На море в Гърция 2021 - III

• 55 289
  • 804
  •   1
Отговори
# 615
Разходихме се да уважа продукцията на кирия Зои по план (http://www.virgin-mary.gr/).
Представих си с усмивка как първо я шашкам с кратката й биография, а после й разказвам как съм й сънувала октоподите, докато се гъзури около масите, но просто споделих смирено за напълно заслужените препоръки.
Доста хапнахме, а сметката накрая беше смехотворна. Оставихме добър бакшиш, от който на жената й стана видимо неудобно и явно не можа да отреагира на момента, та ни догони по пътя към колата с бутилка зехтин. Изключително мили, земни и симпатични хора.
Направи ми впечатление, че въпреки че бяхме единствените клиенти, всички от персонала бяха с маски до очите и санитарни ръкавици.
Явно форумните препоръки си казват думата, защото Зои сподели за зачестило българско присъствие.
Дебютирах с телефона - доказателствена туршия:

# 616
  • София
Искрено завиждам на всички,които в момента са в Гърция!Планираме да отседнем в Криопиги за 10 дни средата на август,но тъй като района ни е непознат,може ли отзиви за мястото и най-вече за плажовете.С кола сме,така че не ни притеснява да пътуваме,стига плажът да е с хубав пясък и подходящ за дете.
Благодаря!

Били сме веднъж на Криопиги, плажът е далеч от центъра на селото, трябва с кола, но е хубав. Центърът е на оживена улица, доста натоварена, там има заведения, имаше и детска площадка. Наблизо е историческото градче Афитос. На нас ни хареса, но заради отдалечеността на плажа и че няма крайбрежна алея не повторихме.

# 617
Здравейте, някои ходил ли е скоро на Корфу? Интересувам се за фериботните билети, на място , ако ги взема дали правят отстъпки?
Миналата година септември месец беше точно обратното - билетите, закупени по интернет бяха с 50% по-евтини, отколкото на място. Ние даже ги букнахме докато пътувахме към Йоанина, като вече имахме представа са колко часа ще стигнем. Не бих рискувала с билети на място.

# 618
Какви са новите забрани в Гърция от оня ден ?

# 619
  • Бургас
Здравейте, моля да ми препоръчате добра застрахователна компания. Тази година ще пътуваме само със застраховка, та се чудя коя компания да избера.
Иска ми се да имат добър асистенс и да са бързи. Аз и двете деца сме с бързи, тежки алергични реакции към сума насекоми. Имаме си епипен, но ако нещо ни гризне след него си иска транспорт до лечебно заведение и т.н.
Ще бъда благодарна за всяка информация.

Когато се прави антиген на лице под 18 години, на границата с резултата от лаборатория ли сме или трябва сертификат през his?

# 620
Тази години има нещо с морето на 1 юли водата също беше мътна и не така бистра както си я спомням на Амолофи и на Ираклица.
Много се озадачих мислех, си че е от вятъра примерно! Но разбирам, че вече 10 поредни дни, е все такава мътилка
Определено не си виждаш краката..малко е като мътна супа.
От 7-8г. винаги посещаваме ГР. по различно време , но такова чудо за сефте виждам, местните и те нямаха адекватен отговор.

# 621
Какви са новите забрани в Гърция от оня ден ?
Забранено е в заведенията да има правостоящи. Ако някой е разбрал и нещо друго, моля да сподели.

# 622
  • Варна
Като чета заповедите на нашето МЗ мис е струва, че тъй като Гърция е в оранжевата зона, на влизане към БГ не може да се тестваш в БГ и да те освободят от карантина, а трябва да минеш със сертификат или тест. Правилно ли съм разбрала?
Някаква идея къде близо до границата от гръцка страна можем да се тестваме днес?

Редактирам си коментара:четейки отново и отново разбирам, че за БГ граждани влизащи от оранжева зона се допуска директора на РЗИ да отмени карантината след тест в БГ в рамките на 24 часа. Дано да е така, че вече сме на път и не знам в неделя дали ще намерим къде да се тестваме

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 11:09 от Sisseto Zh

# 623
Като чета заповедите на нашето МЗ мис е струва, че тъй като Гърция е в оранжевата зона, на влизане към БГ не може да се тестваш в БГ и да те освободят от карантина, а трябва да минеш със сертификат или тест. Правилно ли съм разбрала?
Някаква идея къде близо до границата от гръцка страна можем да се тестваме днес?

Редактирам си коментара:четейки отново и отново разбирам, че за БГ граждани влизащи от оранжева зона се допуска директора на РЗИ да отмени карантината след тест в БГ в рамките на 24 часа. Дано да е така, че вече сме на път и не знам в неделя дали ще намерим къде да се тестваме
Не знам Турция в коя зона е, но вчера се върнахме без тестове и на границата ни инструктираха да направим пср или антигенен и до 24 часа да се прати на РЗИ, имейла на който да го пратиш ти го дават на границата.
В момента изискват ли маски на вън и на плажа в Гърция?
Последно четох, че са отпаднали, но вчера позната ми каза, че пак ги били въвели. Зачудих се, че никъде не съм чела такова нещо, но и аз тия дни нямам много време и не съм се разчела много много.
След Турция се размечтах много за гръцкото море. Страхотно си изкарахме там, но море - 1 път. Останалото време само аквапарк и басейни.
Стига да не са прекалено рестриктивни мерките бих направила едно море някъде на континента, Ситония или Касандра /там не сме ходили/.
Това с кръчмите за тестване или ваксина въведоха ли го?
Аз мислех, че гърците съвсем ги е напекло, обаче вчера четох в темата за Виена, че в Австрия и така. Заведения, включително откри части, може само с ваксина или отрицателен тест. Не важи за заведения от тип бързо хранене на крак. Само че там имало пунктове за безплатно тестване на туристи, дори в някои ресторанти им давали тестове.

# 624
  • софия
Очаква се утре промени да бъдат приети, ако има такива.

# 625
  • Sofia
Около мен всички, които се върнаха от Гърция не са правили никакъв тест. Никой не ги е търсил 😕

# 626
  • софия
Ще попълня две форми за QR код за два различни гранични пункта, ще решим в последния момент откъде да минем. Проблем ли е това, ще получим ли нужния код?

# 627
  • София
Здравейте, моля да ми препоръчате добра застрахователна компания. Тази година ще пътуваме само със застраховка, та се чудя коя компания да избера.
Иска ми се да имат добър асистенс и да са бързи. Аз и двете деца сме с бързи, тежки алергични реакции към сума насекоми. Имаме си епипен, но ако нещо ни гризне след него си иска транспорт до лечебно заведение и т.н.
Ще бъда благодарна за всяка информация.

Когато се прави антиген на лице под 18 години, на границата с резултата от лаборатория ли сме или трябва сертификат през his?

Преди няколко страници писах, ползвали сме Алианц, доволни сме. Сега пак с тях ще направим. Приятна и безпроблемна почивка!

# 628
  • софия
За втора година правя в Уника. Там имат и с покритие за Ковид. Не ми се е налагало да я ползвам и се надявам да не се налага.
Преди правех в Алианц и веднъж се наложи да я ползваме. Доволна бях.

# 629
  • София...........
Някой може ли да пусне линк на декларацията за гласуване от чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт