На море в България 2021 г.! - 3

• 54 539
  • 722
  •   1
Отговори
# 270
Ама то остана ли плаж на Росенец?
Била съм там, когато все още имаше плаж (и куп ведомствени бази и лагери, дори международни) и преди свлачищата да го изядат. И преди да го... Какво се случи всъщност? Приватизираха ли го, изкупиха ли го, какво стана с всички онези ведомствени почивни станции, сгушени на хладина в гората?
Сега как е?

Скрит текст:
ПП За първи път почивах там през 1997-а, на първа линия. Плажът пред станцията беше тесен, но морето много плитко и рай за семейства с малки деца. Да не говорим, че и цените в курорта бяха „комунистически“ – навсякъде ведомствени бази с всякакви отстъпки и намаления. Имаше един-единствен магазин, в който цените бяха по-ниски от тези в нашия град. До Бургас се ходеше с градски автобуси на цената на един билет от ГТ.
Втората ми почивка на същото място беше 3-4 години по-късно. Плажът пред базата беше „изяден“ от морето, половината ведомствени бази не пускаха външни лица, магазинът беше актуализирал цените, но въпреки това бяха нормални, нямаше градски автобуси до Бургас, а частни маршрутки, на плаж ходехме след Черноморец. Имаше някакъв остатък от плажа пред почивната станция на МОН, ама... Нещо не ни допадна. Или водещите се около нас служебни разговори относно смяна на министъра и последващите рокади надолу по стълбицата. Не помня вече коя беше причината. Но предпочетохме да пътуваме всеки ден до плажа на „Градина“.

# 271
Честно казано, не знам. Набелязала съм една вила за догодина, но ми е запазена на десктопа вкъщи. Иначе и за вилите на Евксиноград съм се замислила - там поне плажът е екстра.

# 272
  • София
Ееех, не знам защо такива разлики и разминавания в Дюни.
Ние сме много доволни от нашата виличка. Чиста, спретната, климатик, всеки ден сменят кърпи. Най-хубавото за нас, че е далеч от шумотевицата на анимацията. Сутрин ни будят птички😊, вечер ни прибират комари😆
Само матраци и възглавници и тук не са удобни, както и чадърите на плажа не са плътни, това са ни единствени забележки.
Хора си има доста.... но няма как за нас да работи комплексът.

# 273
  • Sofia
Pileto, това са едноетажните вилички с апартаментите нали? Не изглеждат зле. Колкото до негативните коментари, явно като се позапълни комплекса и започват да издишат. Помислено е, когато е строено, да не забравяме, че австрийци са го строили, а те знаят, какво, и как да направят. От друга страна, родният мениджмънт е факир в унищожаването и на най-добрия замисъл. Куцат ни кадрите в туризма, липсват обучения и инвестиции в хората, и оттам идват всичките ни проблеми. Палат да построиш, на най-прекрасното място, с най-съвременните удобства и лукс, ако мениджмънтът ти е скапан, и персоналът заблуден, си заникъде. Леле докъде я докарах, в ранни доби да анализирам проблемите в родния туризъм, и в Дюни конкретно... Те, ако имат желание ще се оправят и без моите непоискани съвети. 😂 Айде, лека!

# 274
  • София
Да, едноетажните. Две стаички, широка баня с тоалетна и огромна тераса.
Зле са с персонала, все едни и същи молдовски младежи. Някои ги бива, други.... Но не достигат при тоя народ.

# 275
Нама как да оневинявам проблемите в Дюни с липсата на персонал.
Извинявайте обаче при положение, че комплексът прибира между 2000 и 4000 лв. на помещение за седмица, все ми си струва, че за един сезон от 4 месеца в сметките им влизат достатъчно приходи, за да може да си направет разчетите и да си наемат необходимият персонал. Да не забравяме, че Дюни е предпочитан комплекс и празно нямат. Дори миналата година си работиха, макар и с намален процент на заетост, т.е. постъпленията ни са били нулеви.
За мен проблемът не е в това дали персоналът е от млади хора без опит, а изцяло от недълновиден или некомпетентен, или незаинтересован, или комбинация от трите мениджмънт.
Напълно подкрепям коментарите на Crystal_Noir. Аз съм на същото мнение. За да имаш устойчив туризъм се иска постоянство в усилията на целият екип, а не да се разчита на стари лаври. Ето сега едни ще са доволни, но повечето не. Дали догодина ще се върнат?! Явно обаче на управата на комплекса не й пука, защото като не дойде Иван, ще дойде Драган, но забравят, че като продължават в този дух в един момент и Драган ще спре да ги посещава. Следя и темата за Дюни. Ами доста негативни отзиви са публикувани и не от един потребител. Значи наистина комплексът има нерешени проблеми, а активният сезон чука на вратата. Дано се коригират, но вече създадоха негативни впечатления.

# 276
  • Пловдив
Как е на Слънчев бряг...имам резервация за Ларго бийч?

# 277
  • в сърцата на децата <3
Как е на Слънчев бряг...имам резервация за Ларго бийч?
В самия Слънчев бряг е по-скоро празно спрямо сезоните преди Ковид. Спрямо миналата година по това време си е доста пълно. За Ларго не мога да кажа нищо.

# 278
  • There I was on a July morning
………………………………………………………………………………..
Аз също следя темата за Дюни, както и отзивите в туристическите сайтове и мога да отбележа, че преобладават положителните коментари за комплекса, включително и от тази година.
https://www.booking.com/hotel/bg/bellevile.bg.html#tab-reviews
Холидей Вилидж

Марина РП
За х-л Белвил не съм прочела нито един отрицателен отзив в темата. Същевременно, така хваленият хотел Серенити, има далеч по-нисък рейтинг от хотелите на Дюни... /справка - Букинг/.
Затова е добре, човек да е премерен в коментарите си, особено за хотели и комплекси, които не е посещавал. Hands V Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 09:27 от Скубиду

# 279
Да, разбира се Букинг!!! Аз няма да варвам на себе си, а на Букинг! Не става въпрос дали Серенити е добре или зле, а че Дюни се изложиха сериозно. Чудесно е, че защитавате тези безобразия. Щом на черното казвате бяло, супер. Не ми е нужно да посетя място, за да преценя, че не си заслужава. Не търпя такива условия и не бих си ги причинила. Не смятам, че съм се изказала непремерино, въпреки, че си го заслужават на 100 %. Щом Ви харесват тези условия, посещавайте си ги. За всеки влак си има пътници.

# 280
………………………………………………………………………………..
Аз също следя темата за Дюни, както и отзивите в туристическите сайтове и мога да отбележа, че преобладават положителните коментари за комплекса, включително и от тази година.
https://www.booking.com/hotel/bg/bellevile.bg.html#tab-reviews
Холидей Вилидж

Марина РП
За х-л Белвил не съм прочела нито един отрицателен отзив в темата. Същевременно, така хваленият хотел Серенити, има далеч по-нисък рейтинг от хотелите на Дюни... /справка - Букинг/.
Затова е добре, човек да е премерен в коментарите си, особено за хотели и комплекси, които не е посещавал. Hands V Simple Smile

На коментарите в сайтовете не вярвам от опит  , вярвам на снимките и коментарите тук .

# 281
  • There I was on a July morning
На коментарите в сайтовете не вярвам от опит  , вярвам на снимките и коментарите тук .
А аз от опит - вярвам. След всяка резервация през букинг оставям отзив, като нищо не спестявам. Ако не им вярвам - все едно да не вярвам на себе си... Стига да има голям брой коментари за даден хотел, човек може много точно да се ориентира както за плюсовете и минусите на хотела, така и за състоянието на инфраструктурата, плажа и др.
И във Визит пиша мнения, и тук в темата. Мисля, че точно затова са тези сайтове и групи - за да сме си полезни с реални отзиви.

# 282
Какви са тези едноетажни вилички? Как да разбера коя каква е?
Аз леко започнах да се притеснявам дали не допуснах грешка с резервацията за Дюни, но ще помисля още няколко дни. Миналата година почивахме 3 пъти в Уейв, искаше ми се този път да има повече зеленина и място за разходки. Децата държат на аквапарка, затова и местата за настаняване са кът. Та, иска ми се да помоля тези от вас,които имат наблюдение над хотел с аквапарк и качествена храна, да споделят. Миналата година имаше постове за Невис (мисля така се казваше), но не успявам да се оправя с търсачката.

# 283
Здравейте, момичета! Може ли да ми препоръчате олинклузив хотел в Приморско или Китен за семейство с дете?

# 284
  • В.Търново
Хотел Невис е далеко от плажа.
ballerina_s, виж хотел Белведере в Приморско, но вече имат малка отстъпка.

Общи условия

Активация на акаунт