Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 573
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Още утре ще пусна всичко от изреденото и след това ще посетя гинеколог. Пускала съм и щитовидните, но ми се сториха в норма, затова не Ви ги прикачих. Ето ги и тях:

Благодаря отново!

# 496
Здравейте! Ще може ли малко помощ за разчитането на тези резултати?
Витамин б12 резултат 298 pg/ml
 Референтна стойност 187-883 латентен дефицит 300
Tsh 0.728 долна граница 0.38 Горна гр. 5.33
Желязо 35.5 долна граница 6.0 - Горна 26.00
Благодаря

# 497
  • София
Денис,ще бъда благодарна и моите ако погледнеш.
Скрит текст:

Здравей, Денис и аз моля за коментар. Правени са на 3 ден от МЦ, целя бременост.
Здравей!
Малко е висок ФСХ - просто го имай предвид и го следи... или провери ЯР - АМХ и Инхибин В на 3 ден от МЦ.
Може да е и от годините - ако си над 35 напр.

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! Още утре ще пусна всичко от изреденото и след това ще посетя
Скрит текст:
гинеколог. Пускала съм и щитовидните, но ми се сториха в норма, затова не Ви ги прикачих. Ето ги и тях:

Благодаря отново!
Добре са... не мисля, че от ЩЖ е проблема.

# 498
Здравейте, Денис.
Дали е удобно да коментирате и моите резултати? #486

Благодаря много!

# 499
  • София
Скрит текст:
Благодаря
Здравей!
В12 е нисък - трябва да е на горна граница... добре е да провериш В6, ФК и Хомоцистеин
ТСХ е добре, но Т3 и Т4 са също важни... дори по-важни  според мен Simple Smile ... трите се тълкуват заедно и затова трябва и да се изследват заедно - на чист ден.
Желязото е много високо, което не е добре... ако си приемала добавки, които го съдържат, може да е от това, но по-добре се консултирай с лекар.
Може да си и дехидратирана... 5-6 дни пий повече вода .... по 4-5 л. на ден и го повтори заедно с Хемоглобин, Феритин, ЖСК, Еритроцити, Трансферин...
Ще чакам да споделиш какъв е проблема.
ПП.
Лекар - хематолог

# 500
  • гр. София
Здравейте, Денис,
Новичка съм във форума. Simple Smile Наскоро ми поставиха диагноза СПКЯ. Имам фоликули и по двата яйчника, като също така нямам менструация от 30.06 насам. Направих изследвания на полови хормони, както и на глюкоза+инсулин. Прикачвам резултатите си. На този етап приемам Инофолик Комби и започнах от вчера прием на Витекс. АГ-то ми изписва противозачатъчни таблетки, но не бих искала да приемам такива на този етап. Бихте ли могли да погледнете резултатите ми и ако може да коментирате състоянието ми? Благодаря Ви!

Инсулин 9 от реф ст-сти [2.2-25]
Глюкоза 4.54 от [2.80-6.10]
TSH 2.76
LH 19.60
FSH 6.06
Testosterone 1.30
Estradiol 124
Prolactin 421

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 14:29 от Sunshine137

# 501
Скрит текст:
Благодаря
Здравей!
В12 е нисък - трябва да е на горна граница... добре е да провериш В6, ФК и Хомоцистеин
ТСХ е добре, но Т3 и Т4 са също важни... дори по-важни  според мен Simple Smile ... трите се тълкуват заедно и затова трябва и да се изследват заедно - на чист ден.
Желязото е много високо, което не е добре... ако си приемала добавки, които го съдържат, може да е от това, но по-добре се консултирай с лекар.
Може да си и дехидратирана... 5-6 дни пий повече вода .... по 4-5 л. на ден и го повтори заедно с Хемоглобин, Феритин, ЖСК, Еритроцити, Трансферин...
ПП.
Лекар - хематолог
Скрит текст:
Благодаря
Здравей!
ПП.
Лекар - хематолог
Хемоглобина ми 152 р. С 115-160
Еритроцитите са 4.82 р. С 3.70-5.40
Пия противозачатъчни от 10 месеца
Много благодаря. Ще се консултирам с хематолога и ще пусна допълнителни изследвания

# 502
Здравейте,може ли коментар на моите изследвания. В шок съм, защото през юни 2019 амх беше 3.14,имам две деца ,заченати спонтанно от втория месец,не съм имала проблеми,но не очаквах такъв резултат. Не разбирам как за толкова време може да се случи да намалее толкова. Имам час за Аг,но исках и тук да попитам. Ставам сега на 34,на трети ден от цикъла са правени. Желанието ми за трето дете за съжаление не е споделено от мъжа ми.

