Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 31

• 45 068
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
В България.

# 511
  • Mediterraneo
Тарталета, а къде сте? Ние сме в Германия и преди три години имахме проблем точно, защото бях сваляла някакви филми от Замунда🙁

Аз съм в Испания. Какъв проблем сте имали, в какво се изразяваше?

# 512
Имам познати, живеещи в Германия, които ги глобиха с доста солидна сума за сваляне на торенти. Там законите за тези неща май са по-строги и ако те хванат, че сваляш незаконно, те глобяват.
Аз съм в Англия, за сега не съм имала проблеми да свалям от замунда, но от повече от година гледам предимно нетфликс.

# 513
  • Вестерос
Непознатите ги изгледах за два дни, приятен ми е на мен.

# 514
  • BG-DE
Ами получихме писмо от адвокатска кантора занимаваща се с авторски права с искане за 1000 евро за около 1,5мин за някакъв филм, даже не го помня вече кой беше 😊 засечени сме били, че го сваляме, добре че тогава се местехме от едно място на друго та се размина но оттогава не смея и да си помисля да свалям 😊

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 14:53 от Menerva

# 515
Позната в Германия сподели същото. 800 евро глоба.
Иначе по тв помня имаше репортаж по въпроса. Те ту ги спират тези сайтове, ту ги пускат. Експерт някакъв се изказа, че реално не е редно да налагат глоби за нещо, което е свободно пуснато в мрежата. Проблемът не е в потребителя, а в позволението за достъп до услугата от... управляващите да речем.
Като не са спрени такива сайтове, най-малкото аз съм виновна.
Като по закон е забранено защо съществуват?!
И сайтовете с качени онлайн филми също са в нарушение.
В Германия, примерно, има ли такива сайтове? Любопитно ми е.

# 516
  • BG-DE
Доколкото знам няма немски торенти но може и да греша, не съм се интересувала специално.
То реално проблемът не е точно в самото сваляне, а в сийдването, сега си спомням, че те ни искаха тези пари за 1,5мин сийд, в това са ни засекли, а нямаме право да разпространяваме филма без платени авторски права.

# 517
Да, те затова апелират за сийд. Всеки тегли и трие "следите".
Иначе в YouTube също е пълно с цели колекции филми. Всякакви.
И тях кога ли ще погнат пак. Трие се съдържание, но после пак се качва ново.
Оспамихме темата.

# 518
Например Ютюб с тия идиотски реклами стана неползваем...

Ами и него можеш да го платиш и да ти се махнат тези реклами.

Иначе за мен най-добрия вариант е да има някакво pay per view, плащаш, за да изгледаш определен сериал, като от видиотека (мисля, че навремето Амазон имаше така опция). Че вече се нароиха 1000 стрийминг сървисиз, и по всеки има нещо, което искам да изгледам. А не мога да ги плащам всичките. Особено пък Нетфликс са много алчни.

# 519
  • Berlin
Амазон предлагат и наемане на медия, имаш един месец да започнеш да гледаш и след това 24 часа да изгледаш.

Днес ми попадна трейлър на сериал по Нетфликс - Midnight Mass от създателя на Haunting of Hill House, ама не разбрах дали ще е трети сериал от поредицата или нов просто от него пак. Ще отида да потърся. И някакви нови филми, но не са за темата.

# 520
  • DE
Аз съм в Германия от години и свалям от време на време. До сега никой не ме е погнал, но юторента е настроен да не сиидва, това е. От години вече не свалям, само ако превеждам нещо и ми трябва видео. Тя даже Замундата не се отваря от чужбина, трябва да я минавам през прокси, а изобщо не ми се занимава.

# 521
Къде гледате Nine Perfect Strangers?

# 522
  • Вестерос
Аз го тегля от бананите.
............

ПОДНОВЕНИ
Gossip Girl
Star Trek: Picard за трети сезон
Good Trouble
First Wives Club

# 523
Къде гледате Nine Perfect Strangers?
Качват сериите и във filmi.sub - в момента ги има до 4та, включително.

# 524
  • Вестерос
Излезли са шест серии

Общи условия

Активация на акаунт