носи татко му. Може би е много топло сега точно за нашият модел. Четох иначе, че има и специални летни модели. С тях сигурно ще е по-добре. За есента ще е перфектен.
И само да допълня, взехме го втора ръка на мноого поносима цена. На самия слинг нищо му няма, изпрах го и си функционира прекрасно. Wink
Поздрави от нас на всички недоспали мами! Hug

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 10:46 от SummerStorm

# 575
Ние се бебеносим. За лятото е доста непрактично, защото има голям шанс от прегряване, обаче е безумно удобно, когато ходя на пазар, разхождам кучето сутрин, бебка спииии и е много спокойна, а усещането е като да е в коремчето и си я галя. Аз съм със слинг( caboo lite) , но не от тези, които са само шалове, а вече зашит за слагане, за секунди я поставям в него. Взехме го от Сгушени, първо под наем и след това го купихме. Препоръчвам Сгушени, страхотно отношение, консултацията беше обстойна, във всеки момент са на линия по вайбър!

Последна редакция: ср, 11 авг 2021, 12:26 от Лиилоо

# 576
  • Варна
Лило,я кажи как е с кучо и бебчо 😊 Аз съм израснала с куче от както се помня... Уникална любов,само като се сетя и всички мили и детски спомени изплуват (почина на 20 годишна възраст). Тъкмо се бях наканила да взема куче и забременях (таткото е против,но като знам аз как съм израснала и искам и моите деца да я усетят тази любов😁)

# 577
Ние сме и с куче и с котка. Наще също са с куче и сестра ми. Като идем на вилата и е зоологическа градина. Интересното е, че всички пазят детето. Моето куче спи там където е бебка. По принцип не обича деца (кучето ми) и се бях притеснила, но тя направо е влюбена в бебето.
Иначе драмата е само с повечето чистене, но като виждам как животните я обграждат и се гушат в нея и ми е толкова миличко. Котката преди лежеше върху корема ми, сега е или в краката на бебето или дупе в дупе 🤣. Не припарва в кошарата ѝ, само като в гушната в мен и котката идва.
Не знам, за мен да отглеждаш дете със животни е прекрасно. Поня аз как цяло детство мечтах за едно кученце (накрая си домъкнах сама, без да питам никого 🤣) и сега давам това на бебка. Животните са любов. Не ни тежи да гледаме всички. Ето, разхождаме се със слинг сутрин с кучето, имаме прахосмукачка робот и всеки ден минава апартамента. Че има косми от мен, ММ, кучето и котката - ясно 🤣 няма пълно отърване, но къде ли не прочетох, че бебе отглеждано със животни е минимален шансът да получи проблеми, педиатъра също не се притеснява.
Та Анна, вероятно ТМ не иска куче, че знае, че той ще разхожда сутрин и вечер основно 🤣, а за теб ще е обичането.

# 578
Аз бях леко притеснена какво ще се случи, имаме 2 кавказки овчарки (ако не сте ги виждали погледнете в интернет), които могат да изядат чужд човек ако влезне в двора, но явно си усещат, че това човече е наше. Като сме на двора идват ближат му крачетата супер внимателно, ако се разплаче веднага тотичват, абе не го бях очаквала 🥰
Лило,я кажи как е с кучо и бебчо 😊 Аз съм израснала с куче от както се помня... Уникална любов,само като се сетя и всички мили и детски спомени изплуват (почина на 20 годишна възраст). Тъкмо се бях наканила да взема куче и забременях (таткото е против,но като знам аз как съм израснала и искам и моите деца да я усетят тази любов😁)

# 579
Момичета, вашите бебчета като лежат държат ли си вече главата напред, за да могат да гледат нагоре? Моята бебка все още лежи с глава, обърната само на едната или на другата страна и не знам кога трябва да започне да си я задържа и нагоре. Задържа я за няколко секунди като й я наместя, но после пак се килва на една страна.

# 580
Bibonss, когато сложа бебчо по гръбче с главичка нагоре стои много малко и я извърта настрани.

Момичета, аз също съм с въпрос. Моят бебок е на 2 седмици и се обръща в леглото сам. Thinking Много се учудих като миналата сутрин го видях обърнат на 180° /крачетата горе, главичката в долния край на леглото/. Много е "жилав" и опитва да държи главичката си сам, когато го оригвам и постоянно я върти насам-натам. Също така спинка с 'опъната' назад главичка, не иска да застане нормално.
Към мамите с опит - Не е ли много мъничък да прави такива 'номера' Thinking Скоро имаме консултация с педиатъра и ще питам и него. А по тази тема - татковците идват ли с вас и бебчето на прегледите при педиатъра?

# 581
Нашата беба също се върти доста в леглото. Тя е вече на месец и 10 дена, но се опитва да си държи главата (когато иска де, защото ако я оставиш по корем понякога почва да мрънка, че не ѝ е ок), върти я постоянно навсякъде и понякога не можем да я одържим с таткото. Вече се опитва да спи по гръб и така ѝ е още по-лесно да се върти от ляво на дясно и обратното. А почти всяка вечер за нощно хапване я намирам по широчина на леглото и да удря с крачета решетките, въпреки че е сложена по дължина.Grinning
Относно посещенията при педиатъра - ние ходим заедно с ММ. Той я носи по принцип, за да ме пази все още от операцията. Също така понякога изслушва повече какво ни обяснява, след като аз съм заета да събличам и обличам беба. Всеки помни различни неща и пита за други. Педиатърката ни не ни прави проблем, че сме двамата.

# 582
  • Варна
При нас от три седмичен си задържа главата като го сложа на рамо обаче. Сега е по здраво (месец и половина вече). Като го сложа легнал на корем я вдига колкото да я обърне на другата страна. Иначе това му е любимото да го сложа на рампи той гледа назад. Баткото също обичаше много така. Дано се сетя да снимам утре

# 583
Бебка легнала по гръб си мести главата от ляво надясно и обратно,  може да си я задържа и по средата, ако се е загледала в нещо. На месец е. В леглото и тя се мести напречно по часовниковата стрелка.
Иначе,  от вчера е със запушен нос и се притеснявам, то и аз съм с някаква хрема. Не зная от мен ли е хванала или от спането на отворена врата или прозорец в опит да не прегреем в жегите. Затруднява това храненето й, неспокойна е. Случвало ли се е на някого, просто е много мъничка, баткото чак на 7-8 месеца ми е бил  с хрема.

# 584
И при нас започна от много малък, вчера направи 1 месец и като го сложа по корем или върху мен и му е интересно си я вдига и я задържа за по 30 секунди понякога и повече, знам, че е много малък и ми е странно, още повече това, че прави опити да лази.
При нас от три седмичен си задържа главата като го сложа на рамо обаче. Сега е по здраво (месец и половина вече). Като го сложа легнал на корем я вдига колкото да я обърне на другата страна. Иначе това му е любимото да го сложа на рампи той гледа назад. Баткото също обичаше много така. Дано се сетя да снимам утре

Общи условия

Активация на акаунт