Здравей,Денис,може ли да погледнеш и моите. Благодаря предварително.

# 503
Здравейте отново. Включвам се с въпрос.

Онзи ден бях на преглед и ми казаха да изследвам LH и пролактин на 5-7 ден. Сега погледнах началната страница на темата и видях, че има разлика в дните, които са написани за тях. Съществена ли ще е разликата в резултатите според вас? Мисля да изследвам на 5 ден и да пусна заедно с тях и FSH и Е2.

# 504
Здравейте момичета, накратко моята ситуация. 6 месеца след раждане съм, но имам проблем със свалянето на кг, т.е. за този период не съм свалила нито един  като изключим свалените кг. от самото раждане. Не кърмя   , кърма нямах и грам, спазвам хранителен режим и спортувам, движа се активно особено лятото. Да уточня, на 38г. без проблем със свалянето на кг. преди бремеността,  държа едни кг.от години.
Цикълът ми дойде Юли  и беше оскъден, вторият месец обилен и следващите два оскъдни. TSH  2., FT3, FT4 са ок според изследванията. Кои хормони да пусна допълнително, освен щитовидните. Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 14:42 от Ani8314

# 505
  • София
Здравейте, Денис,
Скрит текст:
Новичка съм във форума. Simple Smile Наскоро ми поставиха диагноза СПКЯ. Имам фоликули и по двата яйчника, като също така нямам менструация от 30.06 насам. Направих изследвания на полови хормони, както и на глюкоза+инсулин. Прикачвам резултатите си. На този етап приемам Инофолик Комби и започнах от вчера прием на Витекс. АГ-то ми изписва противозачатъчни таблетки, но не бих искала да приемам такива на този етап. Бихте ли могли да погледнете резултатите ми и ако може да коментирате състоянието ми? Благодаря Ви!

Инсулин 9 от реф ст-сти [2.2-25]
Глюкоза 4.54 от [2.80-6.10]
TSH 2.76
LH 19.60
FSH 6.06
Testosterone 1.30
Estradiol 124
Prolactin 421
Дай рефер. граници, моля

Здравейте,може ли коментар на моите изследвания. В шок съм, защото през юни 2019 амх беше 3.14,имам две деца ,заченати спонтанно от втория месец,не съм имала проблеми,но не очаквах такъв резултат. Не разбирам как за толкова време може да се случи да намалее толкова. Имам час за Аг,но исках и тук да попитам. Ставам сега на 34,на трети ден от цикъла са правени. Желанието ми за трето дете за съжаление не е споделено от мъжа ми.
Скрит текст:
Здравей!
ФСХ, Е2 и АМХ са високи и показват, че може да има проблем с ЯР... но АМХ се влияе от доста неща, така че ако искаш го потвори заедно с Инхибин В - точно на 3 ден от МЦ, защото Инхибин В е сравнително по-обективен.
Провери за всички възможни дефицити ( витамини и минерали... постоянно ги коментираме в темата) ... и ги попълни - това влияе добре на тези показатели, макар и само за определен период ... поне, докато се зачене.

Скрит текст:
Онзи ден бях на преглед и ми казаха да изследвам LH и пролактин на 5-7 ден. Сега погледнах началната страница на темата и видях, че има разлика в дните, които са написани за тях. Съществена ли ще е разликата в резултатите според вас? Мисля да изследвам на 5 ден и да пусна заедно с тях и FSH и Е2.

Здравей!
След като лекар е назначил дадено изследване и след като той ще го коментира е редно да изпълниш неговите препоръки.
ПП.
На въпроса ти - да, ще има разлика... ЛХ, ФСХ и Е2  (тълкуват се заедно) се пускат точно на 3 ден от МЦ, защото само тогава, ЛХ:ФСХ е 1:1, когато няма никакви проблеми с МЦ и О.
Пролактин се пуска на чист ден, защото по време на М. е по-нисък (физиологично), а на нас ни трябват най-високите му нива... защото, ако е висок, потиска синтеза на Прогестерон.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 14:17 от denis.

