Седмокласници 2020/2021 - Втора изпитна седмична тема - (21.06 - 27.06)

• 96 940
  • 1 417
  •   1
Отговори
# 435
Най-вероятно е грешка това с отпадането. Лирическото отстъпление на Вазов няма как да отпадне

# 436
  • Sofia
Здравейте! Имате ли информация до кога учителите трябва да са нанесли срочните и годишни оценки в електронните дневници? При нас по повечето предмети са им казали оценките, но няма нито една нанесена в електронния дневник. След като в понеделник излизат резултатите от НВО,  не би ли трябвало до тогава да са оформени вече и да започнат да отпечатват свидетелствата?

# 437
  • София

Чекай-чекай! КМ Компютърно Моделиране ли е?

Не, Компютърни Мрежи. За това беше въпросът на svetli.

A-a. Ми тогава съм в голяма степен съгласна.
Има и друго.
Със средно образование и специалност "компютърни мрежи" на-много да стане монтажник. Ако си намери място. Заплатите никак не са велики. А вече има и немалко хора с опит... за проектиране се търсят инженери или хора, които имат опит в проектирането на мрежи.

Благодаря н всички за мненията, получих и на лични и ви разбрах много добре. Той като малък изкара целия курс роботика, няколко години. От там е влечението към сглобяване, разузнаване кое как работи. Без програмиране. Ще заложим на добро училище с подобна ориентация + каквито странични курсове поиска.

Ами за да разбере кое как работи му трябва добро средно училище и ТУ. Иначе просто сглобява и свързва черни кутии. Какво има в тях, как и защо работи... разбират онези, които проектират кутиите. На монтажниците просто се казва свързваш тези елементи там.

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 12:41 от katiABV

# 438
  • София
Здравейте! Имате ли информация до кога учителите трябва да са нанесли срочните и годишни оценки в електронните дневници? При нас по повечето предмети са им казали оценките, но няма нито една нанесена в електронния дневник. След като в понеделник излизат резултатите от НВО,  не би ли трябвало до тогава да са оформени вече и да започнат да отпечатват свидетелствата?

В нашето училище са оформрни почти по всичко. Срокът е до 25.06. По математика и БЕЛ, обаче учителките ще чакат да излязат резултатите от НВО, за да приравнят точките в оценки, да ги впишат като текущи и след това ще ги оформят. Удостоверенията ще им ги раздават на 02.07.

# 439
При нас школото ми цъцка цял ден. Оформиха го по 5 предмета, вкл и по мат без да види как е минало на НВО-то. Зарадвах че щото не очаквам фойерверки, а тази отлична бележка при много отлични бележки през срока ще му е от полза в балообразуването.

# 440
  • Перник
И ние нямаме Windows вкъщи, т.е. имаме ХР Grin Актуалният лаптоп е с линукс и категорично отказвам някой да ме принуждава да ползвам някаква операционна система. Калоян се изнервяше в началото, че нещата не изглеждат като в учебника, помагах му, обясних, че само може да му е от полза работата с различен софтуер и свикна Simple Smile
Миналата година имахме лека драма с изпращането на едно контролно по математика - не беше изпратил последната страница, съответно господинът няма как да знае дали е решил тези задачи и му пише 5. Рев, тръшкане, старият телефон виновен...Ами техника е - винаги всичко може да се случи. Писа, изпрати отново контролното, човекът коригира оценката и всичко беше ОК. Безумно ми се струва да не се провери самостоятелната работа, защото е изпратено 2 мин. по-късно.

Официално имаме само 1 оформена оценка за срока - 6 по история. На 02.07. ще им връчват удостоверения. Имам 1 седмица да му купя панталон. Започнаха и да събират пари за подаръци на класната и господинът по математика. Хората определено заслужават.

# 441
  • Пловдив
а какво ще купувате на класните, че и ние се чудим?

# 442
  • Plovdiv, Bulgaria
а какво ще купувате на класните, че и ние се чудим?
Събрали сме по 20лв., естествено не от всички деца и решихме да купим Златно колие Дървото на живота.
Моят син е нещо унил тези дни, странно се държи, гушка се повече. Мисля, че е притеснен заради НВО-то.

# 443
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
загледах се в сайта на училището - имаме черни, сини, зелени, червени и пембени оценки.
не са разелени по период - по география за целия срок са зелени; не са разделени по оценка - червени има от 4 до 6; от всички цветове има и в началото, и в края, и по средата, та не са и срочни/годишни.
нямам никаква идея кое какво е и каква е цветовата кодировка., съответно не знам коя е срочна, годишна...

# 444
st.Dobri, какъв ви е е-дневника? В Школо при клик върху оценката излиза легенда по какъв повод е. Иначе и ние сме в цветовете на дъгата Simple Smile.

# 445
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
училището си има свой.
сега се разцъках - по БЕЛ има текуща оценка 5 на ... НВО Sad Sad Sad
няма да питам откъде знае каква му е оценката от НВО.

# 446
училището си има свой.

Брех!!!!

# 447
Шах с пешката Anguished
училището си има свой.

# 448
  • София
Сигурно са питали кой колко точки очаква. При нас не са офрмили нито БЕЛ нито Математика. Може и те да чакат резултатите. Официално срока за оформяне е петък, така че по предмети на които има часове петък не очаквам оценка от сега.

# 449
  • София
Скрит текст:
Медицинското, което се изисква за професионална паралелка може ли да се издаде само от личен лекар?
Да.

А на бланка за медицинско за работа ли трябва да бъде?

Да ви кажа при мен какво стана. Отивам за медицинско , ЛЛ ми издава медицинска бележка, в която пише,че детето няма противопоказания за кандидаттване в профисионална гимназия. Аз и казвам: Ама аз искам медицинско. Тя казва: това ще ви свърши работа за гимназията , бланките за медицинско са 2 вида: за работа и за шофьорска книжка. А кажете сега какво да правя?

За училищата към МК същи искат бележки. Точно с такава обикновена зелена бяхме и в първи, и в четвърти клас, вчера също ми приеха документите с обикновена бележка от ЛЛ, не бланка за медицинско. Минава, спокойно  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт