На море в Гърция 2021 - III

• 55 235
  • 804
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
За щастие тук на Скиатос за момента комари не са ни хапали, макар че имах притеснение, че сме близо до езерото Кукунариес. Но пък има много мравки, но всичко е Ок.
Днес релакс на  Mystique Beach Club
https://maps.app.goo.gl/5EcW3KebD6tnXHRc8

От дясно има скали с много рибки за гледане

# 76
Празно е! Никога не съм виждала Скиатос такъв посред лято!

... Но и приятелка, която ходи м.г., каза, че е било неочаквано спокойно заради пандемията.

# 77
Ох, Скиатос Purple Heart Без тълпи от хора сигурно е още по-яко. Задължително отидете до Banana Beach. Много приятен плаж, особено ако сте с дете. Стига се през частен хотел, но са осигурени безплатни бусчета( ли поне преди 2г бяха:)) Ако имате нужда от препоръка за хапване -има много места, но Anatoli и Taverna Sklithri са ми фаворити.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 13:15 от BettyBoop

# 78
Голяма мъка ми е за Банана с тия бетони, бариери, частни плажове, суперскъпи бийч барове. Имам много хубави спомени от този плаж, но за съжаление и в Гърция има места, които не са застраховани от "български работи".

# 79
Доколкото ми е известно, за деца от 6 до 11 г. при качване на фери към остров трябва да си направите самотестуване с тест от аптеката и да попълните декларация. Възможно е и да не ви го поискат.
Това реално как се доказва? Какво ми пречи да си попълня декларация без да правя тест? Питам сериозно, защото обмислям пътуване до Корфу. Някой, който е бил там последната година - две може ли да сподели как вървят цените по заведенията? Специално в Керкира? Последните години ни тръгна на по-скъпи дестинации и ми се иска този път да отпуснем малко душата, а не да се стискаме.

На влизане в Гърция няма ли да се признава самостестуването ?

# 80
  • София
Не, само от лаборатория за границата.

# 81
Как са цените по заведенията на Халкидики? Не съм ходила от 9 години там. Например - мусака, сувлаки, октопод, калмари, пита гирос... На плажовете все още ли се ползват шезлонги и чадъри срещу консумация от бара?

# 82
Нито един комар не ни е ухапал в Крит, неделя се върнахме, но бяхме в Ханя, все пак е град, а и прозорците на апартамента си имаха мрежа.

# 83
Здравейте,
Интересува ме дали ще има възможност за пътуване до Гърция и по-специално до Кавала с автобус в обозримо бъдеще? Разгледах няколко сайта и доколкото видях в момента няма такава опция!
Искаше ми се с мъжа ми да си направим романтичен гръцки уикенд до Кавала или Тасос в близките седмици! Той има позитивен PCR тест след болница, аз имам позитивен за антитела, но доколкото разбрах той не се признава.... Благодаря за всякаква информация относно този вид пътуване!

# 84
Вече сме в Лефкада таун- Вила Марина- хубава е виличката, малко малки стаи, но е ново и спретнато. Басейна е страхотен и има красива градина с нарове и лимони. Спокоен е района и няма почти нищо наоколо освен вилички. Морето и града са на 5 мин с кола. Хазайката цяла папка с инфо за острова има- много мъдро решение!

Столицата на острова е сякаш по-спокойна от Нидри или може би може да поема още хора просто. Много е ветровито- покрай пристанището с дълга коса няма никаква видимост- хихи. Заведенията са все още празнички. Вечеряхме в едно на площада- Наутилиус- храната беше най-лошата,която сме яли в Гърция. Праснах им един лош отзив!🙃

По пътя межди Нидри и Василики има едно заврдение с крадива гледка на залива към Сивота- там обядвахме- вкусно и пълно с местни дядовци, отделно не беше и скъпо.

На плаж ходихме в Агиос Йоанис- най- близкия. Водата е по-студена, но пък има онзи красив цвят. Пясъчен е плажа с камъчета. В морето има доста скали и е трудно да се върви. Бързо става дълбоко и си има вълни заради вятъра. Все пак е доста хубав плаж.

# 85
Maya, този Скиатос е направо разкош! Дано ви е все така спокойно и слънчево през цялата почивка там!

За комарите - аз открих "Занзи" преди 2г и оттогава ползвам само него. Става за бебета и бременни, ако не ме лъже паметта. Иначе по ръкавите са ни хапали безобразно преди това и само плътно затваряне на врати и климатик цял ден е вършило работа.
Сега пръскам наред със Занзи-то и спим спокойно 😉. Продават го из нашите аптеки. В Гърция не знам дали го има..

# 86
  • София...........
Дами,
Каква беше цената и условията за влизане в Сани комплекса на Касандра Халкидики?

# 87
Ние спахме една седмица в Парга и от там пътувахме до островите. Има корабчета, като горещо препоръчвам Marco Polo Sailing Boat. Големи сладури са. Мои приятели отсядат всяка година на Паксос и мисля, че си заслужава да се спи няколко нощи и там. А зсъщо започнах да се разколебавам за Корфу. Струва ми се, че гърците са вдигнали доста цените тази година. Може би, защото е посещаван острова предимно от италианци.
Определено цените са вдигнати. Аз също се отказах от Корфу. Ще ходим на Родос, жега ще бъде най-вероятно, но пък намерих студия на плажа на много по-прилични цени. 😊

# 88
  • Бургас
Добро утро Hug

Днес напускаме островчето и се прехвърляме на Скопелос. Нямаме нищо резервирано, но собственика тук ни каза, че тук е празно, а там ще е още по празно. Набелязали сме няколко местенца от Букинг и мислим на място да ги проверим.

В Скиатос сме отседнали тук apartments Strofylia
https://maps.app.goo.gl/bFAqSqAGYxgCFadcA, не е нещо Уау, но за едно спане и повече пространство е Ок. Сред борове сме и сутрин като излезеш на терасата така приятно мирише на гора, билки. Птички пеят, много приятно и релаксиращо е.
Хапвахме тук Akrogiali Tavern
+30 2427 021330
https://maps.app.goo.gl/A8pN5UEbsUrgj9MF8 и много ни хареса, както и тук The Big Bad Wolf
+30 2427 049446
https://maps.app.goo.gl/FdE6EdASi2esxxfAA , няколко пъти в ресторанта на мястото където сме отседнали. Предпочитат го за пица и паста, но за мен лично пицата им не беше кой знае колко хубава. Мусаката и сиренето в сусам и сирене в орехи пържено със сладко към него бяха добри.
Тук Scuna Εστιατόριο
+30 2427 022185
https://maps.app.goo.gl/3dqJRieXmeZyXgqC9 само добрата гледка ми хареса храната беше компромисна.
Снощи за последно бяхме тук Marmita
+30 2427 021701
https://maps.app.goo.gl/nRaKMJHwPUv7NsXi8 , приятна обстановка изискано обслужване, но малко снобско ми се стори. Храната бе вкусна, хапнахме заек и мусака от патладжани, дъщеря ми пилешко филе с картофки и панирани тиквички.

# 89
  • София
Ние спахме една седмица в Парга и от там пътувахме до островите. Има корабчета, като горещо препоръчвам Marco Polo Sailing Boat. Големи сладури са. Мои приятели отсядат всяка година на Паксос и мисля, че си заслужава да се спи няколко нощи и там. А зсъщо започнах да се разколебавам за Корфу. Струва ми се, че гърците са вдигнали доста цените тази година. Може би, защото е посещаван острова предимно от италианци.
Определено цените са вдигнати. Аз също се отказах от Корфу. Ще ходим на Родос, жега ще бъде най-вероятно, но пък намерих студия на плажа на много по-прилични цени. 😊

Кои дати? И ние ще сме там.

Общи условия

Активация на акаунт