Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 749
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Денис, благодаря от сърце за изчерпателния отговор.Heart Exl На чист ден ще проверя и ТСХ, Т3, Т4.
Скрит текст:
Посещавала съм трима ендокринолози в годините- според тях нямам никакви проблеми. Моля те дай ми насоки какво да предприема за ПКЯ- основното ми оплакване е окосмяването от мъжки тип.  Мога ли някак да ги оправя сама тези хормони с добавки или някакво особеност при храненето Има ли вероятност да съм с поставена спирала абсолютно излишно? Луф е Луф синдром?
Благодаря още веднъж за отзивчивостта и отделеното време!!!
Здравейте,
Денис може ли коментар и по моите резултати Flowers Bouquet Правени са на 3 ден от МЦ( много оскъдно кървене).
Скрит текст:
Благодаря Flowers Bouquet

Здравей!
ЛХ и Е2 са високи, показват ПКЯ.
17ОН Прогестерон е висок - добре е да те видят на УЗ... може да има киста, ако е лутеинова  или ЛУФ, това повишава леко прогестерона. Ако не е това - трябва да повториш изследването - точно на 3 ден от МЦ и да се консултираш с Ендокринолог.
В12 и ФК може да са по-високи.
Хемоглобинът е малко нисък, а Феритина  - много нисък... трябва да приемаш желязо.
Провери ТСХ, Т3, Т4 и вит.Д
Не ти пречи да опиташ, ако искаш  Simple Smile, но зависи и къде точно е първопричината  - напр., ако връзките са андрогени - висок инсулин (ИР ) - с определен начин на хранене, може и да се получи - да се повлияят андрогените.
За дефицитите - приемаш нужните добавки и т.н.

ПП. Ако обаче андрогените са високи от ЩЖ, НбЖ ... - трябва терапия

Felines
Прогестеронът е нисък и не е сигурно дали е имало О.( само по това изследване).
Има вероятност да не е изследван в пика на Прогестерона, който е точно на 7 ден след предполагаемата О. и ако няма бременност, нивата на прогестерона са ниски преди и след този пик.
АМХ е нисък, показва проблем с ЯР ... провери Инхибин В ( точно на 3 ден от МЦ) и за всички възможни дефицити... ако има такива, това е причина, много често, нивата на АМХ да са по-ниски от действителните за момента.

# 286

Здравейте моля за коментар на следните резултати. На 3ти ден от цикъла. Благодаря

# 287
  • София
Скрит текст:
Здравейте моля за коментар на следните резултати. На 3ти ден от цикъла. Благодаря
Здравей!
ЛХ е нисък - може да е лабор. грешка, инцидент или да показва, че МЦ ще бъде по-дълъг и респ. по-късна О., от нормалното за теб... друга причина - стрес, неправилно хранене...?!
Другите са добре.

# 288
Здравей отново Денис!!
Отново те моля за коментар!!! 🙏
Тези резултати са от началото на пролетта. Правени са на чист ден от МЦ. Достоверни ли са за определяне първопричината?
Антителата ги проверих тази седмица отново- с по 100 единици са надолу, а и продължавам да боря високия ТАТ през зъболекарски кабинет.
Моля те за коментар за комбинацията Женско биле, Сау  Палмето и Инозитол- ще повлияе ли симптомите на ПКЯ при мен?
Благодаря от сърце!!!!!!!! Flowers Bouquet

[/quote]
...зависи и къде точно е първопричината  - напр., ако връзките са андрогени - висок инсулин (ИР ) - с определен начин на хранене, може и да се получи - да се повлияят андрогените.
За дефицитите - приемаш нужните добавки и т.н.

ПП. Ако обаче андрогените са високи от ЩЖ, НбЖ ... - трябва терапия

[/quote]

# 289
Момичета, имам питанка. С мъжо се опитваме да имаме бебче и през януари последно изследвах прогестерон в 20 ден от цикъла. При референтни стойности за лут. фаза 5.3-86.0, моя резултат е 11.46nmol/l. Въпросът ми е не е ли ниска тази стойност за забременяване, макар и в границите?  Rolling Eyes АГ нищо не каза за това. До момента лекувам само висок пролактин. Ще пускам пак прогестерон този месец, но ми стана чудно за този стар резултат.

# 290
Момичета, имам питанка. С мъжо се опитваме да имаме бебче и през януари последно изследвах прогестерон в 20 ден от цикъла. При референтни стойности за лут. фаза 5.3-86.0, моя резултат е 11.46nmol/l. Въпросът ми е не е ли ниска тази стойност за забременяване, макар и в границите?  Rolling Eyes АГ нищо не каза за това. До момента лекувам само висок пролактин. Ще пускам пак прогестерон този месец, но ми стана чудно за този стар резултат.
Важно е да се изследва прогестерона в пика на 7-ми ден след доказана овулация. И аз се бях ошашкала преди 2 месеца с резултат около 29 nmol/l, който изследвах на 21 ден по изрично настояване на ендокринолога, но в следващ месец следих с лентички и установих, че овулацията ми е на 18 ден, което прави горния резултат неточен (3 дни след овулация вместо 7).

# 291
denis, планирам утре да си пусна FSH, TAT, MAT, но ми е 5ти ден от цикъла, който за мен не е съвсем чист ден. Искаше ми се тази седмица да си пусна изследванията, според теб да изчакам ли?

Последна редакция: ср, 25 авг 2021, 20:45 от marigold_

# 292
  • София
denis, планирам утре да си пусна FSH, TAT, MAT, но ми е 5ти ден от цикъла, който за мен не е съвсем чист ден. Искаше ми се тази седмица да си пусна изследванията, според теб да изчакам ли?
За ТАТ и МАТ - става, но ФСХ няма да е много обективен.
По-добре го пускай точно на 3-ти ден от МЦ... дори може и на 2-ри, но не и на 4-5 и т.н.

# 293
Здравейте, може ли мнение за тези стойности на тестостерона

# 294
denis, благодаря. TSH съм искала да напиша, не fsh. За TSH трябва ли да чакам чист ден?

# 295
  • София
Здравейте, може ли мнение за тези стойности на тестостерона
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.

denis, благодаря. TSH съм искала да напиша, не fsh. За TSH трябва ли да чакам чист ден?
Пусни ги заедно и трите - на чист ден.
ТСХ е добре  да се изследва заедно с Т3 и Т4...  - на 1 стр. на темата съм посочила линк - към сайт с оферти... има хубави пакети:
ТАТ и МАТ + ТСХ, Т3 и Т4
или поотделно: ТАТ и МАТ и друг за ТСХ, Т3 и Т4
- трябва да са в една лаборатория, така плащаш само една такса за пробовземане.

# 296
Привет, denis, излязоха АМХ и Инхибин. Какво мислиш, много ли е зле? Благодаря ти много!

# 297
  • София
Привет, denis, излязоха АМХ и Инхибин. Какво мислиш, много ли е зле? Благодаря ти много!
Скрит текст:
Здравей!
Ниски са - показват проблем с ЯР. Консултирай се със специалист по репр. медицина.
Не се отчайвай - надежда и шанс винаги има - бъди оптимист Simple Smile Peace

# 298
Мила Денис, моля за мнение на тези изследвания Blush

# 299
Скрит текст:
Здравей!
Ниски са - показват проблем с ЯР. Консултирай се със специалист по репр. медицина.
Не се отчайвай - надежда и шанс винаги има - бъди оптимист Simple Smile Peace

Да, утре съм на преглед. Дано да е така Simple Smile Страхотно е да има с кого да споделя и ти, Денис - че си винаги насреща Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт