С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 49 734
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Абе толкова ли не можете да измислите какво да я излъжете тази леля?! Нали е надалеч няма как да ви провери. Я някой служебен ангажимент си изфабрикувайте( а що не и на сватба да сте поканени тя са не ви знае приятелите)- заявявате  и хич не и се обяснявайте. Като и знаете номерата просто станете малко тарикати и ако ще да се усеща. Големи хора сте - гледайте си живота пък тя да се цупи , и дано се усети иначе ще си кукува сама на старини. И нали  гадже има -защо не я забавлява , а я оставя да се занимава с вас?

# 106
Не съм сигурна, но ако стане голям скандал от мама и родата, може да се пречупи. Като цяло много от нещата ги прави, за да не му се мрънка на главата. По-лесно му е така, казва, че иска спокойствие и прави всичко само и само да не му мрънкат. И като отиде на 2 час го побъркват от наставления. Не може да разбере, че трябва като мъж да тропне на масата и да каже какво мисли и иска и да не поддава. Мен ме дразнят, че не иска да ходи и  сам казва, че иска да празнуваме, но няма смелост да изтрае терора. Защото наистина е терор, започва едно лудо звънене и ускоряване от леля, чичо, баба и т.н 'как може да оставиш майка ти, тя те е отгледала' и му вменяват чувство на вина. Ако искаше да отидем, пак щеше да ми е гадно, че няма да си празнуваме, ама по някакъв начин щях да го приема. Но заради това, че не може да бъде твърд и да си каже позицията да се съобразявам с чужди номера и постановки, абсурд.

А ти защо се омъжи за него, като от години сте заедно и знаеш какво те очаква?
Не, няма да го промениш, колкото и да се мъчиш. Да, дори да ти се стори за известно време, че си успяла, само след няколко години той ще си върне фабричните настройки.
Защо си го причини изобщо?
Макар че имам усещането, че ситуацията не е чак толкова зле, просто ти сама се навиваш. Спри се, нищо не печелиш с това. Не си внушавай проблеми, преди да са се случили, защото нищо чудно сама да ги предизвикаш.

Абе толкова ли не можете да измислите какво да я излъжете тази леля?!

Не, не става. Няма да има драма тогава.

# 107
  • София
Абе те хубаво ще я излъжат, ама това ли е начинът? Взели са му топките на това момче (мъж не мога да го нарека, сори). Аз ако бях, всички номера на "доброжелателни" роднини щяха да бъдат блокирани, по ред на позвъняването. Те реално го контролират чрез тормоз - за да го избегне, прави каквото те искат. Гротеска.

# 108
От 5 години сме заедно, както писах в по-горен пост се надявах, че разстоянието ще помогне, ама дори по телефона успява да си го манипулира. Тая жена си я знам няма как 100 пъти да е ставало едно и също и сега чудо нещо ще се промени. За съжаление не изопачавам нищо, всичко са факти и аз не съм срещала преди такива хора като нея, но тя се прави на голяма жертва и е много властна. И... не се навивам, просто посочвам събития и си изливам мъката тук, защото наистина ми е гадно. Не знам как да го обясня, тя си мисли, че е центъра на вселената, никакъв ангажимент не може да оправдае. Били сме болни и пак е мрънкала със седмици. Трябва да се постави на място тая жена и това, друг изход няма.

# 109
"що е с него като е такъв" ? Ми как що. Поради причината, че както и всички пишещи тук и оплакващи се от мъжете си - го обича.
Ако не обичахме мъжете си, нямаше да сме тук и да се оплакваме от тях и тая тема нямаше да я има. Мъжете ни нямаше да ги има.
Ама много ме кефят такива въпроси, "ама защо така, защо иначе, ти си си го избрала, като си знаела какъв е, защо се хвана с него" .. Защо, защо, защо.. Ми щото така. Айде сега да се хванем дружно за ръчички и да й предложим развод я.
Ще си бие главата с него заради роднините му, това в ясно и то не само сега, а и за в бъдеще, понеже той не може да отстои своите цели, виждания, за да има мир, понеже няма ли мир, той не може са се справи с лавината от обвинения по свои адрес.. Такива мъже често и след време стават "под чехъл" именно за да има мир в къщата.. Такъв мъж никога не се съобразява със себе си, той винаги се слага на последно място, за да са добре другите, да им е угодено, да са доволни и да не мрънкат на него..да е добър.. Такива мъже често и са недоволни от живота си като цяло. Защото няма "аз", а има "тях". Беше случая с лаптопа, случая с маминка,  следващия път ще е друго. Въпроса е доколко авторката може да търпи това и да си го мести от крачол в крачол.. Или ще тропне с крак и тя ще бъде мъжа във връзката..

# 110
  • София
Много правилен анализ... затова питам защо, аз с такъв не бих се събрала, защото такива мъже не понасям... ама сигурно не бих и обикнала. Като има любов, човек наистина вярва, че много може да преглътне... но в даден момент се задавя, и започва да се задушава...

# 111
  • някъде в орбита...
Трябва да се постави на място тая жена и това, друг изход няма.
Тя си е на мястото, и много си го харесва даже. Вие сте тези, дето трябва да промените отношението малко. Щели да мрънкат роднини? Щяла да дудне свекървата? Това пък е лесно - затваряте телефона, до като не престанат да ви дават наклон. Оставяте се да ви третират като деца, и естествено хората ви третират точно така.
Щото и моя мъж много подскача по майка си, и тича все за нещо. Но не е за сметка на семейните ни време, пари и/или планове. И то без да удря който и да е по масата, да се маркират територии или да се повишава глас.

# 112
Именно, а така ми се иска да прави каквото иска и му е на душа. За това, че иска спокойствие изпуска толкова много възможности. Вкъщи виждам, че е щастлив, докато не звънне някой от техните. Като цяло нямаме проблеми като двойка, разбираме се, но проблемите с майка му са достатъчни. Разбира всичко, знае какво трябва да направи, за да намери наистина спокойствие, но не иска да излезне от зоната си на комфорт.

# 113
Трябва да се постави на място тая жена и това, друг изход няма.

Кой да я постави? Ти не искаш, мъжът ти не може, ако очакваш някоя от нас, моля, посочи поименно.
Абе, вземи я отрови най-сетне, та да се отървеш, че и нас, от тази жестока драма.

# 114
Jane, имате ли деца?

# 115
Нямаме деца, борим се с репродуктивни проблеми.

# 116
Като цяло много от нещата ги прави, за да не му се мрънка на главата.
Ето това е сериозен проблем. С такова безгръбначно мекотело не очаквай lived happily ever after.

# 117
Искам само да вметна, че има и червена слушалка на телефона. Като му мрънка - затваря и не й вдига една седмица. После вдига и пита "ще мрънкаш ли още или щенимаме нормални отношения" и готово. Без да се кара с майка си, просто малко игнор докато се научи. С другите роднини по същия начин. Какво толкова трудно има малко характер да покаже Rolling Eyes

# 118
Е, точно за характер става дума. Или го имаш, или си безхарактерен. Господинът май е от втория вариант.

# 119
С мъжа ми имаме общо три деца и двама родители. Не броя братя/сестри. Жал ми е за вас, честно. С подобно поведение позицията е последна  цигулка, винаги.

Общи условия

Активация на акаунт