Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 51 423
  • 736
  •   2
Отговори
# 555
Цитат
This rating shows how much of the humidity the dryer can condense and collect. Lower ratings mean that some of the humid air is released into the room’s air.
Excessive humidity is bad for health, not to mention, it provides a breeding ground for bacteria and mould. It increases heating costs during winter and it’s bad for buildings in the long run.
Tumble dryers need well-ventilated environments. The lower the condensation efficiency class, the more you’ll need to ventilate your laundry room.

Превеждам за всеки случай, макар едва ли има нужда, ама нали не се толерират цитати на чужд език:
" Тази класификация показва каква част от влагата може да бъде кондензирана и събрана от сушилнята. По-ниските класове означават, че част от влажния въздух се изпуска в помещението.
Излишната влага е вредна за здравето, да не споменаваме, че предоставя условия за размножаване на бактерии и мухъл. Тя увеличава и разгодите за отопление през зимата и е неблагоприятна за сградите в дългосрочен план.
Сушилните машини изискват добре вентилирани помещения. Колкото по-нисък е класът на кондензация, толкова повече проветряване ще е необходимо за мокрото помещение".

Линкът е остарял като класове, но не и като дефиниции и обяснения.
https://www.beko.com/en-en/support/tumble-dryer--using--article/ … ryer-energy-label

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 12:53 от Черна станция

# 556
И аз все още се чудя за този модел на горение. Тази функция за йонизирането на дрехите дали я използвате често?

# 557
И аз все още се чудя за този модел на горение. Тази функция за йонизирането на дрехите дали я използвате често?
Поне при моя модел, йонизирането не се добавя като опция по желание, а си е активна към всички програми.
Предполагам, че именно заради нея, дрехите ми не се наелектризират, дори, когато не ползвам омекотител.

# 558
Здравейте,
Може ли мнение коя от двете сушилни е по-хубава?
Наистина просто нямам никакъв опит какво да гледам. Благодаря ви!

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-DF%C2%A074 … %C2%A0PA/p/680727

https://www.technomarket.bg/sushilni/indesit-yt-m08-71-r-eu-09176697

# 559
  • Велики Преслав
И двете са ужасни. Какъв е максималния ни бюджет

# 560
Благодаря за обратната връзка. Нещо до 700 лв :/

# 561
  • София
Обикновен сушилник за стая, може и 2, както и таванен простор за терасата, ако имаш такава.

# 562
По-добре изчакайте докато можете да вдигнете малко бюджета. Нищо свястно не можете да си купите за тези пари.

# 563
Извинявайте, ама не всеки може да отдели 1000 и кусур лева. Предложете нещо на жената. Не може да няма читава сушилня и за 700 лева. Че и за по-малко.

# 564
съвсем възможно е да няма читави. Просто търся за къщата на село и ще я ползваме броени пъти в годината. Не мисля да влагам колкото за тази вкъщи. Но ако наистина са зле в тази ценова категория, ще трябва да потърся още малко.
Благодаря ви Simple Smile

# 565
Извинявайте, ама не всеки може да отдели 1000 и кусур лева. Предложете нещо на жената. Не може да няма читава сушилня и за 700 лева. Че и за по-малко.
Разсмя ме Simple Smile  и ме накара да се усмихвам.
Няма....

Авторката да види това, но класът на кондензация на мен не ми харесва и пак е над бюджета:
https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/sushilni/kondenzac … s-b-8-kg-autodry/

При всички случаи е по-добро от онези двете.

# 566
На един да съм докарала усмивка днес, не съм живяла напразно.
Сигурна съм, че може да се предложи нещо.

# 567
От вчера имам сушилня и ми прави впечатление, че пускам на 57 минутна програма,  но тя зацепва на 30 минути после сваля до 28 минути и така нататък по същия начин докато влезе в релси и стигна до края, като общо времето се увеличи с час. Днес я пуснах на програма за 2.57 минути, но въртя около час и половина. Тя сама ли си разбира кога е изсушено прането и затова става така?

# 568
Добре, де. Какво значи да са ужасни? Ще се развалят за 2 години, ще гълтат ток като змей, няма да сушат, шумни са, какво? Дайте на дамата конкретика, пък тя ще реши дали да пренебрегне недостатъците или не.

# 569
  • Варна
Да, сама разбира кога е изсушено прането.Има сензор за влажност, и е напълно нормално да намаля времето сама.От другите въпроси нищо не разбрах Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт