Отговори
# 600
Може би лимфен възел ,подут от топлото време.

# 601
  • Варна
Бяхме при ЛЛ, предположения за ингвинална херния...Довечера сме в Пирогов на преглед... Тъкмо си бях казала,че няма да го водя без причина по доктори както с първото и те...Причините идват сами.

# 602
Момичета да питам дали и други намират от време на време малко слуз и леко кръв в памперсите?
Четох че може да е свързано с млечните продукти и сега ще пробвам дуета няколко дни.
Според единия ни лекар не е притеснително по скоро било от напъване на малкия…
Някой да е имал подобен проблем? Че съм се панирала аз… все пак и малко кръв си е кръв!!!
Ние иначе сме главно на кърма с едно само хранене с АМ (hipp което ни беше от болницата).

# 603
Аз искам да питам помагате ли някак на бебето да пръцка ? Има ли някакъв начин ? Защото се напъва и плаче страшно много..

# 604
Момичета, току - що гледах прекрасен уебеминар от страницата на Кенгуру относно храненето на кърмачката. Много ми беше полезно да го гледам. Отговорих си на много въпроси.

# 605
  • Варна
Не съм се замисляла за пръцканетл дали има начин за помагане,но ще следя,че сега трябва да избягваме запек и всякакви напъваници😊
Ние сме с херния...след половин месец ще дойдем на преглед и да насрочи дата за операцията.
Ако се влоши трябва веднага ама веднага да отидем до най близката болница и това ме притеснява повече,че да не се наложи да го оперират във Враца 😔 Не знам...там не искам и да си припомням доктор как ни напсува,докато детето ми умираше...

# 606

Сладко си седи, когато не го атакуват коликите, но почнат ли само плаче и се успокоява като го сложа на рамо, дано скоро спрат. Поне хубавото е, че са денем или до 11, след това си прави хубав сън до сутринта. Вече е на месец и 5 дни и тежи 4 600.

# 607
  • Варна
Ввввъъъййй 🤩🤩🤩 Сладууурче и как си държи главата само ❤️❤️❤️

# 608
Момичета, с какви термометри и как мерите температура на бебетата? До сега слава богу не ми се е налагало, но предстои ваксина и искам да съм подготвена.

# 609
Аз мисля да я меря с нормален, както мерим нашата.
Момичета, с какви термометри и как мерите температура на бебетата? До сега слава богу не ми се е налагало, но предстои ваксина и искам да съм подготвена.

# 610
И нашата има доста газове и се напъва и реве доста. И сега пъпчето е отново навън и я водихме да видят да не се е получила херния. Казаха ни да го държим чисто, че малко се е възпалило, но ще се опитат по нататък да го приберат, ако ли не също ни споменаха операция. Disappointed
Опитваме се да не ѝ даваме поводи да реве доста продължително. За напъването ако почне, аз я вземам на ръце и ѝ свивам краката като поставям моята отдолу. Ако е в леглото или гнездото пак гледам да ѝ свивам крачетата и да не им давам да се опъват много. Поне така се облекчава, не ги изпуска. Иначе леко масажирам коремчето едвам го пипам, но заради пъпа спрях да го правя или просто си държа ръката отгоре. Най-лесно ги изпуска ако хапва или е с биберон, явно като суче и този рефлекс или каквото се нарича да се отпуска и ѝ помага да ги освободи.

# 611
  • Варна
При нас баткото е със съвсем лека пъпна хврния (4г) и ни казаха,че може да живее така,но не трябва да се натоварва много физически. Решихме да направим операцията на пъпната е козметична и се възстановява бързо. Но от 2г все отлагахме я за сополи (под пълна упойка е) ,последният път насрочихме дата и прекратиха плановите операции заради ковида... Сега мисля и двамата на веднъж 😳

И нашата има доста газове и се напъва и реве доста. И сега пъпчето е отново навън и я водихме да видят да не се е получила херния. Казаха ни да го държим чисто, че малко се е възпалило, но ще се опитат по нататък да го приберат, ако ли не също ни споменаха операция. Disappointed
Опитваме се да не ѝ даваме поводи да реве доста продължително. За напъването ако почне, аз я вземам на ръце и ѝ свивам краката като поставям моята отдолу. Ако е в леглото или гнездото пак гледам да ѝ свивам крачетата и да не им давам да се опъват много. Поне така се облекчава, не ги изпуска. Иначе леко масажирам коремчето едвам го пипам, но заради пъпа спрях да го правя или просто си държа ръката отгоре. Най-лесно ги изпуска ако хапва или е с биберон, явно като суче и този рефлекс или каквото се нарича да се отпуска и ѝ помага да ги освободи.

# 612
Здравейте! Включвам се с въпрос, как забавлявате вашите бебчета? Понякога полудявам, в леглото, кошарата, в люлката, на ръце, гушкаме се, лежим на спалнята и разглеждаме играчки, говоря му постоянно, пеем песни и пак понякога не ми се струва достатъчно, не е доволен. Ще се радвам, ако споделите. И друг въпрос, взимате ли бебчета на вашата спалня? Марти се чувства доста добре там, притеснява ме това, че е по- мек матрака, а нали не трябва да седи на меко..

# 613
И аз да ви попитам, давате ли вода на бебоците? Изцяло на АМ сме всеки казва различно, но се притеснявам все дали е жадна....

# 614
И аз да ви попитам, давате ли вода на бебоците? Изцяло на АМ сме всеки казва различно, но се притеснявам все дали е жадна....
Вчера го водих моя в Токуда на преглед заради пищенето,има рефлукс и много силни колики,оказа се,че не трябва да даваме на бебето безразборно вода,защото така му засилване коликите и стомаха няма кога да си почива,докторката каза по 30 мл макс 50 за 24 часа,като трябва да е мас преди или след хранене и да в по малко примерно 5/10 мл,също така сме на фризолак от 4 дена така ще е месец,каза никаква био гая нито пробиотици,,защото нарушава чревната флора и раздува червата

Общи условия

Активация на акаунт