На море в България 2021 г.! - 3

• 54 430
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia, Младост 3
Здравейте от Мирамар!
Днес пристигнахме и все още събирам впечатления.
Засега ми харесва, плажът днес следобяд беше наполовина празен. Много любезен персонал, с малки изключения. Лошо впечатление ми направи една дама на рецепция - първо не ни сложиха гривни, сетихме се чак в стаята и се върнахме да попитаме за тях. Жената на рецепция с огромно нежелание подаде една за мъжа ми, след което аз се наложи да си поискам също, защото явно не се сещаше 🤣 Не ми стана ясно защо такова нежелание имаше.
И другата изненада за мен беше, че след като съм гледала room tours на други хора във ФБ страницата на Мирамар, беше голямо разминаването като не видях халати, чакащи ни в нашата стая и гледката е басейн, не странично море, каквато се води 😂
Но пък има доста други плюсове, де, затова не бързам да съдя.

# 526
  • в сърцата на децата <3
Бях само днес на Болата. Много ми го хвалят, превъзнасят. Гледала съм снимки на гладка вода в залива и празна тясна пясъчна ивица. Пътят до там-много тесен. Оприличихме го на този към Кръстова гора. Паркиране в тръстиката. Няма чадъри. Носиш си. 2-3 Каравани с къмпингуващи...на 3 крачки от морето. Без някаква организация на къмпинг.
Не видях някой да почиства. В един бус продава ха сладолед. Иииии-Много хора!!! Чадър до чадър.
Може би, защото улучих е неделя. Не зная в друг ден как ще е
Болата е красива пролетта, когато е студено за плажуващи. Гледката от скалите горе е чудна! С това достойнствата се изчерпват, поне за мен. Пясъкът беше отвратителен - банският ми беше за кофата след един-единствен плаж там. Някак мазен и много фин, наби се в текстила и няма изпиране по никакъв начин. Сладоледа е хубав Simple Smile Сладоледаджиите (ако са същите) са готини хора с превъзходно чувство за хумор.

# 527
Преди няколко години махнаха от Болата заведението и чадърите,тогава имаше кой да почиства плажа...Сега го правят доброволци от Българево.
Пътя е кофти и едва ли някога ще бъде асфалтиран,имайки се в предвид ,че е защитена зона.
Екотоалетни има.
Плажа е малък и за това, когато е пренаселен му се губи чара.Септември е истински рай ☀️

# 528
  • В.Търново
Гривната не трябва да ви я подава, а да я сложи лично.За каква се мисли тази? Явно мястото й не е там.

# 529
  • София
То много плажове са в района. От свети Константин и Елена до Кабакум е 4,8 км, от Кабакум до Златните е 5 км, нагоре Албена е на 12 км. Като израснала във Варна, твърдя, че само Кабакум е с толкова дълбоко море, като частта към хотел Журналист беше по-добре. Семейно ходехме баш по средата, точно за да става за плуване.

Ако търсиш плитък плаж, пробвайте Слънчев ден.
Абсолютно! В района на Журналист е напълно нормален плажа, влиза си се доста навътре, за да стане дълбочина до раменете. Несебърския плаж е противоположната крайност - крачиш като чапла до хоризонта, защото е плитко до колене поне 10 метра навътре...

На Сл.Ден е много повече от 10 м навътре до коляното, особено пред х-л Палас. Мисля, че и на Несебър е повече.
Въпреки това двата плажа са много различни.

# 530
Здравейте!
Имам нужда от информация относно автобусните разписания в Бургас! Ще бъда много благодарна ако някой по-запознат ми даде отговор!
Планираме със семейството ми да летим със самолет посока София-Бургас и да нощуваме за една нощ в Бургас.
На другия ден обмисляме да пътуваме с автобус до Несебър, където имаме резервация. Но тъй като не познаваме Бургас в детайли, нямаме никаква представа за разстоянието от летището до автогарата, дали можем на място да купим билетите или трябва предварително....и всякакви гледни точки относно тази наша идея биха били много полезни за мен!
Идеята на цялото това маневриране е да избегнем шофирането и да се отпуснем максимално без да сме зависими от колата. Мъжът ми шофира доста интензивно и всекидневно в софийския трафик и ми се иска да избегнем този ангажимент по време на лятната ни почивка!
Благодаря предварително на всички, които ще откликнат с информация!

# 531
  • Бургас
От летището до автогара Юг, от където тръгват автобуси за Несебър, са петнадесетина километра, има автобус /номер 15/ до 23.00 часа, ако няма да хващате такси. Автобусите за Несебър са през половин час, таксуват ви в автобуса, не е нужно предварително закупуване.

# 532
Аз не се впечатлих от Болата. Бяхме там преди 9 години. И пътя беше мъка и плажа..
Доста се изненадах като каза някой, че Златни пясъци били с един от най- хубавите плажове и море. За мен Албена и златна рибка са по- хубави.

# 533
От летището до автогара Юг, от където тръгват автобуси за Несебър, са петнадесетина километра, има автобус /номер 15/ до 23.00 часа, ако няма да хващате такси. Автобусите за Несебър са през половин час, таксуват ви в автобуса, не е нужно предварително закупуване.
Много благодаря за изчерпателния отговор! Желая Ви слънчево лято! Nature Sunny

# 534
Е,на Болата точно това му е хубавото (което на вас не ви харесва) -Че няма асфалт,че е див.
Красив е. Има пътечки за разходка,ако не ви се лежи на плажа. Има много интересни растения и интересни птички .Почиства се от доброволци и не съм видяла да е мръсен,когато съм ходила там.  Никога няма вълни.
Малък е ,да. И когато на другите плажове в радиус от 20 км. не става за плаж,поради ветровете,е много пренаселен.

# 535
  • Сандански
Относно Arapya sun resort имаше въпрос
Миналата година бяхме там в студио. Беше голямо и имаше хубава тераса. Добре беше като чистота стаята. Не ми хареса,че беше с плочки,  защото бяхме с малко пълзящо бебе. Басейна им също е ок, но водата ми се струваше студена примерно за детето,  за мен беше ок. Храна изобщо не ми хареса. Изключително малък избор и се чудихме какво да вземем,че да не останем гладни. Ресторанта им няма меню и не предлата друга храна, каквото има на блок масата на закуска и вечеря това е. На обяд има обедно меню. Плажа до хотела, не е никакъв плаж общо взето. Големия плаж е около 5мин пеша, като ние ходихме доста по-надолу и вървяхме може би около 15мин, но там ивиццата и по-широка и е по-спокойно. Имаше страхотно заведение с много вкусна храна и на добри цени като цяло. Плажа ми хареса много, топла вода, ситен пясък, спокойно море, няма вятър. Става въпрос за краь на август. Общо взето не бих повториля само заради храната, защото не съм наясно (не видях) ресторанти в околоността.

Благодаря за информацията, но моето питане беше за Арапя Ризорт или бившия Арапя дел Сол.
Той е с нови собственици и отвори на 22.06.
Ако някой може да подаде жокер ще бъда благодарна.
Спокойна почивка на всички!

# 536
Търся мнения за хотел Лотос в Китен, как е базата, детската част, храненето! Благодаря за отговорите предварително.

# 537
  • Пловдив
Знаете ли как най бързо човек може да се прибвижи от Слънчев бряг до Балчик (ако няма кола)?Искам да отскоча за ден.Гледах някакви разписания в интернет на автобус Сл. бряг -Варна и Варна-Балчик, но това ли са единствените алтернативи и по скоро до колко са актуални?

# 538
  • Пловдив
Май няма транспорт по вода между населените места.

# 539
  • София
Ние сме от няколко дни в "Искър" Слънчев бряг. Цената с ваучери  беше по 320лв на човек за 5+1 нощувка бонус за ол инклузив. На този етап съм доволна. Има паркинг, има доста зеленина, което не ми харесваше в миналогодишния хотел, тук има големи зелени площи. Огромен  басейн, водни пързалки, игрище за волейбол,  сравнително хубава  храна без да е нещо кой знае какво, хубави коктейли Stuck Out Tongue Winking Eye На 2 - 3 мин от плажа е.
Единствен и голям проблем за мен е, че матрака ми е ужасно неудобен.

Общи условия

Активация на акаунт