На море в Гърция 2021 - III

• 55 485
  • 804
  •   1
Отговори
# 210
Alia, от западната страна ходихме само до Порто Вроми и Порто Лимнионас, до тях се стига с кола, но други май няма достъпни по суша.
Поне от западната страна беше по-приятно усещането от острова, нямаше ги тълпите и пъбовете, имаше много зеленина и хубави гледки от пътя. Приятна почивка!
До Порто Рокса и Порто Стенити също има път, но накрая е черен и достъпът е по-труден. Те са същия тип "фиордчета".
От пясъчните плажове извън курортите не е лошо да се посетят Геракас, Дафне, Банана, Аликанас...

# 211
Здравейте,
някой, който е летял скоро с wizzair може ли да сподели дали тестват допълнително на място, както на границата или се минава само с тестовете, които ние сме си направили? Ще пътуваме само с ръчен багаж. Стриктни ли са по отношение на размерите или раниците може да са с една идея по-големи?
За Крит -Ще са ни нужни ли аква обувки или няма изненади като морски таралежи и т.н в морето?
[/quote
Вчера се върнах от Крит.Минава се само с тестове, ние бяхме със сертификати.Акваобувки са Ви нужни, но зависи кой плаж сте си избрали.Градският, Елафониси иБалос няма нужда.

# 212
  • София
Здравейте, и аз да питам за о. Крит! Предстои да пътуваме началото на август за 10 дни.
Чудя се как да разделим нощувките на 2 пъти, като единия престой ще е в Ханя, но къде да е втората част на пътуването ни, така че да разгледаме западната част на острова без да се разтягаме много в пътуване? 
Някой има ли впечатления от техния градски транспорт, дали става да се придвижим от летището до Ханя с него, или да не разчитаме?
Идеята ни е да почиваме 5 дни в Ханя, а следващите 5 дни да обикаляме с кола под наем. Като, извън Ханя, май само известните плажове съм набелязала. Ако някой ми даде идея какво друго може да се види, ще съм благодарна...

# 213
  • София
Някой има ли впечатления от техния градски транспорт, дали става да се придвижим от летището до Ханя с него, или да не разчитаме?
Идеята ни е да почиваме 5 дни в Ханя, а следващите 5 дни да обикаляме с кола под наем. Като, извън Ханя, май само известните плажове съм набелязала. Ако някой ми даде идея какво друго може да се види, ще съм благодарна...
Има градски транспорт от летището до Ханя. Зависи обаче кога ще пристигнете. Ние пътувахме с Райънеър и пристигнахме много късно, и не можахме да се възползваме, а може и да не сме се усетили, че може. На връщане обаче успяхме да хванем автобус (билетът е 2.30 евро), разписанието не беше много подходящо и висяхме около 3 часа на летището. Следващият автобус щеше да ни е много късно. Таксито е 25 евро, така че ако ще наемате кола, по-добре направо от летището. Различни агенции ни спуснаха 30 евро на ден, като за повече дни идва по-евтино.

# 214
  • Пловдив
Здравейте, включвам се с актуална информация за преминаването на Маказа. Бяхме на Маказа в 8:15 днес и минахме точно за два часа. С ваксинационен сертификат, като супер бързо гледат всичко даже за малко да минем без кода на ПЛФ.
На ферибота за Тасос нито искаха декларация, нито гледаха сертификат. Уж на ферибота трябва с маски, почти никой не носи, даже персонала не бяха с маски.
Това е , бързо се минава, а при нас беше и доста лесно.

# 215
Когато се пътува с чартър от София до остров в Гърция - Крит, Закинтос, Миконос и пр, също трябва QR код и PLF, нали?
Какъв адрес е уместно да се посочи, при положение, че ще пребиваваме на два места Thinking

# 216
  • София
Когато се пътува с чартър от София до остров в Гърция - Крит, Закинтос, Миконос и пр, също трябва QR код и PLF, нали?
Какъв адрес е уместно да се посочи, при положение, че ще пребиваваме на два места Thinking
Да, трябва. Те още на софийското летище ще ви го търсят вероятно. PLF декларацията е за всички, които влизат в Гърция. Имате възможност да посочите 2 адреса. Ако са повече, посочвате само първите два.

# 217
  • Sofia
Някой разпитвал ли е къде "лайнарките" извозват съдържанието на шахтите за мръсния канал? Лятото сме забелязали, че по цял ден ходят на адреси едни големи цистерни и изпомват шахтите. Питам от любопитство понеже очевидно морето е чисто за разлика от нашето...

# 218
Здравейте,
някой, който е летял скоро с wizzair може ли да сподели дали тестват допълнително на място, както на границата или се минава само с тестовете, които ние сме си направили? Ще пътуваме само с ръчен багаж. Стриктни ли са по отношение на размерите или раниците може да са с една идея по-големи?
За Крит -Ще са ни нужни ли аква обувки или няма изненади като морски таралежи и т.н в морето?

Уиз са меко казано стриктни - те това чакат - някой да е с по-голяма раница за да си плати.  Не бих рискувала в никакъв случай. Иначе самите Уиз няма как да тестват- тества се на гръцката граница - т.е на летището, на което кацате - напълно възможно е да ви тестват.

# 219
  • София
Здравейте, в момента пътуваме за кулата. Супер спокойно. Нито отпред, нито отзад коли. Оф..да не бързам да се радвам. Ще ви държа в течение.
4.17 ч. На пункта сне след 3 коли и един кемпер. Чакаме 6 мин. Извикаха ни да се преместим на bus. зад 2 сръбски микробуса с по 6-7 души вътре. Забавиха ни разбира се, кемпера мина преди нас. Но в 4.36 по живо по здраво сме в Greece. Май рекорд за този сезон 19 мин.😀

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 04:56 от viki_kk

# 220
Здравейте, ние пътуваме на 01.07 със самолет в 6 часа сутринта от София за Закинтос.
Кога трябва да попълня този PLF сертификат, за да го получа навреме?

# 221
  • софия
Здравейте, ние пътуваме на 01.07 със самолет в 6 часа сутринта от София за Закинтос.
Когато искаш, но не по-късно от 24 часа преди пътуването.

# 222
  • София
Когато искаш, но не по-късно от 24 часа преди пътуването.
.... И ще получите QR кода на имейла си в 0:00 часа в деня на пътуването.

# 223
Благодаря Deviant Art и Параход, друго си е да получиш инфо от първа ръка!
Уф, сега започнаха моите терзания с PLF сертификата. Въобще не помня  миналата година да съм имала такива, а сега какво стана... Видях какво е отбелязано на попълнената информация (нали пращат такава, веднага след попълване) и виждам, че не е излязал номера на моята л. карта. Това проблем ли е? От друга страна ми е приело така попълнени данните... Нали не дава да се премине нататък като нещо не е наред или не е попълнено?...
Отделно, за втория човек в същия сертификат (мъжа ми) не поиска информация с какво ще пътува за ковид (тест, сертификат за преболедувал или ваксина) - така ли е? Питам, защото на мен поиска, а ние сме с различни "доказателства".
И накрая, предполагам, че няма да има проблем да е само на телефона QR-a, че нямам къде да разпечатам след полунощ, а пътуваме рано? Когото съм питала до сега минава с разпечатан, но май назад в темата прочетох, че е имало и на телефон.

# 224
  • София
Само за титуляра се отбелязва с какво ще премине. Може да се покаже само на телефон.
Ако много се притесняваш, влез си в профила в travel.gov.gr и си виж дали всичко е попълнено.

Общи условия

Активация на акаунт