На море в Гърция 2021 - III

• 55 409
  • 804
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Моля някой да сподели, ако има подобен опит с booking. Запазили сме си апартамент, който е с невъзвращаема стойност. Собствениците са много мили при кореспонденцията, но се чудя как биха реагирали, ако анулираме резервацията. Дали гърците биха били склонни да върнат пари ? Детето е лепнало някакъв вирус, а пътуваме в сряда. Адски съм притеснена.

Няма как да знаем. Попитайте ги и кажете за вируса. Дано пък детето се оправи и си изкарате хубава почивка!

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 11:54 от denizara

# 451
  • софия
Официалните решения се публикуват във ФЕК. Все още няма публикувано нищо.

# 452
Моля някой да сподели, ако има подобен опит с booking. Запазили сме си апартамент, който е с невъзвращаема стойност. Собствениците са много мили при кореспонденцията, но се чудя как биха реагирали, ако анулираме резервацията. Дали гърците биха били склонни да върнат пари ? Детето е лепнало някакъв вирус, а пътуваме в сряда. Адски съм притеснена.
Пишете директно на собствениците и им обяснете ситуацията. Вероятно ще ви върнат парите или ще ви дадат възможност за презаверяване на датите.

# 453
Благодаря! Мисля да изчакаме до вторник, за да видим как ще се развият нещата. Дано е бърз летен вирус и дано не го лепнем и ние. Ако не ставаме за пътуване, дано гърците са благосклонни и изгорим само със самолетните билети.

# 454
Аз тук го чета и ми звучи като решено, което би объркало и моите планове. Въпреки че в статията пише за indoor помещения, не знам как ще се тълкува на място.
https://news.gtp.gr/2021/06/29/covid-19-greece-decides-vaccinate … s-as-of-mid-july/

Мен ме обнадеждава този абзац:

"Закритите пространства като ресторанти, кафенета, кина, театри, клубове, барове и спортни съоръжения ще бъдат разделени на две групи:

Ваксинирани само за напълно ваксинирани (след 14 дни) и за тези, които са се възстановили през последните шест месеца, за да работят с капацитет 75-80 процента и без изискване за маска.
Смесените пространства ще приемат ваксинирани клиенти, хора, които дават отрицателен PCR или бързи резултати от тестовете, взети през последните 48 часа, и тези, които са се възстановили през последните шест месеца. Тези места ще работят с капацитет от 25 до 75 процента.

# 455
Е то колко да обнадеждава- за един десетина дневен престой- поне 4 теста..

# 456
Ние минахме вчера за по-малко от 5мин сутрина в 5:30 на Кулата.
Много набързо ни погледнаха тестовете, любезни.

Едно предупреждение за отиващите към Лефкада, иска ми се някой да ми го беше казал преди това - пътищата са ужасно тесни и стръмни.
Видяхме голям зор т.к сме с голяма и ниска кола, едвам  стигнахме до наетата вила, до заведения и плажове си е направо стрес като минаваш по уличките на градчетата.

# 457
Здравейте,
Пак аз за Пелопонес. Не намирам информация какво мога да видя тук (освен Монемвасия и Елафонисос)

Също така и тук - най- хвалени са островите - Хидра, Спецес и Порос. Нагоре има ли нещо? Също така и хубави плажове ако ми препоръчате в тези райони ще съм много благодарна? Че чета че са много камъни и не много хубави плажове.

Дано не е късно. Минете през Ареополи, Гитио и Мани.
Нафплио нагоре е приказно градче и първата столица на Гърция.Ще видите Бурци и Паламиди.Единия плаж на Нафплио  е много голям и пясъчен. Посетете Епидавъра непременно , както и Милена. Пелопонес е най - наситените с история и забележителности регион. Разкошен е плажа Каратона.

# 458
  • София
Едно предупреждение за отиващите към Лефкада, иска ми се някой да ми го беше казал преди това - пътищата са ужасно тесни и стръмни.
Видяхме голям зор т.к сме с голяма и ниска кола, едвам  стигнахме до наетата вила, до заведения и плажове си е направо стрес като минаваш по уличките на градчетата.
Извинявайте, но това мнение е малко преувеличено. Не плашете хората! Все пак по острова се движат и автобуси, и камиони. Наистина има тесни и стръмни участъци, но в никакъв случай не може да се обобщава за пътищата на целия остров. От източната страна са си направо широки. И ние сме били с ниска кола и нямахме проблеми, просто не сме карали по черни пътища, но не се и налагало, до повечето плажове са асфалтирани. Всъщност най-тесните улички са в градчето Каламици и качването от плажа Мегали Петра, тъй като следобяд имаше страшно много паркирали коли от двете страни. Тесни участъци има и във Фрини, до Лефкада Таун, но този път има и алтернатива. Като цяло по островите пътищата са тесни, стръмни и с остри завои и по-неопитните шофьори трябва да внимават. Аз, самата, не шофирам по островните въртележки, макар да не се смятам за неопитна - карам активно от 10 години. Съпругът ми обаче не се притеснява особено и ме вози навсякъде.

# 459
Нищо им няма на пътищата на Лефкада. В сравнение с Пелион и Мани са си направо чудни.

# 460
  • София
За Лефкада препоръчвам това заведение, основно се хранихме там. Дано го има още, че беше през 2018,а оттогава светът е много различен:

# 461
  • Варна
Ние също бяхме първоначално стресирани, когато видяхме къде е вилата, но като качиш един-два пъти баира, всичко е наред. На пътищата като цяло нищо им няма, даже са широки на места. Комари засега почти не са ни хапали, машинки дори не сме включвали, но има много оси.

# 462
  • софия
След като си ръшкал по пътищата на Пилио, малко са тези, които могат да те стреснат. Буквално са ми изтръпвали краката.
На мен там най-голям дискомфорт ми създава липсата на мантинели. А пътищата тук са ми песен.

# 463
  • Варна
От Василики към Порто Кацики има някакъв нов, по-пряк път, доста стръмно върви по склона, още няма мантинели, маркировка има табели за внимание, но само на гръцки. Не поглеждаш надолу и всичко е наред.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 12:14 от Blue Turquoise

# 464
  • София
Всичките тези споменати пътища сме ги минавали с кемпер, чак пък страшни да са….
И на три гуми на кемпера сме били на места. За мен като човек с фобия от височини страшно е заради липсата на мантинели.

Общи условия

Активация на акаунт