# 506
Скрит текст:

Здравей!
След като лекар е назначил дадено изследване и след като той ще го коментира е редно да изпълниш неговите препоръки.
ПП.
На въпроса ти - да, ще има разлика... ЛХ, ФСХ и Е2  (тълкуват се заедно) се пускат точно на 3 ден от МЦ, защото само тогава, ЛХ:ФСХ е 1:1, когато няма никакви проблеми с МЦ и О.
Пролактин се пуска на чист ден, защото по време на М. е по-нисък (физиологично), а на нас ни трябват най-високите му нива... защото, ако е висок, потиска синтеза на Прогестерон.

Благодаря Flowers Hibiscus При тази ситуация ще пусна само ЛХ, без ФСХ и Е2. Но не мога да си обясня тогава каква е причината лекарят да иска да пусна пролактина с ЛХ.. да не би пък ако пролактина е висок още в началото на МЦ, пак да потиска синтеза на прогестерон?

Ако изследвам пролактин на 5 ден, доколкото разбирам няма да получим информация за най-високите му стойности. Въпреки това дали информацията ще е сравнително надеждна? Гледам, че повечето големи лаборатоии са напускали пакети полови хормони. За пролактин са писали да се прави на 3-5 ден. Каква е идеята?

# 507
Здрасти, за първи път пиша, може ли помощ с тези резултати, имам още 2 седмици до срещата с лекарите и това чакане ме напряга.

На 3 ден от цикъла:
Lh- 6,29 / 1.8-11.78
Fsh - 17,44/ 3.03-8.08
Estradiol 108,6/45-854
Prolactin- 32.33/ 5.18-26.53
Testosteron 0,56/0,18-1,9
Андростендион 1.5/ 0.3-3.5

На 20 ден от цикъла, без доказана ов:
Progesteron-17.20/ 1,2-15,9
Tsh 1,5/0,35-5.0
FT3 3,48/2.25-6.0
Ft4 16.78/ 12-22
Инсулин 5,6/3.0-25.0
Глюкоза 4,66/3.3-6

Благодаря

# 508
  • София
Здрасти, за първи път пиша, може ли помощ с тези резултати, имам още 2 седмици до срещата с лекарите и това чакане ме напряга.
Скрит текст:
На 3 ден от цикъла:
Lh- 6,29 / 1.8-11.78
Fsh - 17,44/ 3.03-8.08
Estradiol 108,6/45-854

Tsh 1,5/0,35-5.0
FT3 3,48/2.25-6.0
Ft4 16.78/ 12-22
Инсулин 5,6/3.0-25.0
Глюкоза 4,66/3.3-6

Благодаря
Здравей!
В един МЦ ли са правени?
ФСХ е висок, Е2 също е малко висок ... показват, или проблем с ЯР, или че нещо има - напр. ЗФ, киста...- това лекар може да го види на УЗ.
Пролактинът е висок... следи го.
Прогестерона е супер, показва че е имало О., но тъй като има отклонения при ФСХ и Е2 - това също трябва да се провери и на УЗ.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък... трябва да го имаш предвид при бременност.
Дано да е станало Peace

# 509
Мерси, Денис,
Изследванията от 20- ти ден са от минали мц, данните от 3 ден са от вчера. Няма бременост. Във вторник съм на гениколог и ще ме види на УЗ, но опрелено се притесних от цифрите. При миналия цикъл ме гледаха и всичко беше чисто и нормално.

Скрит текст:
На 3 ден от цикъла:
Lh- 6,29 / 1.8-11.78
Fsh - 17,44/ 3.03-8.08
Estradiol 108,6/45-854

Tsh 1,5/0,35-5.0
FT3 3,48/2.25-6.0
Ft4 16.78/ 12-22
Инсулин 5,6/3.0-25.0
Глюкоза 4,66/3.3-6

Благодаря
Здравей!
В един МЦ ли са правени?
ФСХ е висок, Е2 също е малко висок ... показват, или проблем с ЯР, или че нещо има - напр. ЗФ, киста...- това лекар може да го види на УЗ.
Пролактинът е висок... следи го.
Прогестерона е супер, показва че е имало О., но тъй като има отклонения при ФСХ и Е2 - това също трябва да се провери и на УЗ.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък... трябва да го имаш предвид при бременност.
Дано да е станало Peace

Общи условия

Активация на акаунт