Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 53 905
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
На максималните обороти пускам центруфуга-1400,дрехите са добре.

# 346
Аз центрофугирам на 900 оборота. Сушилнята ми се регулира преди първо пускане, като се посочва на колко оборота е центрофугирано прането. Нямам проблем, не ми удължава програмите. Макс на пералнята ми е 1200, но единици пъти съм я пускала на толкова. Вече е стара и си я пазя, защото много си я харесвам и не искам да я сменям.

Моята на 1600 мърка като котенце, а на ниски обороти е някак по-тракаща. Помня как свеки преди време пускаше максимум 800 и пералнята и като луда. И я беше страх, че ако вдигне оборотите ще вземе да избяга от банята Grinning Едва я навих, че това е някаква резонансна честота и на по-високи обороти ще е по-добре. И се оказах права - доста се укроти.

# 347
И аз всичко на 1400 пускам.

# 348
На моята пералня максимума е 1200 . Вече почти винаги пускам на максимална центрофуга .
Хич не я щадя , пускам на макс . обороти , пера и на максимални градуси , поне 2 пъти в седмица ..
Дрехите излизат много по_сухи . Сушилнята суши под 1 час и 20 минути , 5 _ 6 кг пране .

# 349
  • до най-прекрасния мъж
Аз центрофугирам на 900 оборота. Сушилнята ми се регулира преди първо пускане, като се посочва на колко оборота е центрофугирано прането. Нямам проблем, не ми удължава програмите. Макс на пералнята ми е 1200, но единици пъти съм я пускала на толкова. Вече е стара и си я пазя, защото много си я харесвам и не искам да я сменям.

Моята на 1600 мърка като котенце, а на ниски обороти е някак по-тракаща. Помня как свеки преди време пускаше максимум 800 и пералнята и като луда. И я беше страх, че ако вдигне оборотите ще вземе да избяга от банята Grinning Едва я навих, че това е някаква резонансна честота и на по-високи обороти ще е по-добре. И се оказах права - доста се укроти.
При мен на 1200 е по-зле, направо се разхожда по коридора. Преглеждана е, няма нищо разбито, сменихме й преди 2 години лагерите, нивелирана е и пак. На 900 е добре, така че засега това ме устройва. Излезе желязна и искам да я ползвам колкото мога по-дълго. На 11 г и има хляб в нея, пере добре и съм много доволна. А навремето беше най-евтиния модел Електролукс, за 450 лв я взех.

# 350
Електролукс имаха преди десетина години някои много качествени модели. То всички големи марки имаха- нямаха счупване.

# 351
При мен на 1200 е по-зле, направо се разхожда по коридора. Преглеждана е, няма нищо разбито, сменихме й преди 2 години лагерите, нивелирана е и пак. На 900 е добре, така че засега това ме устройва. Излезе желязна и искам да я ползвам колкото мога по-дълго. На 11 г и има хляб в нея, пере добре и съм много доволна. А навремето беше най-евтиния модел Електролукс, за 450 лв я взех.

Затова се разхожда - евтините са много леки и нямат маса да демпферират вибрациите.

# 352
  • Велики Преслав
Аз пък оставам вече с друго нагблудение. Пелалните имат контрагайси на крачетатат. Ако не са затегнати резбата им поддава. Теглото съко е важно, особенно настилката отдолу.

# 353
Електролукс имаха преди десетина години някои много качествени модели. То всички големи марки имаха- нямаха счупване.

Не само големите. Имам Аристон от 15 години. С 1000 оборота. Тогава масово бяха 600-800 оборота. Майстор не е видяла.  Единственият ѝ кусур е, че няма опция "допълнително изплакване". Има отделно програма за изплакване която е около 40 минути.

# 354
  • Велики Преслав
Не е вярно че масово са били така. Моя Аристон е от 2003-2004 и е 1600 оборота, че и с инверторен мотор. В България внесоха Whirpool със сушилня 1000 оборота през 1996, а още през 1988 в Кореком имаше перални WA 861 с горно отваряне и 800 оборота. Просто онези по-бавнооборотните бяха по-евтини.
По темата. Аз не бих си купил пералня 2000 оборота и да пера на 800. Защо да тормозя сушилнята.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 07:39 от Vasil Vasilev 676271

# 355
Добре. Моят спомен е друг. А това, че вашата е с повече оборота, въобще не значи, че масово са били такива.

# 356
  • Велики Преслав
Изредих няколко, точно за това. 2003 най-популярната пералня беше Аристон AVD 109. Тя беше 1000 оборота и инверторен мотор. Доста си бяха пералните над 800 об.

# 357
Василев,правя разлика между доста и масово. Но приемам на доверие казаното от теб, за да не спамим повече.

# 358
  • гр. София
Аз пера на 1000 оборота - нова ми е пералнята, АЕГ, на 2 години.  Максимума й обаче е 1200. От скоро съм със сушилня Шарп, пускана веднъж, та нямам наблюдения още.

# 359

Затова се разхожда - евтините са много леки и нямат маса да демпферират вибрациите.
Имала съм в 2 жилища Електролукс, купувани онези години. И двете бяха по 85 кила. На тази марка не са/не бяха леки. По друга причина е била ниска цената, но като се замисля какви бяха цените, не била ниска, а просто на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт