Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 912
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
С тези 600 оборота центруфуга сушилнята ще работи дълго...много дълго...
Знам.
Ще я сменим и нея, но няма как да стане сега. Тогава ще ви досаждам в темата за пералните машини. Grinning
С тези ниски обороти на пералнята рискувате много скоро да останете без сушилня. Това Ви го казвам съвсем сериозно. Ако стане така, да знаете, че гаранцията няма да покрие щетите и язък за чудесната сушилня.

# 331
  • Велики Преслав
В упътването на сушилнята(gorenje DA83IL/i) пише,че центрофугирането трябва да е на минимум 800 об./мин.
то да е на минимум, как да стане като пералнята може до 600. Ще изтърпи до нова пералня

# 332
Знам.
Ще я сменим и нея, но няма как да стане сега. Тогава ще ви досаждам в темата за пералните машини. Grinning
С тези ниски обороти на пералнята рискувате много скоро да останете без сушилня. Това Ви го казвам съвсем сериозно. Ако стане така, да знаете, че гаранцията няма да покрие щетите и язък за чудесната сушилня.
Разбрах Ви!
В такъв случай ще се огледаме и за нова пералня по-скоро от предвиденото.
Благодаря Ви за предупреждението!

А на този етап все още мога да оставям дрехите да се поизсушат на терасата. Зимата ми е голямата мъка.
Благодаря на всички за полезните съвети и напътствия!

# 333
mar4ela, в краен случай, пускай по още една или две допълнителни центрофуги, преди да ги сложиш в сушилнята.

# 334
Имам позната, която не зная по какви съображения, първо простира дрехите, после ги доизсушава в сушилнята. Дали за икономия на ток, дали си щади дрехите-не зная. Неудобно ми е да питам. Та и така може.

# 335

А може и кратко, много кратко Wink

# 336
  • Пловдив
ЧС,имах предвид памучни дрехи,които са центруфугирани на 600 оборота,сушилнята ще ги суши дълго време,а може и да не ги изсуши напълно,да останат влажни.Сега разбрахте ли?

# 337
ЧС,имах предвид памучни дрехи,които са центруфугирани на 600 оборота,сушилнята ще ги суши дълго време,а може и да не ги изсуши напълно,да останат влажни.Сега разбрахте ли?

А аз използвах Вашия пост за да се пошегувам и в същото време да посоча и друг проблем. Разбира се, че едно мокро пране ще се суши дълго, спор няма. Но също така претоварената сушилня може да се развали преждевременно (което също беше споменато от няколко човека), тоест ще работи много по-кратко от предвиденото. И заради играта на думи и шегата написах съвсем вярно твърдение по начин, пасващ си с Вашия пост.   Надявах се да няма нужда да обяснявам такава шега, базирана на факта, че"сушилнята работи" може да се разбира по два начина:
- колко трае един цикъл на сушене
- колко години ще остане в експлоатация
И понеже е абсолютно ясно, че слабо центрофугирани дрехи ще се сушат дълго, а същото така, че претоварена сушилня ще остане в експлоатация кратко, мислех че никой няма да приеме буквално абсурдното ми твърдение, а ще схване шегата.

Сега разбрахте ли?

# 338
Явно ви хареса моята компания, така че сега ще си говорим и в темата за пералните. Grinning
Аз нали хич не обичам да пазарувам. Grinning
Не съм слагала пералнята в сметките, защото работи.
 Но и не съм толкова глупава, че да съсипвам уреди заради икономии. В крайна сметка гледам да ги ползвам възможно най-дълго време и без много ремонти, затова ги пазя (не като ми стоят за украса Grinning).

# 339
  • Deutschland/HE
Здравейте, спрели сме се на ето този Бош и сега чета, че не препоръчвате това самопочистване на кондензатора. Какъв е проблема там?
Бях гледала и АЕГ, но точно заради самопочистващия филтър се насочих към Бош-а.

# 340
Явно ви хареса моята компания, така че сега ще си говорим и в темата за пералните. Grinning
Аз нали хич не обичам да пазарувам. Grinning
Не съм слагала пералнята в сметките, защото работи.
 Но и не съм толкова глупава, че да съсипвам уреди заради икономии. В крайна сметка гледам да ги ползвам възможно най-дълго време и без много ремонти, затова ги пазя (не като ми стоят за украса Grinning).
Е, много ясно! Вече сме се скрили зад ъгъла, потриваме ръчички и те причакваме Smiley  Hands Clap   Нали си ни разбрала к'ва напаст сме Satisfied

Предварителна настройка: не очаквай от новата пералня да изкара без ремонт и половината време, което е изкарала старата и не ги сравнявай. Много от старите, добри марки, днес не струват и пукнат грош. Избирай, загърбвайки миналото.

# 341
Я виж ти?Въпроса не е за тази тема, но да питам след като по горе писахте за оборотите, че 600 и 800 са малко. Вие на колко оборота пускате пералня? Не се ли съсипват дрехите много бързо? Аз никога не съм пускала нашата на повече 🤔😄

# 342
  • Велики Преслав
Нищо им няма на дрехите. Аз пера всеки ден на 1600 оборота най-малко на 1200. Пък дрехите се захабяват от други фактори и няма вечно да съм с тях.

# 343
Я виж ти?Въпроса не е за тази тема, но да питам след като по горе писахте за оборотите, че 600 и 800 са малко. Вие на колко оборота пускате пералня? Не се ли съсипват дрехите много бързо? Аз никога не съм пускала нашата на повече 🤔😄

Нищо им няма. Пък и от какво да се съсипват? Притискат се с по-голяма сила към барабана и толкоз. Аз слагам всякакви на високи обороти, даже и фини тъкани.
Иначе има някаква логика, че в стреч материите еластичните нишки се късали. Или че при дрехите с мембрана тя се къса. Това мога да го приема, ама иначе днес прах всякакви цветни дрехи (в това число и бански, и сутиени, и фино бельо)  на 1600 и нищо му няма.

# 344
  • до най-прекрасния мъж
Аз центрофугирам на 900 оборота. Сушилнята ми се регулира преди първо пускане, като се посочва на колко оборота е центрофугирано прането. Нямам проблем, не ми удължава програмите. Макс на пералнята ми е 1200, но единици пъти съм я пускала на толкова. Вече е стара и си я пазя, защото много си я харесвам и не искам да я сменям.

Общи условия

Активация на акаунт