Августинки 2021 - Тема 5 💙💜

• 33 343
  • 788
  •   1
Отговори
# 240
Белла, успех от мен 🍀🍀. Бъди спокойна, и всичко ще се оправи, и ти ще си добре, и бебчето, както по горе казаха бебче  ще е в добри ръце и ще има нужда от теб. Да пишеш после как е минало.

# 241
Здравейте, бъдещи мами! 🙂
Аз съм в 33 гестационна седмица. Чакаме момченце и имаме кака на 6г. От две седмици не ходя на работа (учителка съм), а преди седмица вдигнахме сватба. Общо взето бременността ми мина като миг, т. к. почти не се спирах вкъщи. Сега пазаруваме за бебчо и през август го чакаме с голямо нетърпение.

# 242
  • Harmonia Mundi
Успех Бела! Дръж се! Стискам палци и съм сигурна, че всичко ще бъде наред за теб и бебчо!
Ако много се стресираш има едни капки на доктор Бах - Rescue Remedy. Препоръчват да се приемат преди стресово събитие. Съжалявам, че чак сега влизам и не е имало как да ти го напиша по-рано. Sad

Днес ми звъннаха, понеделник ме приемат, вторник или сряда ще е операцията. Дойде ми като гръм от ясно небе, но е по-добре и за мен и за бебчо..защото аз се влошавам. Хемоглобина ми падна на 75, ще ме кръвопреливат и сега събота и неделя ще ми бият Дексаметазон за дробчетата на бебчо. Утре влизам в 33г.с. Силно се надявам всичко да е наред с бебо, само това ме притеснява..

Момичета, относно кърменето, видях, че сте писали доста последните две страници.
Подготвих си една електронна помпа на Авент и сега чета книгата на Хедра за кърменето.
Как ще стои въпроса с почистването на помпата и шишетата?
Надявам се да се получат нещата. За първи път ще ми е. Настроила съм се много положително, тъй като всички мами с които говорех
кърменето е мисия възможна, стига да си упорит и да не се даваш на абстоятелствата. Може ли да изисквам от персонала да не дават вода и адаптирано мляко на бебката, освен ако не се налага по медицински причини първите дни? Някой правил ли е план за раждане? Аз все неуспявам да изкоментирам с моята АГ какво ме притеснява на дирижираното раждане.

# 243
  • Варна
Приеха ме днес в АГ болница, направиха ми тест за упойки (за щастие нямам алергии) вливаха ми глюкози пак и някакъв антибиотик Медаксон, ако не се бъркам ( ако някой знае за какво е този антибиотик?) и отново ми биха Дексаметазон ( като преди това събота и неделя вкъщи ми биха, това поне знам, че е за дробчетата на бебчо) кръвопреливането се надявах да е днес, но май ще е утре евентуално. Просто се надявам всичко да мине по-бързо.. че все още не знам какво следва, какво ще става и ми е напрегнато..ще ви държа в течение.

# 244
Бела, успех и се опитай да бъдеш спокойна. Стискаме палци и чакаме добрите новини.

Въпрос от мен - Колко често усещате хълцането на бебето? В 35г.с. съм и през последните 3-4 дни, хълцането зачести. През час и доста по- продължително от преди. Независимо какви харани или напитки са приети, бебчето си хълца и не се успокоява при движение или смяна на позата. При последния преглед се установи, че е с двойно увита пъпна връв около вратлето, но докторът каза, че не било притеснително. Сега от различни източници попадам на информация, че двете неща са си свързани и честото хълцане всъщност било индикатор за нарушен кръвопоток… Писах на доктора, но все още нямам отговор Sad
Дайте съвети…

# 245
Много антибиотици съм изпила, но този не съм чувала. Аз мислех, че днес ще ти правят секциото. Явно чакат инжекциите за бебчето да подействат първо.
Моето бебе много хълца напоследък. И то продължително. И аз четох за кислорода към бебето, но бях на преглед и всичко си беше ок

# 246
  • Варна
Нее няма да е днес, първо трябва да ме кръвопрелеят един или два пъти , тези дни ще е, но и аз не зном още кога..надявам се да е най-късно вдругиден.

# 247
LilliP, моето бебче хълца всеки ден, понякога по 2-3 пъти на ден за около 10-15 Мин. Да си призная честно не съм чела дали това е нормално, или не, мисля си, че е ок и се надявам да съм права Simple Smile

# 248
  • Варна
Нормално е да хълца, по този начин си подготвя дробчетата за да може да диша самостоятелно. Не се шашкайте 🙂

# 249
То при нещо притеснително, тогава се шашка човек от дребни неща. Аз започнах да обръщам внимание на хълцането, когато разбрах, че му изостават крачетата и докторът обясни, че когато не може добре да се изхрани от плацентата всички ресурси отиват към главата и краката остават на заден план и че всичко е наред. Ама в моята глава как ще е наред, започна да хълца често и аз броя дните до следващия преглед. На прегледа не само си беше наваксал с крачетата, Ами като излязох от кабинета веднага започна да хълца. Но този път знаех защо. По време на прегледа си смучеше пръстите на краката и се разхълца. Та в нашите глави се случват някакви невероятни драми, а те междувременно си ядат краката и бичат айляк.
Дано се вдигне хемоглобина бързо, ще се почувстваш като нов човек направо. Анемията води до депресивни състояния, задух и е много неприятна за майката.

# 250
Бела малко остана, всичко ще е наред. За хълцането и мойта хълца много често, най-вече вечер след като се наям и си легна, направо ми подскача корема. Пъпната връв е увита 1 път ако има значение и си е така от 1 месец. Сега съм пак петък на преглед ще видим как е положението.

# 251
  • Варна
Утре сутрин ми предстои секциото, първата за деня. Днес беше най-ужасния ми ден.. хемоглобина ми беше паднал на 66, тоновете на бебчо паднаха на 70 и от сутринта до вечерта нон стоп бях с кислородна маска и нон стоп следене на тоновете. По едно време като паднаха драстично, ми сложиха две спринцовки с някакво лекарство.. а презптова време аз обърнах очите.. отидох към припадък..но се оправих и цял ден глидах звездички посред бял ден. Кръвопреляха ми две банки кръв и две плазма, 1 албумин и една глюкоза, нищо не бях хапвала, освен вливанията, антибиотици и т.н. Успях да хапна сега вечерта и от 22ч пак глад. Получих страшна паник атака..ревнах.. разтреперих се тотално, страхувам се за бебчето си.. и нямам търпение да го извадят утре, защото ме плаши много да не му стане нещо ... След секциото ще ме кръвопрелеят пак. Силно се надявам всичко да мине нормално, днес ми дойде в повече всичкия този стрес.. 😔

# 252
Звучи ужасно. Господ да ви пази. Щом те следят, това е важното. Хайде да го вадят мъника, той ще си навакса много бързо. Десетина дена да е в кувьоз. Стискам ви палци. Утре ще се почувствате и двамата по-добре и ще се възстановите бързо. Всеки на твое място би се паникьосал. Но още няколко часа и всичко ще е наред. Като се събудиш и малко се освестиш, ако имаш сили, взимай помпата.

# 253
Още малко и ще се видите. Опитай да си мислиш за хубавите страни на ситуацията - как ще си видиш бебенцето и колко ще е щастлив момента, как ще ти олекне като се роди и двамата ще се почувствате добре. Скоро ще се приберете вкъщи и ще си го държиш уютно в прегръдките.
Всичко ще мине гладко сутринта

# 254
  • Варна
Мислех, че хич няма да мога да спя. Поспах, будиха ме от време на време да проверят тоновете, слава богу нямаше пак такива случаи. Сега станах до тоалетна и като знам, че след час предстои контролен хемоглобин и малко след това още една инжекция от любимите ми (Дексаметазон) и след това операция, надали ще поспя пак. Но поне малко успях. Вече съм зверски гладна и жадна, но скоро ше забравя за глад и жажда ми се струва. Опитвам се да мисля положително, просто ме е страх дали ще чуя бебчо да плаче, силно се надявам да успее да си поеме дъх мъничкия ми. Имате ли представа после в реанимация кога ви дават телефона? Че съм чувала, че не го давали, защото смущава апаратите, други казват, че го давали 🤷🏻♀ И хапване, примерно малко шоколад там ли става или първите 24ч стоиш гладна?

Общи условия

Активация на акаунт