С какво ви дразнят мъжете /тема № 8/

• 48 763
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Нямам никаква идея, някакви смътни спомени от упътването на хладилника, че млечните стоят отгоре. Може и да бъркам. Както казах - подреждам където влязат.

# 736
И нея пъхаме което където се събере. Наблюдението ми е че колкото по-малък хладилникът толкова повече храна се изхвърля.

# 737
И аз редя млечните най-горе. А най-тежките неща като бутилки безалкохолно, вода, бира, вино, слагам на най-долния рафт над чекмеджето, защото е най-здрав. На останалите, както дойде, само гледам сладките неща на ММ да се добре скрити и да не виждат като се отвори, че малкото да не ги намери и да имаме драма за сладко Joy

# 738
  • Пловдив
Аз сега си отворих хладилника - имам щайгичка с грозде, щайгичка с домати по рафтовете и чекмеджето за плодове и зеленчуци е пълно, тоест тия щайги няма как да влязат в него. Отделно имам бутилки с прясно мляко по три рафта. Имало място, пъхнала съм по две-три бутилки. Имам и цяла тенджера със сърми - тенджерите с ядене на кой рафт трябва да стоят??? Освен очевидното - на който влязат.

# 739
. Имам и цяла тенджера със сърми - тенджерите с ядене на кой рафт трябва да стоят??? Освен очевидното - на който влязат.

Очевидното рядко лъже Simple Smile)

# 740
Ооо и това е тема вкъщи. Мъжът ми веднъж подреди хладилника и вече мрънка като сложа кашкавала вместо в чекмеджето, на рафта. А уж никога не сме определяли кое къде седи Grinning

# 741
Kmalik22,  този твоя приятел звучи токсично. Постоянното мрънкане и недоволстване от неща, за които другия е положил доста усилия, си е голям червен флаг за мен. Може просто да си изяде спагетите и да каже "айде утре направи мусака", ама не, трябва да е с фасон, без уважение към труда на другия. Същото и за тая баница... Това да точиш чак кори за баница, не знам кой изобщо го прави, след като в магазина си продават листи за баница, що за излишно упражнение Rolling Eyes ама и пак претенции. Аз на такъв нямаше нищо да сготвя доста дълго време. Ще му кажа, че щом има претенции, очаквам петстепенно меню да ми приготви следващата вечер. Ако трябва сандвичи ще ям няколко дни, ама да го видим той как готви. И всеки път ще му правя забележки, че нещо не му се е получило. Не търпя хора с претенции за нещо, което те самите не могат да свършат. Пак казвам, много токсичен звучи. Това за приятелите хич няма и да го коментирам, другия път излез ти с приятелки и забрави за часа. Не знам от колко време сте заедно, деца имате ли, ама звучи притеснително това поведение и липса на уважение към теб.
Охх, има и такива хора. Кумът ни е същият образ. Идва на гости и кусур на манджите ми намира. Заявила съм му че следващия път ще поръчвам готово. Като не му хареса, да ходи да се обяснява на готвача. Imp
Аз например обичам ярешкото с ориз, на фурна.
Ама кво знайте вие. Ярешко не се готвело така. Такава манджа няма.
Ярешко на фурна се готви само и единствено с картофи. Imp
Стар ерген е. Чудя се защо ли?.
А иначе е много добър човек. Винаги ще услужи и помогне когато се наложи.

# 742
  • в сърцата на децата <3
Подредбата на хладилника следва логиката - което където влезе и високите неща отзад, ниските - отпред. ММ бута безразборно, което е дразнещо, защото все се скрива я кофичка отворено мляко, я бурканче сладко... А както казах мразя да хвърлям храна, други съображения нямам. Нашия хладилник е с две чекмеджета, като в най-долното е почти 0 градуса и ако набута там краставици/тиквички замръзват. Затова дебело подчертавам винаги там да стои охладеното месо и колбасите. Като цяло точно с това драма няма 😂😂😂 Но чорапите из цялата къща са друга бира 😂

# 743
  • София
Защо е 0 градуса? Би трябвало да е 4-5.
Иначе за подредбата на продуктите и аз слагам по тежест и вид. Така всяка торба си отива по предназначение.

# 744
  • в сърцата на децата <3
Защо е 0 градуса? Би трябвало да е 4-5.
Иначе за подредбата на продуктите и аз слагам по тежест и вид. Така всяка торба си отива по предназначение.
Няма как да е 4-5, защото хладилника съм го пуснала на 3 в най-топлата точка. Така ни е удобно и продуктите не се развалят, нищо не мухлясва и всичко си издържа доста време дори разпечатано.

# 745
  • София
Е, явно не всичко. Моят го държа на 4 градуса, а камерата на -18. Нищо не ми замръзва в отделението за зеленчуци и нищо не се разваля в определения срок.

# 746
  • в сърцата на децата <3
Има чекмедже за зеленчуци и там температурата е по-висока. Но чекмеджето за месо е по-обемно (странно решение на дизайнерите) и е изкушаващо да натъпчеш маруля в него 😂 Фризера ми е на -22° като всъщност това са някакви фабрични настройки и на двете температури, но за сега, вече трета година, работи чудесно на тях. Честно казано не съм проверявала до колко отговаря вътре на зададените градуси, но щом над фризера е толкова студено, би трябвало да отговарят.

# 747
Момичета, заповядайте в новата тема
https://www.bg-mamma.com/?topic=1371196.new#new

Общи условия

Активация на акаунт