На море в Гърция 2021 - III

• 55 472
  • 804
  •   1
Отговори
# 90
  • Някъде Там
Здравейте,
Пак аз за Пелопонес. Не намирам информация какво мога да видя тук (освен Монемвасия и Елафонисос)

Също така и тук - най- хвалени са островите - Хидра, Спецес и Порос. Нагоре има ли нещо? Също така и хубави плажове ако ми препоръчате в тези райони ще съм много благодарна? Че чета че са много камъни и не много хубави плажове.

# 91
Здравейте,

моля да споделите дали Санторини си струва посещение. Къде е най-подходящо да се отседне и колко време е оптимално за острова? Бихме пристихнали със самолет и напуснали с ферибот. Не искаме да ходим на плаж там.

Отворих booking за средата на септемри и ми стана лошо като видях цените Scream Под 500 лв на вечер почти няма предложения.

Благодаря!

# 92
  • Варна
Отворих booking за средата на септемри и ми стана лошо като видях цените Scream Под 500 лв на вечер почти няма предложения.

Истинските познавачи отдавна не ползват booking.Под 500 лв. на вечер за какво търсите - разликата м-у АЛЛ ВВ или само легло е голяма. Най ниска цена се получава естествено с пазарене на място със собственика . Така сме плащали и 50 лв./двама/само легло.Ниска цена може да получите и от местна агенция за недвижими имоти или от български - има такива из всички крайгранични градове.

# 93
Здравейте,
Пак аз за Пелопонес. Не намирам информация какво мога да видя тук (освен Монемвасия и Елафонисос)

Също така и тук - най- хвалени са островите - Хидра, Спецес и Порос. Нагоре има ли нещо? Също така и хубави плажове ако ми препоръчате в тези райони ще съм много благодарна? Че чета че са много камъни и не много хубави плажове.

Правилно си се ориентирала. Няма кой знае какво друго. Ако се гмуркате до Пунта (от където ще вземето ферито за Елафонисос) е потъналия град Павлопетри. И плажовете никак не са лоши.

На Порос не съм била, но Хидра и Спецес напълно залужават по един ден. В района Верверода наистина е камъняк. За крaткото ни време в района намерихме хубав малък пясъчен плаж (до хотел Aks Hinitsa Bay). Половината се използва от хотела, но има и свободна зона. По наше време беше празен. В околните заливчета също има малки пясъчни плажчета под частните вили на богаташите от Атина. Районът го имат за Ривиерата на Атина.

Санторини си заслужава посещение категорично. Три дни са достатъчни, ако сте с кола под наем. Къде е подходящо за отсядане зависи от бюджета ви. Селищата по калдерата са доста скъпи. Има опции от другата страна с приемливи нива. Подгответе се обаче за много туристически остров и няма да тръгнете с очаквания за спокойствие и т.н. И няма да сте разочаровани.
Препоръчвам да се отиде и до фара след Акротири. Гледката към калдерата е невероятна. Особено на залез и после по тъмно. Акротири като археологически обект също не е за изпускане. Мегалохори за мен лично е не по-малко залужаващо си селище от Иа, Оя, Имеровигли, Фира.
Залезът за мен се гледа/снима най-спокойно(без да се буташ с китайци) от едно място точно до отклонението/спускането от главния път за новото пристанище.

Ааа и най-важното...проверете кога на острова няма нито един круизен кораб. Тогава е точното време за обикаляне на селата по калдерата.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 12:14 от Fancy

# 94
Здравейте,

моля да споделите дали Санторини си струва посещение. Къде е най-подходящо да се отседне и колко време е оптимално за острова? Бихме пристихнали със самолет и напуснали с ферибот. Не искаме да ходим на плаж там.

Благодаря!
Бяхме там преди 2 г. Пристигнахме с ферибот от друг остров. После се прибрахме от Санторини със самолет.
4 дни за мен са напълно достатъчно, още повече ако няма да правите плажове. Хубаво е да си вземете рент а кар.
Ние бяхме в началото на Септември, времето беше много горещо, водата в морето студена.
Бяхме отседнали в Камари, но не мога да препоръчам хотела, беше ужасен. Мисля, че платихме 500 лв. за 4 нощувки, а след средата на Септември цените бяха още по-ниски.
Разбира се много зависи къде искате да отседнете, ако сте решили да сте в Иа, Фира или Фиростефани цената която казвате е напълно нормална за там.

# 95

Истинските познавачи отдавна не ползват booking.Под 500 лв. на вечер за какво търсите - разликата м-у АЛЛ ВВ или само легло е голяма. Най ниска цена се получава естествено с пазарене на място със собственика . Така сме плащали и 50 лв./двама/само легло.Ниска цена може да получите и от местна агенция за недвижими имоти или от български - има такива из всички крайгранични градове.

Явно не сме от "истинските познавачи" Sweat Smile
Досега сме били много доволни от букинг, намирали сме си уникални места за прилични цени, в цял свят. Явно Санторини е яко overpriced. Търся симпатично място за настаняване, без храна, без басейни, без каквито и да е било "екстри". Важното е да е чисто, сравнително ново, с удобни легла, с добра локация (=на пешеходно разстояние от местата, които ще посещаваме или ако не, поне да компенсира с красива гледка или нещо друго), общо взето basic. От няколко години пътуваме в цяла Гърция околко средата на септември, подобни места за мен е нормално да струват около 50-80 евро на вечер. Ориентирам се по рейтинга и по коментарите, досега не сме имали fail Simple Smile При положение, че искаме не повече от 2 нощувки и евентуално ще пристигнем петък вечерта изобщо не е опция тепърва да обикаляме с багажа да се пазарим на място. За агенции не искам изобщо да чувам, особено пък български Wink

# 96
GerKa99 в нашия случай аз направих компромис с рейтинга в Букинг и сгреших, НИКОГА повече, че после и аз им го заших в букинга, по принцип си затварям очите за разни дреболии, но тия ми бяха сложили хавлии с петна и дупки и ми правеха кафето с чешмяна вода Rage
Първо виж точно какво и къде искате да видите и после си търси мястото за настаняване.
Ние обикаляхме и плажовете, качихме се до Древна Тира, посетихме Акротири, ходихме с корабче и до вулкана, май само винарните не обиколихме. Посетихме музеят на виното, който е приятен, има дегустация, магазин и аудиогид на български Simple Smile
Сега погледнах, че рейтинга за нашата вила е скочил, уау 8,7?! Villa Anneta - по-далеч от тях.

# 97
  • София
a_alex, Не пропускайте Епидавъра!

# 98
GerKa99, ами ако наистина сте познавачи, би следвало да знаете, че Санторини "не е като всяко друго място в Гърция". Огромна част от туристопотока на острова е точно с вашите изисквания. Така че е съвсем логично цените да не съответстват на визията ви за нормални нива. Аз не държа на гледка. Пешеходното изискване за Санторини е малко неприложимо. Ние спяхме в AtriumVilla във Фира. Чисто и спретнато и най-вече имаше паркинг.

# 99
Нещо не ми харесва целия тренд, ама хич!
То вярно, че избиват цяла година недоимък, ама прекаляват! И не само в Гърция. Лошото е, че ако пазарът преглътне тези цени, то те ще се задържат!
Погледнах, Сакас резиденс, Картерадос, Санторини сме спали за 90 Е в супериорния апартамент, сега е 200😐

# 100
  • Sofia
Дами,
Каква беше цената и условията за влизане в Сани комплекса на Касандра Халкидики?

Безплатно е. Паркираме на паркинга за персонал и посетители, който е вдясно на разклона. Искат да попълниш на един таблет имена и телефон в случай, че някой се разболее от Ковид.

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 10:57 от Teddy me4eto

# 101
А, тази година никой не може да предскаже как ще се развива. И преди Ковид си имаше тенденция за вдигане на цените дори на най-затънтените места. А сега изобщо и не искам да го мисля.

# 102
  • Варна
Това е световна тенденция във всички сфери, инфлация в глобален аспект, нещо очаквано и планувано. Също така, в туризма, клиентът ще е готов да плати по-висока цена, да прави тестове, ваксини и т.н, само и само да пътува. Тоест не се очаква спад в цените, напротив.

# 103
  • София
Скрит текст:

Явно не сме от "истинските познавачи" Sweat Smile
Досега сме били много доволни от букинг, намирали сме си уникални места за прилични цени, в цял свят. Явно Санторини е яко overpriced. Търся симпатично място за настаняване, без храна, без басейни, без каквито и да е било "екстри". Важното е да е чисто, сравнително ново, с удобни легла, с добра локация (=на пешеходно разстояние от местата, които ще посещаваме или ако не, поне да компенсира с красива гледка или нещо друго), общо взето basic. От няколко години пътуваме в цяла Гърция околко средата на септември, подобни места за мен е нормално да струват около 50-80 евро на вечер. Ориентирам се по рейтинга и по коментарите, досега не сме имали fail Simple Smile При положение, че искаме не повече от 2 нощувки и евентуално ще пристигнем петък вечерта изобщо не е опция тепърва да обикаляме с багажа да се пазарим на място. За агенции не искам изобщо да чувам, особено пък български Wink

Вече го споменах, но да си кажа и аз за Санторини. Най-негръцкото място, но което сме били, нищо гръцко не усетих. Да, безумно фотогенично, много красиви гледки, но никакъв гръцки дух. Усещането беше за поердната бройка туристи, на които трябва да им се вземат парите. Не съжалявам, но едва ли ще повторим. Ние бяхме 3 нощувки в тези апартаменти, бейсик, чисто, не много ново, но гледка за милиони на калдерата. Миналата шантава година се оказа идеална ценово за посещение на Санторини - за трите нощувки платихме общо 170 евро. Тази година гледам че около 120-140 евро на вечер им се движи цената, но до септември може и да размислят.

https://www.santorini-hotel-prekas.gr/

На около 500 метра имаше паркинг, и не сме имали проблем да си намерим място, но островът беше празен. Чак не ми се вярваше колко е празен.
Ето една снимка от терасата на студията:

# 104
  • София
От 1 юли отварят и Илинден за туристи.
https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/otvaryat-ilinden-eksohi-ot-1-yuli

Общи условия

Активация на акаунт