Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 975
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Т. е  машината е "проста"? /Не мога да измисля друга дума/. Кое би им се развалило или замръзнало на по-новите модели? Не се конфронтирам, интересувам се. Тази рано или късно ще я сменим. Да знам.

# 271
Електрониката евентуално.
Ползвам две и двете са на остъклен балкон. Засега нямам проблеми.

# 272
По старите модели нямат ли електроника?

# 273
  • Велики Преслав
Ако трябва да сме максимално точни, електрониката, се поврежда повече на температури след 70 градуса. Полупроводниковите елеминти, губят своето съпротивление и окъсяват. При ниски температури, най-много до не тръгне. Аз миналата зима, успешно исуших на температура 2 градуса.

# 274
  • София
Т. е  машината е "проста"? /Не мога да измисля друга дума/. Кое би им се развалило или замръзнало на по-новите модели? Не се конфронтирам, интересувам се. Тази рано или късно ще я сменим. Да знам.
Проста - ако имаш предвид по-малко електроника - не знам, може би. Мисълта ми беше, че е по-здрава, т.е. от по-качествени материали, съответно по-устойчиви на атмосферни влияния и влага от конденз.

# 275
Здравейте
Какво мислите за тази сушилня
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-GORENJE-D-724-BL/p/682674

По принцип търсим тих уред, защото имаме една комбинирана, която е много шумна.
Благодаря.

# 276
  • Варна
Модела отдавна не се предлага и е изчерпан навсякъде.
Аз лично също ползвам сушилня на марката,но е от най-високия им клас.Доста хора във форума сме с такава и всички са доволни,но от ниския им клас не бих купил.Въпреки,че за тази цена трудно ще намерите нещо читаво,а за тихо съвсем не вярвам.

# 277
  • Пловдив
Здравейте! Някой има ли пералня и сушилня на Gorenje, които са сложени една върху друга? Използван ли е свързващ кит?

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 11:35 от meg_n

# 278
  • Бургас
Привет, бихте ли ми дали препоръка коя от тези двете машини е за предпочитане и защо? Изчетох темите, знам, че първата е силно препоръчвана, мъжът ми сякаш клони към втората и така си седим и се чудим. Бюджетът е макс 1500, а сме се спрели на тези, защото държим да ги видим и са налични в тукашните ни магазини.

https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … Gorenje%20DA83ILI

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-SAMSUNG-DV80T52 … IBuvzfmUBcdr39wO4

Последна редакция: чт, 02 сеп 2021, 12:02 от Marid

# 279
  • Велики Преслав
Дала сте един и същ линк. Само на Горението

# 280
  • Бургас
Дала сте един и същ линк. Само на Горението
Редактирах, благодаря!

# 281
  • Велики Преслав
И двете са хубави.
Самсунга е с повече глезотийки, а Горението е с по-опростено меню и с нея по-лесно се работи!

# 282
  • София
Привет, бихте ли ми дали препоръка ...
Втората

# 283
  • София
Ако мога да съдя за Самсунг сушилните по Самсунг пералнята ми - според мен са добри. Менюто за мен е доста user friendly при Самсунг.
Загледах сега спецификациите - при Горение ми харесва това с йонизирането, при Самсунг бързата програма и трите сензора за засичане степента на изсушаване. Направи ми впечатление това за филтъра при Самсунг:
Иновативната система за филтиране 2-в-1 е базирана на двуслоен мрежест филтър. Така няма нужда от отделен филтър за топлообменника, което улеснява поддръжката. Две аларми също ще ти напомнят, когато филтърът и топлообменникът имат нужда от почистване.

Нали не съм имала друга сушилня, да попитам: не са ли такива мрежестите филтри на всички машинки? Моят е такъв, но имам и долу една решетка, която също чистя с прахосмукачката (доколкото се ориентирам, или това е филтърът на кондензатора, или чистя топлообменника - но кое от двете, не знам).
П.П. Това с алармите за почистване на мен би ми вършило добра работа и ми харесва като екстра.

# 284
  • София
не са ли такива мрежестите филтри на всички машинки?
Скрит текст:
Моят е такъв, но имам и долу една решетка, която също чистя с прахосмукачката (доколкото се ориентирам, или това е филтърът на кондензатора, или чистя топлообменника - но кое от двете, не знам).
П.П. Това с алармите за почистване на мен би ми вършило добра работа и ми харесва като екстра.
Не, някои нямат вътрешното, а имат нещо като гъба долу. А съм с такъв филтър, който си показала и долу почти нищо не се събира и рядко го чистя с прахосмукачката. Иначе индикатора за показния филтър и контейнера за вода ми светват след всяко сушене (нормално).

Общи условия

Активация на акаунт