Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 694
  • 735
  •   1
Отговори
# 375
Belisima30 Здравейте и при мен точно това е ниско, изследвано е преди няколко месеца, сега съм бременна в 8 г.с , но никои нищо не ми е изписвал и се притесних, ще прикача изследванията

# 376
Денис, да погледнеш моите резултати., мерси предварително
На 1 спрях фолиевата и B12 на 15 витамин Д и магнезий за да ги пусна днес.
Витамин Д взимах 4*1000, но явно е малко. Да продължавам ли фолиевата и Б12 или да ги спра за месец

# 377
  • София
Скрит текст:
Витамин Д взимах 4*1000, но явно е малко. Да продължавам ли фолиевата и Б12 или да ги спра за месец
ТСХ е висок, Т4 - нисък и показват, че си с Хипофункция на ЩЖ - трябва да я контролираш.
МАТ е малко висок, но може, все още, да не е Хашимото ... според мен - консултирай се с лекар.
Вит. Д е много нисък - трябва да е 60-70ng/ml ... тази доза, от 1000IU,  се води поддържаща и е много ниска, за да се попълни толкова сериозен дефицит ... трябва ти поне по 10000IU/дн ... за 2 месеца + 10 дни почивка -> контрола.
Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК и трансферин ... много е възможно и там да има проблем.
В12 е нисък - трябва да е на горна граница 500-550
ФК е добре - продължаваш си приема ... В12 - 1000мкг/дн

# 378
Здравей, Денис! Дали ще може коментар и за моите изследвания - правим опити, но съм с ИР, поликистоза и Хашимото. За ИР знам доста неща, но половите хормони, както и щитовидните, са ми тъмна Индия. Изследванията са правени на 4ти ден.

Това пък са ми предишните изследвания, от февруари, тогава не съм правила натоварване с глюкоза, кръвната захар е 5.5

# 379
Скрит текст:
ТСХ е висок, Т4 - нисък и показват, че си с Хипофункция на ЩЖ - трябва да я контролираш.
МАТ е малко висок, но може, все още, да не е Хашимото ... според мен - консултирай се с лекар.
Вит. Д е много нисък - трябва да е 60-70ng/ml ... тази доза, от 1000IU,  се води поддържаща и е много ниска, за да се попълни толкова сериозен дефицит ... трябва ти поне по 10000IU/дн ... за 2 месеца + 10 дни почивка -> контрола.
Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК и трансферин ... много е възможно и там да има проблем.

Мерси, за бързия изчерпателен отговор до сега приeмах на ден 4* 1000 vitamin D на натурал факторс, спрях го преди 5 дена заради изследването, сега да продължавам пак с тази или да увелича. Ендокринолог след месец. Извинявай, изпуснала съм едната нула от отговора ти, разбрах дозата Simple Smile
Това има ли значение кога ще го изследвам и дали пия въпросните добавки "Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК и трансферин ... "
Забравих да кажа, че се борим за бебе - какво мога да предприема за тази хипофункция

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 14:54 от toniboni

# 380
Денис на скоро писах да те питам за изследвания във връзка с уплътнение в гърдата. Да ми погледнеш половите, че не им разбирам на 5-ти ден са.
Щитовидните си ги виждам, че са ниски Т3 и Т4, въпреки добрия ТСХ.

# 381
  • София
Здравей, Денис! Дали ще може коментар и за моите изследвания - правим опити, но съм с ИР, поликистоза и
Скрит текст:
Хашимото. За ИР знам доста неща, но половите хормони, както и щитовидните, са ми тъмна Индия. Изследванията са правени на 4ти ден.

Това пък са ми предишните изследвания, от февруари, тогава не съм правила натоварване с глюкоза, кръвната захар е 5.5

Здравей!
Имаш малко висок тестостерон - може да е от ИР... не я контролираш добре... това го показва и по-високият инсулин на гладно и това че той остава висок и на 120 мин. и респ. КЗ дълго време остава висока, а това уврежда тялото/органите. При следваща контрола включи и изследване на 180 мин. и го обсъди с лекаря си.
ЛХ и ФСХ са добре, Е2 е малко висок ... може да е от по-високия тестостерон?!
Изследванията февруари - ЛХ е висок, Е2 е висок - показват ПКЯ + по-високият тестпостерон ... определено си със СПКЯ и ПКЯ която явно не винаги е проявена.
Тестостеронът тук е по-добре, но това е хормон и може да варира... ДХЕА е малко висок - това също предполага ПКЯ.
Консултирай се с Ендокринолог.

Скрит текст:
Скрит текст:
Вит. Д е много нисък - трябва да е 60-70ng/ml ... тази доза, от 1000IU,  се води поддържаща и е много ниска, за да се попълни толкова сериозен дефицит ... трябва ти поне по 10000IU/дн ... за 2 месеца + 10 дни почивка -> контрола.

Мерси, за бързия изчерпателен отговор до сега приeмах на ден 4* 1000 vitamin D на натурал факторс, спрях го преди 5 дена заради изследването, сега да продължавам пак с тази или да увелича. Ендокринолог след месец. Извинявай, изпуснала съм едната нула от отговора ти, разбрах дозата Simple Smile
Това има ли значение кога ще го изследвам и дали пия въпросните добавки "Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК и трансферин ... "
Забравих да кажа, че се борим за бебе - какво мога да предприема за тази хипофункция
Консултирай се с Ендокринолог.
Вит. Д  10* 1000IU  на ден .... за 2 месеца + 10 дни почивка -> контрола

Последна редакция: пн, 20 сеп 2021, 16:38 от denis.

# 382
Сърдечно благодаря за коментара! Точно след седмица съм при ендокринолог и ще видим какво ще правим.

# 383
Денис, а това има ли значение кога ще го изследвам и дали пия въпросните добавки "Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК и трансферин ... "[/spoiler]

# 384
  • София
Денис на скоро писах да те питам за изследвания във връзка с уплътнение в гърдата. Да ми погледнеш
Скрит текст:
половите, че не им разбирам на 5-ти ден са.
Щитовидните си ги виждам, че са ниски Т3 и Т4, въпреки добрия ТСХ.
Да, ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ ... от там , много вероятно и Пролактина да е по-висок.
НОМА индексът е добре, но това не изключва вероятността да си с ИР ... според мен.
Хипофункцията на ЩЖ + ИР, може да са причина за по-високите нива на холестерола + неусвояването на вит. група В
На 5-ти ден от МЦ, хормоните не са много обективни ( трябва да се изследват точно на 3-ти ден) - т.е. може да показват проблем, но може да показват и по-ранна О.
ЛХ и Е2 са високи, като при ПКЯ... ако бяха изследвани на 3 ден от МЦ.

Денис, а това има ли значение кога ще го изследвам и дали пия въпросните добавки "Провери желязо, хемоглобин, феритин, ЖСК и трансферин ... "[/spoiler]
Само, ако приемаш желязо, някакви МВ, спирулина/водорасли... - спираш ги за 10-на дни

# 385
Да, аз принципно съм с по-ранна овулация, скоро бях на гинеколог не са казали за ПКЯ. За ИР и аз имам подозрение, ще направя обременяване скоро. И хормона ще си вдигна дозата още.
Благодаря ти много за отговора.

# 386
Здравейте, сега намерих темата и започвам да чета Simple Smile

# 387
denis, ще съм много благодарна и аз за мнение за резултатите ми:

S--S_TSH:2,105 mIU/l    (0,55 - 4,78)
S--S_fT3:5,17 pmol/l    (3,5 - 6,5)
S--S_fT4:17,24 pmol/l    (10 - 23)
S--S_Anti-Tg:0 IU/ml    (0 - 4,5)
S--S_Anti-TPO:< 28 IU/ml    (0 - 60)

На ехограф винаги ми казват, че има някакви измемения в щитовидната жлеза, но ако кръвните изследвания са наред, не е нужно да взимам нищо.
Според личната ми лекарка, която пусна изследванията, те са наред. Аз нищо не разбирам, освен че виждам някои на горна граница, други на долна.

# 388
  • София
denis, ще съм много благодарна и аз за мнение за резултатите ми:
Скрит текст:
S--S_TSH:2,105 mIU/l    (0,55 - 4,78)
S--S_fT3:5,17 pmol/l    (3,5 - 6,5)
S--S_fT4:17,24 pmol/l    (10 - 23)
S--S_Anti-Tg:0 IU/ml    (0 - 4,5)
S--S_Anti-TPO:< 28 IU/ml    (0 - 60)
На ехограф винаги ми казват, че има някакви измемения в щитовидната жлеза, но ако кръвните изследвания са наред, не е нужно да взимам нищо.
Според личната ми лекарка, която пусна изследванията, те са наред. Аз нищо не разбирам, освен че виждам някои на горна граница, други на долна.
Добре са

# 389
denis, моля за коментар за тези изследвания.
След месец имам час при ендокринолог, с хипофункция съм, но все още не взимам лекарства за нея.
Имам нужда от помощ за определяне на дозата на витамин Д - започнах да приемам 5000 единици.
Притеснява ме стойността на феритина, а личният лекар каза, че всичко е наред с изследванията и да ям плодове и зеленчуци ...
Имам Easy Iron 25 mg на Country Life - тази доза добра ли е, мисля да започна да ги пия?
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт