Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 51 407
  • 736
  •   2
Отговори
# 630
Страхотна е. Но в технополис е на промоция
Благодаря! В технополис 478 е на промоция, а тази е 378.
Не разбирам каква е разликата между двете, освен че едната е с 60 см дълбочина, а другата с 63 см.

# 631

Горенье-то от линка на Васил също е много хубаво.

Гореньето от линка на Васил има ли програма за сушене на пухени и завивки? След преглед на 2-3 сайта ми се струва,че няма,но ако някой я ползва,моля да сподели.
Аз също съм с АЕГ сушилня,която постоянно е в ремонт,не знам блъскана ли е,изпуска на ли е. След последния ремонт ми казаха,че така са я оправили вече,че няма как да се строши. Много се чудих,защо не ми я оправиха така здраво и първия път,но как да е… важното е,че вече близо година не е била в сервиз Grinning

# 632
Здравейте,

Нашата сушилня пристигна преди три дни и вече я разцепвам Laughing Laughing

За пръв път имаме такъв уред и направо ме е яд, че не сме имали от по-рано!

Имам въпрос - поларено одеяло на каква програма сушите?

Сушилнята е АЕГ T8DBE48S - но не намерих в упътването реално коя програма суши на най-ниска температура. Моля, ако някой е сушил, да сподели. Предполагам, че на външни дрехи би било удачно, те не следва да се сушат с висока температура, но пък си обичам меките одеялца и не искам да ги съсипвам.

Благодаря Simple Smile

# 633
Имам въпрос - поларено одеяло на каква програма сушите?

Моето поларено одеяло на практика няма нужда от сушене. След една лека центрофуга е едва едва забележимо влажно. Обикновено го мятам на сушилника за половин час и е готово.
Иначе ако сушиш на синтетика или аутдоор няма да има проблеми. То с термопомпите с нищо няма проблеми, де.

# 634

Горенье-то от линка на Васил също е много хубаво.

Гореньето от линка на Васил има ли програма за сушене на пухени и завивки? След преглед на 2-3 сайта ми се струва,че няма,но ако някой я ползва,моля да сподели.
Да, има програма " Bedding" за спално бельо и обемисти неща/завивки, която е обозначена в зелен цвят на програматора.

Jia_m, поларените неща съхнат най-добре без сушилня. Хубава центрофуга и за 15-20 мин навън са изсъхнали.
При твоята сушилня програмата за памук достига 53-58 градуса горе-долу.
Всички останали са на по-малко, под 50.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 14:24 от petiaivanov

# 635
Благодаря,Петя. Видях я тази програма,но защо реших,че е обикновена програма памук за спалното бельо,не знам Joy

# 636
Благодаря,Петя. Видях я тази програма,но защо реших,че е обикновена програма памук за спалното бельо,не знам Joy
Моля, моля!
Да знайш, че е специална щом зелена боя са ѝ турили-хахаха
Ето ѝ програмите, но мисля (не съм съвсем сигурна), че не е с инверторен мотор, което много-много , поне на мен , не ми допада:
Скрит текст:
onRefresh освежаване с йонизация
Микс сухо
Сушене за време
Микс сухо за гладене
Програма за спално бельо и други големи предмети
Памук за съхранение
Програма за ризи - ниска температура и лека остатъчна влага за намаляване на гънките
Памук стандартна
Спортни дрехи
Памук за гладене
Освежаване с пара
Quick Pro - ефикасна бърза програма
Микс/синтетика за гладене
Вълна

Редакция:
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/sushilni-mashini … 00000000000729363
Ето сравнение на двете. Не е с инвертор, но пък има пара и програма за вълна.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 14:40 от petiaivanov

# 637

Ако беше с инвертор, вече да съм я купила.
Ще се опитам да видя има ли как да вкарам тази от Германия.
https://de.gorenje.com/produkte/waschen-und-trocknen/waeschetroc … 0000000000730576#

# 638
Ако успееш на прилична цена да я вкараш, ще е добре.
Не ги знам защо не я предлагат и тук?!
Защо не им се обадиш и да ги питаш дали могат да ти я доставят по официален път.

# 639

Ако беше с инвертор, вече да съм я купила.
Ще се опитам да видя има ли как да вкарам тази от Германия.
https://de.gorenje.com/produkte/waschen-und-trocknen/waeschetroc … 0000000000730576#
Посочената в линка е по-добра и с инверторен моторА+++. Мисля, че и в предишната тема я коментирахме с вас.
Bedding означава спално бельо. Може да се употреби като завивки, постелки. На панела при gorenje за програма пух е използвано daun wear/якета, изделия от пух до 1,5кг/
Вижте в idealo. de, https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6218643_-ds … ls-i-gorenje.html
от кои магазини се предлага и кои правят доставки.
Може и от Словения с доставка. Мисля, че ви бе даден линк от мен.

# 640
  • София
Гореньето от линка на Васил има ли програма за сушене на пухени и завивки?
Скрит текст:
След преглед на 2-3 сайта ми се струва,че няма,но ако някой я ползва,моля да сподели.
Аз също съм с АЕГ сушилня,която постоянно е в ремонт,не знам блъскана ли е,изпуска на ли е. След последния ремонт ми казаха,че така са я оправили вече,че няма как да се строши. Много се чудих,защо не ми я оправиха така здраво и първия път,но как да е… важното е,че вече близо година не е била в сервиз Grinning
Не, няма за завивки, за пух има, но не знам дали става въпрос за естествен пух или просто са изкуствения в якетата.
petiaivanov програма " Bedding" си е за спално бельо, но за завивки програмата се казва "duvets" и това горение я няма, а не е една и съща.

# 641
niljaniljo,бяхте ми дали доставчици,да. Тогава бях на вълна Сименс Smile
Но вече съм сигурна,че искам тази пералня

А към нея ще се опитам да намеря сушилнята с инвенторен мотор. Ще звънна и в Горенье, въпреки че ме съмнява да могат да ми я доставят официално, а да не я предлагат.
Ако не-ще използвам превозвачи.
Това са и програмите, не виждам да има за завивки. Попринцип използвам доста програмата за завивки,надявам се да има нещо, с което да я заменя.

ЕДИТ:Горенье няма как да ми я вкарат в БГ.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 15:22 от Goldeva

# 642
niljaniljo,бяхте ми дали доставчици,да. Тогава бях на вълна Сименс Smile
Но вече съм сигурна,че искам тази пералня

А към нея ще се опитам да намеря сушилнята с инвенторен мотор. Ще звънна и в Горенье, въпреки че ме съмнява да могат да ми я доставят официално, а да не я предлагат.
Ако не-ще използвам превозвачи.
Това са и програмите, не виждам да има за завивки. Попринцип използвам доста програмата за завивки,надявам се да има нещо, с което да я заменя.
Терминът завивки,предполага материи/пълнеж/ различни от пух и вълна. Пух в смисъла думата се употребява за гъши/най-често/ и патешки, както и раличните% на пух и пера. Вижте и 9 кг ПМ gorenje в идеално.
Обезателно се обадете на gorenje. Не би следвало да има проблем/ЕС/с предварителна заявка.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 15:30 от niljaniljo

# 643
  • София
Терминът завивки,предполага материи/пълнеж/ различни от памук и вълна...
Защо тогава при някои сушилни има и програма "Bedding" (спално бельо) и програмата "duvets" (завивки)?

# 644
Гореньето от линка на Васил има ли програма за сушене на пухени и завивки?
Скрит текст:
След преглед на 2-3 сайта ми се струва,че няма,но ако някой я ползва,моля да сподели.
Не, няма за завивки, за пух има, но не знам дали става въпрос за естествен пух или просто са изкуствения в якетата.
petiaivanov програма " Bedding" си е за спално бельо, но за завивки програмата се казва "duvets" и това горение я няма, а не е една и съща.

Samsung:
https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00047247/

"Most Samsung washers and dryers are equipped with a Bedding cycle intended for bulky items like comforters, ]duvets, pillows, blankets, and sheets. We have some general guidelines for washing and drying your bedding, so you have a basic idea of what you should do. However, you should also refer to the care instructions provided by the manufacturer of your comforters, duvets, and pillows for the best results."

Общи условия

Активация на акаунт