На море в Гърция 2021 - III

• 55 378
  • 804
  •   1
Отговори
# 480
И аз не си спомням никакви стълби на Калитея. Да не става дума за някой конкретен хотел?

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 15:43 от Параход

# 481
  • София
Благодаря ви за бързия отговор, то е къща за гости, в близост до Maya Bay hotel.

# 482
Благодаря ви за бързия отговор, то е къща за гости, в близост до Maya Bay hotel.
Привет, в Калитеа (на Касандра) има ли много стълби до плажовете? Родителите ми ще ходят там септември и са ги наплашили че има много стълби (цитирам 117), та възрастни са и ще им е трудно. Благодаря предварително!
Ние сме ходили там на плаж с три деца и не е имало стълби изобщо.
Зависи къде им се намира хотела. Има такива, които са на самия бряг и няма  стълби, и други, които са на високото( пак се води 100 метра от плажа, но са стълби)
 Аз се върнах от Калитея в сряда и бяхме в хотел със стълби. За нас не беше драма, въпреки, че сме с дете на 2 години и влачехме доста багаж към плажа. Детето се качваш и слизаше само-за ръка. Става въпрос за 2, 3 минути. Ако са много възрастни, или трудно подвижни, може и да не им е ок в подобен хотел. До нашата стая бяха едни Македонци-тях ги мързеше и обикаляха цялото село, за да слязат по автомобилния път до плажа с кола.
Обадете се или пишете на мястото за настаняване и попитайте.

# 483
  • София
Мацето, разгледай на street view как се стига от къщата за гости до плажа. На мен този Maya Bay Hotel ми изглежда на по-високо от плажа, но стълби не видях.

# 484
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Привет, в Калитеа (на Касандра) има ли много стълби до плажовете? Родителите ми ще ходят там септември и са ги наплашили че има много стълби (цитирам 117), та възрастни са и ще им е трудно. Благодаря предварително!
Ние сме ходили там на плаж с три деца и не е имало стълби изобщо.
Зависи къде им се намира хотела. Има такива, които са на самия бряг и няма  стълби, и други, които са на високото( пак се води 100 метра от плажа, но са стълби)
 Аз се върнах от Калитея в сряда и бяхме в хотел със стълби. За нас не беше драма, въпреки, че сме с дете на 2 години и влачехме доста багаж към плажа. Детето се качваш и слизаше само-за ръка. Става въпрос за 2, 3 минути. Ако са много възрастни, или трудно подвижни, може и да не им е ок в подобен хотел. До нашата стая бяха едни Македонци-тях ги мързеше и обикаляха цялото село, за да слязат по автомобилния път до плажа с кола.
Обадете се или пишете на мястото за настаняване и попитайте.
[/quote]

Хахах ама те са македонци, значи ще ги мързи и на тях. То е чрез ТА, така че ще питат.То е без пари и без това.

Миленка гледах на стрит вюто никакви стълби не видях и аз. Тя майка ми е зле с колената, ама ще издържи, хайде сега, стига да не са над 100 Simple Smile

# 485
Не е стълби, а стръмен път.
Със сигурност градчето не е на нивото на плажа.

# 486
Някой пътувал ли е с пиратския кораб от Ормос Панагияс до Атон? Спира ли на Урануполи за обяд? От 9 до 5 на кораба ми се струва много дълго време.

# 487
Здравейте, Wizz air позвoляват ли лекарства в ръчния багаж, когато са в течно състояние над 100мл или ги третират като течност?
Последните дни някой летял ли е с антигенен тест? Въвеждат ли ги вече в his.bg?

# 488
Проверката на багажа се прави на секюрити контрола и няма общо с авиокомпанията. Може да се качат по-голми опаковки лекарства, но с рецепта от лекар,, че имате нужда от тях по врем2 на полета.

# 489
  • София
Здравейте, Wizz air позвoляват ли лекарства в ръчния багаж, когато са в течно състояние над 100мл или ги третират като течност?
Преди години пътувахме до Италия с тази компания и аз освен, че бях болна бях и на противозачатъчни. Носих си лекарствата в ръчния багаж и не са ми направили проблем. Дано не ви подведа.

# 490
  • СОФИЯ
Момичета почти не намерих инфо за Корфу. Дайте идеи за сайтове и места за отсядане.
В петък се върнах от Корфу. Сайтове не съм гледала, за пети път посетихме острова. Доста по-малко туристи има от предходни години, преди сегашното пътуване бяхме там септември 2019 г. Спокойно е, вкл. в Керкира. За втори път летяхме до там. Сега България ер имат директни полети от СФ. Лети се 40 минути, цената с чекиран багаж двупосочно е под 300 лв. на човек. За отсядане е добре първо да предпочетете в коя част на острова и плаж. Има пясъчни, с дребни камъчета и скалисти. При скалистите някои хотели са направили платформи, във водата се влиза по стълбички като в басейн. Не навсякъде туристите спазват мерките. И в хотел, и в магазини и други закрити пространства могат да се видят доста хора без маски. С отстоянието е същото.

# 491
Някой пътувал ли е с пиратския кораб от Ормос Панагияс до Атон? Спира ли на Урануполи за обяд? От 9 до 5 на кораба ми се струва много дълго време.
Спира да , но по спомен крузите са различни по- добре се свържете и вижте как работат тази година.

# 492
Може да носите лекарства. Ако са повече от 100 мл ги разпределете в 2 шишенца. Добре е да ги сложите в торбичка и да ги извадите на граничния контрол. За антигенния тест-дъщеря ми пътува с такъв.
И аз имам въпрос. Сега сме в Лаганас, Закинтос. Връщаме се на 11.07. Дали може теста на дъщеря ми ( бърз антигенен) да го направя в Бг?

# 493
  • София
Може

# 494
  • София
Здравейте, преди пандемията няколко поредни години ходихме в Потос, Тасос. Много харесваме плажовете там.
Сега обмисляме да пътуваме на доста по-близо и разглеждаме оферти за настаняване в Офринио, като най-близката точка от София. Виждам добри оферти в booking за настаняване в апартаменти. Може ли някой да даде мнение за там и най-вече плажовете в района - има ли избор от живописни пясъчни плажове, плитки по възможност.

Общи условия

Активация на акаунт