Отговори
# 585
Здравейте, мами. От вчера наблюдавам, че започва да има колики. Дадоха ми анасон, но се чудя дали да го използвам. Някоя от вас пробвала ли е да сподели мнение и как го е приготвяла? Имам и чай на хип също така и инфакол капки, до момента нищо не съм използвала.

# 586
Бебка легнала по гръб си мести главата от ляво надясно и обратно,  може да си я задържа и по средата, ако се е загледала в нещо. На месец е. В леглото и тя се мести напречно по часовниковата стрелка.
Иначе,  от вчера е със запушен нос и се притеснявам, то и аз съм с някаква хрема. Не зная от мен ли е хванала или от спането на отворена врата или прозорец в опит да не прегреем в жегите. Затруднява това храненето й, неспокойна е. Случвало ли се е на някого, просто е много мъничка, баткото чак на 7-8 месеца ми е бил  с хрема.

Ние на 16 дни имахме запушен нос и червено гърло, за гърлото имахме сироп, а за носа само физиологичен разтвор.

# 587
Здравейте, мами. От вчера наблюдавам, че започва да има колики. Дадоха ми анасон, но се чудя дали да го използвам. Някоя от вас пробвала ли е да сподели мнение и как го е приготвяла? Имам и чай на хип също така и инфакол капки, до момента нищо не съм използвала.
Ние сме с много тежки колики. Давах чай от анасон на пакетчето пише как се приготвя,давах инфакол,инфаколик,саб,мама натура,лефакс сега сме на колийф,все същото си е при нас. Рев по цял ден,нищо не ни помага! Но ако сте с по-леки колики пробеай едно,ако не действа скед няколко дни сменяй и имай в предвид,че е с натрупване всичко. В момента има дни в които не е рев по цял ден,в момента му давам колийф и борина,мисля ме от борината ефекта е най-голям. Дано вашият случай е по-лек!

# 588
  • Варна
Момичета,аз май забелязвам подобрение след час на хип,който с от копър и лайка (в едни сашета на прах е)

# 589
Здравейте мами!Следя ви всяка публикация,но се оказа че си имам ревльо вкъщи и не ми дава миг спокойствие...При нас коликите почнаха още от ден 5ти като се прибрахме от болницата.И до ден днешен нищо не ни помага а Александър е вече на 2 месеца почти..Понякога ми иде да се затворя някъде и да си порева и аз..кой знае кога ли ще минат тези пусти колики..Аз исках да ви попитам вашите бебета усещате ли да са ревниви?Питам ,защото онзи ден бяхме на разходка и се наведох да погаля едно кученце и моя както си кротуваше избухна в рев,все едно ревнува..а може да си внушавам...Поздрави на всички и успешен ден ви желая-Една изперкала мама!

# 590
Много е натоварващо това с коликите наистина, то не остава секунда на спокойно будуване, в което малко да се нарадваме на бебка. Дано към 3 ти месец намалеят.
Момичета при вас кога поставят първата ваксина при педиатър след тези от раждането в болницата? При нас май ще е 2м след ваксините в болницата, а си мислех че трябваше да е след 1.

# 591
Много е натоварващо това с коликите наистина, то не остава секунда на спокойно будуване, в което малко да се нарадваме на бебка. Дано към 3 ти месец намалеят.
Момичета при вас кога поставят първата ваксина при педиатър след тези от раждането в болницата? При нас май ще е 2м след ваксините в болницата, а си мислех че трябваше да е след 1.
И при нас ще е на 2ри месец.

# 592
Момичета , влизам да споделя.
От 10тия ден е с колики. Вече е на месец и няколко дни. Последните 4 5 дни е някакъв ужас, не знам дали от колики или нещо друго , но няма едно нормално хранене. Докато я храня реве , та се къса, зачервява се, свива си краката и отпуска и така се храни около един час на почивки. Не знам какво да правя. През нощта не е така, изяжда си и си заспива спокойно.
Минахте ли такъв период, ще отмине ли скоро? Започвам да се притеснявам, че може би проблема е друг.
Моля за съвет. Бъдете здрави.

# 593
При нас вече втора месец бушуват коликите. Даваме му какво ли не.. без кой знае какъв резултат. Напоследък вече не са чак през цялото време, но като го хванат са страшни. Когато го заболи и започне да се превива му сгъваме крачетата леко към коремчето и повдигаме дупето. Пръцва няколко пъти и се усппкоява. Другото, което правим е лек натиск на коремчето и масаж по часовниковата стрелка.

# 594
По колко мл АМ давате? И колко хранения?

И нашето момче от 5ти ден е с колики. Ужасно е. Баба ми вика изгледала съм 15 деца, внуци и правнуци и такова чудо не съм видяла 😁 вечер си го прехвърляме каго горещ картоф.. Първо дете ми е и всички ми казваха “ааа, то в началото само ще спи и яде”… съня при нас е мираж 😁 изобщо не бях подготвена за такива колики. Дано да минат по-бързо, че е ужасно да го гледам как се мъчи.

Аз искам да ви питам имате ли въртележка над леглото ? Че в една книга четох, че е хубаво да се слага след 4 месец, а искам вече да купя да пробвам дали ще му е интересно, а не знам дали е време ?

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 14:06 от Mariya66666

# 595
Здравейте!
Бих искала да знам кърмещите майки дали спазват някаква "диета"/силно казано /, избягвате ли млечни продукти, яйца, ? Имате ли храни, които ограничавате или не?

# 596

днес свалих тези примерни менюта,защото вече не знам какво да ям.Все си мисля,че нямам достатъчно кърма.Личната каза да не се яде диня или пъпеш,домати  по време на кърмене и от плодовете в момента ям само нектарини,сливи и ябълки.Ям основно месо ,хрупам по няколко моркова на ден ,кисна сурови бадеми за кърма и наблягам на кисело мляко,кашкавал ,сирене, краставици.Наливам се с вода,аз толкова вода до сега никога не съм пила. И това няма ефект,има колики.Хапвам и по нещо сладичко .Сутрин хапвам сандвич с кайма и кашкавал.Вечер и на обяд ям без хляб,че не искам да качвам килограми.Тъкмо съм свалила и от години не съм била килограмите,които съм сега.

# 597
Интересно... Диня и пъпеш ям и то в обилно количество, може и това да е причината за дискомфорт при бебо. Защо ли не може да се консумират?
Аз по - скоро се притеснявам за млечните и яйцата, защото в едно от изхожданията ми се мярна жилка слуз,а бях яла доста млечни и то силни-овче мляко и кашкавал.

# 598
Мария, въртележка може да слагаш над количката или на шезлонга, (знам, че за над леглото няма смисъл, защото по-вероятно да наруши съня, защото детето се впечатлява и съответно се разбужда) моята бебка си се заглежда (почти 2 месеца е) в тях и много им се усмихва, вече дори се опитва да маха с ръчички да ги хване, ама много слабо 🤣. Аз вече се оглеждам за активна гимнастика.
За коликите пробвахте ли омнибиотик панда, вече има няколко мами (включително и аз), които сме много доволни от него.
За петвалентната ваксина, тя се бие след втория месец. Педиатърката ни вика нас точно, когато навършва 2 месеца, тоест другата седмица. Честно да си призная малко ме е шубе мен, нооо, няма начин 🤷🏻♀. До колкото знам най-травмираща е ваксината за морбили, която е на годинка.

# 599
  • Варна
Момичета,сега забелязахме,че над единия тестис има подутина,лека. Високо на триъгълника...Иначе и двата са си на мястото... Някой има ли представа какво може да е и дали е нормално 🤔 Утре ще го водя до ЛЛ

Общи условия

Активация на акаунт